به گزارش ایرنا، مسعود بارانی روز سهشنبه در نشست بررسی آخرین وضعیت پرورش ماهی در قفس هرمزگان، استفاده از ظرفیت آب دریا، استفاده نکردن از آب شیرین در این طرح با توجه به محدودیتهای آب شیرین، نداشتن نیاز به سرمایه گذاری سنگین و ثابت، رشد مناسب ماهیها در دوره هشت تا ۱۰ ماهه، طعم خوب ماهی و بازارپسندی از مهم ترین مزایای پرورش ماهی در قفس است.
وی ضمن اهمیت بررسی مستمر مسائل و مشکلات استخرهای پرورش ماهی در قفس در راستای رفع مشکلات و افزایش تعامل در راستای تولید پایدار ، بیان کرد: تولید بالا نسبت به سایر روش های پرورشی، پایین بودن هزینههای ثابت نسبت به سایر روشهای متداول و تنوع گونهای و همچنین امکان استفاده از گونههای مختلف پرورشی در قفس از دیگر مزایای پرورش ماهی در قفس است.
مدیرکل شیلات هرمزگان با اشاره به ظرفیت های خوب و مستعد پرورش ماهی در قفس استان اظهار کرد: بدون شک استان هرمزگان با بهره گیری از شعار سال می تواند در بازه زمانی چند ساله پیش رو جهش تولید خوبی در زمینه پرورش ماهی در قفس ایجاد کند.
بارانی با بیان اینکه پرورش ماهی در قفس نیز مانند دیگر فعالیت های شیلاتی استان هرمزگان از محورهای مهم توسعه و رونق اشتغال، اقتصاد و تولید است، عنوان کرد: میزان استخرهای پرورش ماهی در قفس استان طی سالهای اخیر افزایش چشمگیری داشته است.
نشست بررسی آخرین وضعیت پرورش ماهی در قفس هرمزگان با حضور مدیرکل شیلات هرمزگان، معاون آبزی پروری شیلات استان، روسای شیلات شهرستان ها و جمعی از مسئولان و بهره برداران شیلاتی برگزار شد؛
و در این نشست مسوولان و کارشناسان به بیان مسائل و چالش ها و همچنین ارائه راهکارهای پیشنهادی خود پرداختند.
استان هرمزگان با ظرفیت افزون بر ۱۱۳ هزار تن تولید ماهی در قفس بزرگترین و مهمترین استان شیلاتی کشور است.
پرورش ماهی در قفس در استان هرمزگان با ۹۰۰ کیلومتر ساحل و ۱۴ جزیره در یک دهه اخیر به عنوان تجارتی پرسود و کمهزینه در بین انواع صیدها با استقبال صیادان و ساحلنشینان روبرو شده، به طوری که امروز در بین استانهای ساحلی این نوع صید مقام نخست را در اختیار دارند.
این استان با داشتن ۳۱ هزار کیلومترمربع وسعت در سطح جزیره و دریا، منحصر به فردترین استان در تولید وپرورش ماهی بوده که شمار زیادی از صیادان قدیمی نیز به جای صید در دریا به پرورش ماهی در قفس رو آورده؛ چراکه معتقدند ضمن کاهش هزینههای فراوان صید، ماهی رها شده در این استخرهای دریایی به صورت تضمینی برداشت میشود.
هرمزگان همچنین با تولیدات شیلاتی بیش از ۳۵۰ هزار تُن در سال رکوردار تولیدات شیلات کشور و همچنین قطب محصولات شیلاتی کشور است.هرمزگان با ۲۲ بندر صیادی و صید سالانه افزون بر ۳۳۰ هزار تن انواع آبزی، ۳۰ درصد بنادر صیادی و ۳۶ درصد صید انواع آبزیان کشور را به خود اختصاص داده است که این آمارها نشان از جایگاه و اهمیت فعالیتهای شیلاتی این استان در کشور دارد.
نظر شما