۴ شهریور ۱۳۸۶، ۰:۰۱
کد خبر: 9706464
T T
۰ نفر
بیکاری و عدم تناسب مدرک با بازار کار، مشکل جوانان خراسان شمالی است ..................................................................
بجنورد ، خبرگزاری جمهوری اسلامی 04/06/86 داخلی.اقتصادی.فرهنگی.جوانان.
تعدادی از جوانان دانش آموخته از دانشگاهها و مراکز علمی خراسان شمالی در گفتگو با خبرگزاری جمهوری اسلامی بیکاری و متناسب نبودن مدارک تحصیلی خود را با بازار کار، عمده ترین مشکل در جذب بازار کار می دانند.
آنها همچنین بر این باورند که میزان جمعیت بیکار استان متناسب با فرصتهای شغلی نبوده و به عبارتی میزان بیکاران بیش از فرصتهای شغلی است.
جوانان استان خراسان شمالی از نحوه آزمونهای استخدام در ادارات دولتی نیز انتقاد دارند و معتقدند که آزمون کتبی و گزینش افراد برای استخدام در ادارات دولتی نیز در راستای تحصیلات شرکت کنندگان نیست.
مینا ارغوان از جوانان فارغالتحصیل بیکار در خراسان شمالی می گوید امروز مدارک تحصیلی و فعالیتهای آموزشی دانشگاهها و مراکز آموزشی استان متناسب با بازار کار نبوده و این مشکلی برای کارآفرینان و بیکاران است.
او گفت: اکنون بسیاری از مدارک فارغالتحصیلان در این استان حتی زمینه کار در ادارات دولتی نیز نداشته و در صورت وجود نیز به دلیل گزینش های نامرتبط در ادارات دولتی، این زمینه اندک نیز از بین می رود.
او می گوید: به عنوان مثال آموزش و پرورش که سهم بزرگی در اشتغال جوانان دارد افراد را در گزینش آزمونها، متناسب با توانمندی در رشته انتخاب نمی کند.
هدی ناصری یکی دیگر از جوانان بیکار جویای کار در استان خراسان شمالی بیکاری را معضل این قشر در استان دانسته و معتقد است: میزان فرصتهای شغلی در استان متناسب با حجم زیاد بیکاران فارغالتحصیل نیست.
او می گوید: متناسب نبودن فرصتهای شغلی با بازار کار این انتظار را در جوانان ایجاد کرده که در ادارات و نهادهای دولتی به کار گرفته شوند.
او گفت: این در حالی است که آزمون غیرمرتبط این ادارات نیز اندک فرصت شغلی را از فارغ التحصیلان می گیرد. وی معتقد است: مسوولان باید با توجه به بیکاری دانش آموختگان برای اشتغال آنان چاره ای بیندیشند.
یک کارآموز مرکز فنی وحرفه ای بجنورد نیز مشکلات مهارتی این قشر را کمبود امکانات و مناسب نبودن رشته های آموزشی با بازار کار بیان کرد.
رضا بهارلو افزود: اکثر کارآموزان بدون توجه به نیاز بازار کار صرفا برای دریافت مدرک تحصیلی فنی وارد این مراکز می شوند که در پایان دوره و ورود به بازار کار متوجه مرتبط نبودن مدرک خود با بازار کار می شوند.
وی نامناسب بودن رشته های فنی و حرفه ای استان به نسبت فرصتهای شغلی را از دیگر مشکلات بیان کرد.
نماینده سازمان ملی جوانان در خراسان شمالی هم گفت: 42 درصد از جمعیت استان را جوانان جویای کار تشکیل می دهند.
مهدی توانا به ایرنا گفت: باید از توان و مهارت جوانان خراسان شمالی در بازار کار استفاده شود.
وی نیز عمده مشکل جوانان را متناسب نبودن مدارکشان با نیاز بازار کار می داند و می افزاید: جوانان باید با گذر از پل مهارت وارد بازار کار و اشتغال شوند.
فرماندار بجنورد نیز با تایید مشکلات اشتغال جوانان خراسان شمالی گفت: این استان 35 هزار نفر بیکار دارد.
غلامحسین آرام گفت: این در حالی است که سهمیه استخدامی در نهادهای دولتی استان تنها 250 نفر بوده است.
او افزود: فرصتهای شغلی دولتی در حد پایینی است که اگر جوانان صرفا به دنبال جذب در ادارات دولتی باشند، چندین سال متوالی نیز امکان جذبشان وجود نخواهد داشت.
وی اضافه کرد: جوانان برای کسب کار و معیشت باید به دنبال مهارت با نیاز بازار کار بخش خصوصی باشند و یا اینکه خودشان با مهارتی که دارند برای خود کسب و کار ایجاد نمایند.
رییس سازمان کار و امور اجتماعی خراسان شمالی هم می گوید: بیش از نیمی از بیکاران این استان را فارغالتحصیلان دانشگاهی و افراد تحصیل کرده تشکیل می دهند.
محمود احمدی دلیل این امر را نیز متناسب نبودن فعالیتهای آموزشی در استان متناسب با نیاز بازار کار دولتی و غیردولتی می داند.
او افزود: اگر جوانان ما به دنبال اشتغال در بازار کار هستند باید مدارکی متناسب با نیاز بازار کار داشته باشند.
وی گفت: هم اکنون از محل تسهیلات بنگاههای زودبازده زمینه خوداشتغالی و اشتغال در بخشهای سه گانه صنعت، معدن و کشاورزی فراهم شده و جوانان باید در این بازار به دنبال کار باشند.
دبیر شورای اشتغال استان خراسان شمالی گفت: از محل تسهیلات این طرح تا کنون برای شش هزار نفر ایجاد اشتغال شده و پیش بینی می شود با طرحهای در دست اجرا برای حدود 20 هزار بیکار دیگر نیز اشتغال ایجاد شود.
براساس اعلام سازمان کار و امور اجتماعی خراسان شمالی بیکاری در این استان هفت درصد است که چهار درصد از میانگین کشوری آن نیز پایین تر است.
ک/4 7186/7184/2712/626/660 شماره 103 ساعت 19:05 تمام
۰ نفر