به گزارش خبرنگار ایرنا، پیام جوادی روز چهارشنبه در نشست با خبرنگاران افزود: این طرح جهادی در دولت سیزدهم و در راستای ارتقای کیفیت جریان برق و رفع افت ولتاژ با اعتباری بالغ بر ۳۸۰ میلیارد ریال در زنجان انجام شد.
وی با بیان اینکه در زمان حاضر شمار مشترکان شرکت توزیع برق زنجان از نیم میلیون مشترک عبور کرده است، اظهار داشت: مشترکان با مصرف بالای هفت مگاوات از طریق شرکت برق منطقه ای و کمتر از این میزان از سوی شرکت توزیع برق تامین انرژی می شوند.
جوادی یادآور شد: میزان برق مصرفی مشترکان شرکت توزیع برق زنجان از طریق ۱۵ هزار کیلومتر شبکه، انتقال می یابد که ۹ هزار کیلومتر از این میزان فشار متوسط و بیش از چهار هزار کیلومتر فشار ضعیف است.
وی اظهار داشت: به لحاظ تعداد، ۷۹ درصد مشترکان توزیع برق زنجان خانگی، ۱۳ درصد تجاری، چهار درصد عمومی، ۲ درصد کشاورزی و هشت دهم درصد صنعتی است و به لحاظ مصرف ۵۵ درصد انرژی برق مربوط به بخش صنعت و ۱۸ درصد مربوط به بخش کشاورزی است که بر این اساس ۷۳ درصد انرژی برق استان در بخش مولد استفاده می شود.
جوادی تصریح کرد: ۱۱ هزار پست برق در استان فعال بوده که از این میزان ۱۰ هزار پست هوایی و هزار پست زمینی است.
وی، کاهش میانگین خاموشی های ناخواسته برای هر مشترک به کمتر از یک دقیقه در روز (حداکثر ۱۴۰ دقیقه در سال )، به صفر رساندن نیاز به حضور فیزیکی مشترکان برای گرفتن خدمت از شرکت و کاهش هدر رفت انرژی برق به کمتر از ۶ درصد را از اهداف و چشم اندازهای این شرکت برای سال ۱۴۰۶ بیان کرد.
جوادی همچنین شمار چاههای برقدار استان را ۶ هزار و ۸۴۳ حلقه چاه ذکر کرد و گفت: بیش از ۹۸ درصد این چاهها به کنتورهای هوشمند مجهز هستند.
وی ادامه داد: هم اکنون تمام روستاهای بالای ۱۰ خانوار استان شامل ۹۰۸ روستا نیز برقدار است.
این مسوول افزود: قسمت عمده ای از شبکه سیمی لخت با کابل خودنگهدار تعویض و در هنگام اجرای آن، شبکه بازطراحی شده است به طوریکه هم اکنون چهار هزار و ۶۶۱ کیلومتر طول شبکه خودنگهدار استان زنجان بوده و کمتر از ۱۴ درصد شبکه، مسی است.
وی یادآور شد: تاکنون ۱۸۵ نیروگاه خورشیدی در قالب طرح حمایت از اقشار کم برخوردار در مناطق مختلف استان نصب شده و امسال نیز بیش از ۲۰۰ نیروگاه در دست اقدام است.
مدیرعامل شرکت توزیع برق زنجان گفت: سال گذشته ایام اوج مصرف برق را با مساعدت مشترکان و رسانه های جمعی با کمترین عارضه سپری کردیم امسال نیز پیش بینی های لازم برای بخش های مختلف جهت تعدیل مصرف انرژی برق انجام شده است.
جوادی، کاهش ۴۰ درصدی مصرف برق ادارات در ساعات کاری و ۷۰ درصدی در ساعات غیراداری، اعطای برق مجانی به کشاورزانی که روزانه پنج ساعت خاموشی داشته باشند، خاموشی های با برنامه های متنوع برای صنایع و تعیین جوایز برای کاهش مصرف از سوی مشترکان خانگی را از جمله این برنامه ها برای تعدیل مصرف برق و پایداری شبکه عنوان کرد.
نظر شما