مهدی هدایت روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: برای نخستین بار برنامه مدونی را در اقدامی مشترک برای کمک به بازآفرینی بازار با همکاری همه دستگاههای تاثیرگذار در بازار تهران تهیه و به تصویب رساندهایم تا بتوانیم با همکاری همه آنها بازار تاریخی تهران را بازآفرینی کنیم.
وی در ادامه اظهار کرد: این برنامه هم اینک به استاندار تهران و نیز روسای همه دستگاههای مربوطه ابلاغ شده است.
هدایت گفت: در این برنامه مشترک؛ تکالیف هر دستگاه اینکه باید چه کاری را در چه بازه زمانی با چه اعتبار و چه کیفیتی به سرانجام برساند مشخص شده است. به عنوان مثال مشخص شده وزارت نیرو و یا شرکت آب و فاضلاب چه اقداماتی باید در این حوزه به انجام برسانند.
وی با بیان اینکه چندین چاه فاضلاب در محدوده بازار وجود دارد که باید وضعیتش مشخص شود، ادامه داد: طبق این برنامه، شرکت آب و فاضلاب مکلف شده تا بحث شبکه فاضلاب محدوده بازار را مشخص و ساماندهی کند.
مدیرعامل سازمان نوسازی تهران در پاسخ به این سوال که تکالیف شهرداری تهران در این باره چیست؟ اضافه کرد: در این برنامه تکالیفی هم برای شهرداری تهران همچون دیگر دستگاهها مشخص شده که باید به انجام برساند البته تاکنون اقداماتی از سوی شهرداری به انجام رسیده هر چند کافی نیست و سرعت کار پایین است.
وی در پاسخ به اینکه آیا دستگاهها به وظایف قانونی خود عمل کرده اند یا خیر؟ یادآور شد: هم اینک یک سال و اندی از تصویب و ابلاغ این برنامه مشترک می گذرد اما هیچ یک از دستگاههای اجرایی دخیل در برنامه، حضور جدی نداشته و هنوز اقدامی نکردهاند.
هدایت با اشاره به بازدید روسای حوزه دولت از جمله معاون اول و نیز وزیر کشور و شهردار تهران از بازار فرسوده تهران گفت: از دادستان تهران که پیگیر مسایل و مشکلات و بازآفرینی بازار تهران است درخواست دارم تا با دستگاههای دخیل متخلف که در وظایف قانونی اشان کوتاهی کرده اند برخورد قانونی کند.
وی با بیان اینکه باید برنامه مشترک در بازآفرینی بازار تهران فصل الخطاب باشد، در ادامه افزود: خواسته ما از دولت نیز این است که با تامین منابع مالی دستگاههای دخیل در این برنامه مشترک کمک کند تا آنها بتوانند اقدامات شان را به موازات شهرداری به انجام برسانند.
به گزارش ایرنا، بازار بزرگ تهران به عنوان قلب تپنده اقتصاد پایتخت؛ مرکز تبادلات تجاری پایتخت است و که در آن مبادلات تجاری کسبه و خریداران به انجام می رسد و جمع زیادی از کسبه با حضور در این مکان قدیمی اقدام به خرید و فروش و مبادله کالا و طلا و ارز می کنند.
اکنون این مرکز خرید قدیمی با دالان های تودرتوی و پیچیده قدیمی که قدمت آن به حدود ۱۰۰ سال می رسد دارای شرایط بسیار ناایمن و فرسوده است و نیاز به بازسازی و ساماندهی دارد.
در همین خصوص ناصر امانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران ضمن ابراز نگرانی از وضعیت بازار تهران به ایرنا گفته بود که انتقال بازار بزرگ به عنوان محله ای تاریخی در شرایط فعلی امکان پذیر نیست و نوسازی این محله قدیمی نیازمند عزمی ملی است.
وی تاکید کرده بود که براحتی نمی توان درباره انتقال تهران تصمیم گیری کرد و نمی توانیم این مکان مهم را به نقطه دیگری از شهر انتقال دهیم و کار درست آن است که این مکان نوسازی شود
بیشتر بدانید:
عضو شورای شهر: انتقال بازار تهران امکانپذیر نیست
انتقال بازار تهران منطقی نیست/ضرورت جابهجایی انبارها به خارج از شهر
نظر شما