به گزارش ایرنا، محمدرضا حسین نژاد روز یکشنبه در جلسه کارگروه توسعه مهارت خراسان شمالی اظهارکرد: نیاز سنجی و شناخت وضع موجود در ترغیب افراد به سوی مهارت آموزی مهم است اما متاسفانه تولید مدرک تحصیلی زیاد شده و فارغ التحصیلان مرتبط با مدرک تخصصی خود شغل ندارند.
استاندار خراسان شمالی با بیان اینکه مدرک گرایی افزایش یافته است اضافه کرد: مدرک گرایی موجب می شود تا مهارت آموزی، نقش و اهمیت خود را از دست دهد.
وی ادامه داد: باید بر اساس نیاز سنجی واقعی از ظرفیت دستگاه های اجرایی به سوی مهارت آموزی استفاده شود.
حسین نژاد بر پایش رشته ها متناسب با نیاز منطقه تاکید کرد و گفت: فارغ التحصیلان در این صورت به سمت رشته های کاربردی هدایت می شوند، نباید فقط به دنبال ارائه آمار بود بدون شک دستگاه های اجرایی متولی نقش مهمی در این موضوع دارند.
مدیرکل فنی و حرفه ای خراسان شمالی در ادامه گفت: نهضت مهارت آموزی می تواند دغدغه ها و چالش های حوزه بیکاری را حل کند که امروز نیاز به نهضت مهارت آموزی است.
مهدی رحمدل اظهارکرد: ۱۹ گروه هدف در فنی و حرفه ای داریم که این استان جزو هفت استان بهره ور کشور در حوزه مهارت آموزی است.
وی افزود: سه هزار و ۵۰۰ نفر هنرآموز سال گذشته مهارت های فنی و حرفه ای را فرا گرفتند که به نسبت جمعیت استان رقم بالایی است و جایگاه خوبی داشتیم که نشان از اهمیت و گرایش افراد به اینگونه مهارت ها است.
مدیرکل فنی و حرفه ای خراسان شمالی اضافه کرد: اعتبارات مصوب مراکز فنی و حرفه ای خراسان شمالی سال گذشته ۱۲۰ میلیارد ریال بود که تخصیص بسیاری انجام نشده و انتظار می رود ۱۰ درصد اعتبارات از محل تبصره ۱۸ به این بخش که بسیار تاثیرگذار در اشتغال جوانان است تخصیص یابد.
وی ادامه داد: افزایش ۲۰ درصدی عملکرد آموزش، برنامه ریزی و اجرای آموزش های مرتبط با مشاغل کلیدی ، گسترش و مشارکت بخش خصوصی، استفاده از ظرفیت شرکای اجتماعی ، پیگیری تحقق کامل مصوبات سفر رییس جمهور، بهره گیری از ظرفیت خیرین مهارتی و توسعه عدالت آموزشی از برنامه های این سازمان برای امسال است.
خراسان شمالی با بیش از یک میلیون نفر جمعیت در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از جمعیت آن در مناطق روستایی سکونت دارند.
نظر شما