تشریح شرایط انصراف نامزدها/ متولدین ۸ تیر ۸۵ واجد شرایط رای‌دهی هستند

تهران- ایرنا- سخنگوی ستاد انتخابات کشور حداقل سن رای دهندگان انتخابات چهاردهمین دوره ریاست‌جمهوری را متولدین هشتم تیر ۱۳۸۵ و قبل برشمرد.

به گزارش خبرنگار دولت ایرنا، محسن اسلامی روز دوشنبه در نشست خبری اظهار داشت : توزیع تعرفه و اقلام مرتبط با شعب در همه استان‌ها انجام و به خارج از کشور هم ارسال شده است.

وی افزود: ستاد انتخابات کشور آمادگی برگزاری انتخابات برای روز جمعه هشتم تیر را دارد و دستورالعمل‌های لازم به فرمانداران هم ارسال شده است.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور عنوان کرد: منتظر انتشار آگهی در زمان مقرر بر اساس جدول زمانبندی که توزیع کرده‌ایم، هستیم.

وی با بیان اینکه انتخابات در سراسر ایران و خارج از کشور، راس ساعت ۸ صبح روز جمعه هشتم تیرماه آغاز می‌شود، گفت: رأی‌گیری به مدت ۱۰ ساعت مهلت قانونی است اما تشخیص تمدید آن بر عهده وزیر کشور خواهد بود.

سخنگوی ستاد انتخابات کشور اضافه کرد: بر اساس قانون، شناسنامه یا کارت ملی باید توسط رای دهنده ارائه شود. در خارج از کشور که ۳۴۴ شعبه اخذ رأی داریم، احراز هویت با گذرنامه انجام می‌شود و توصیه می‌کنیم رأی‌دهندگان با کارت ملی در شعب اخذ رأی حاضر شوند.

اسلامی با تأکید بر اینکه احراز هویت در شعب به صورت الکترونیکی انجام می‌شود، افزود: تعرفه اخذ رأی کاغذی است که اسم و کد نامزد با خودکار روی آن نوشته می‌شود و صندوق اخذ رأی، در تمامی کشور رنگ آبی دارد.

تبلیغات نامزدهای ریاست‌جمهوری ۸ صبح پنجشنبه به پایان می‌رسد

دبیر ستاد انتخابات کشور یادآور شد: براساس اعلام قبلی، تبلیغات در ساعت ۸ صبح، روز  پنج شنبه ۷ تیر به پایان می‌رسد.

اسلامی افزود: در هر شعبه ۵ تا ۷ مسئول برای اخذ رأی حضور دارند. نماینده فرماندار، نماینده شورای نگهبان، فراجا و نمایندگان نامزدها در شعب حضور دارند و نامزدها در هر شعبه می‌توانند یک نماینده داشته باشند. این نمایندگان می‌توانند تا شمارش آرا در شعب حضور داشته باشند و فیلمبرداری این افراد از شمارش آرا ممنوع است.

وی تصریح کرد: در انتخابات قبلی صداوسیما از فرایند شمارش آرا فیلمبرداری کرد، اما طوری بود که تعرفه‌ها دیده نشدند، زیرا قانون تأکید دارد که رای مردم مخفی باشد.

دبیر ستاد انتخابات کشور تصریح کرد: هر نامزد در ستاد انتخابات کشور ۲ نماینده دارد و جایی برای استقرار آنها تدارک دیده شده و این نمایندگان می‌توانند تا پایان در ستاد انتخابات کشور حضور داشته باشند.

اسلامی خاطرنشان کرد: ۸۰۰ هزار نفر از اقشار مختلف و مجموعه‌های اجرایی و نظارتی برای برگزاری این انتخابات با ما همکاری می‌کنند.  

سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفت: تعداد کل شعب در این دوره از انتخابات، ۵۸ هزار و ۶۴۰ و تعداد شعبه شهری ۳۴ هزار و ۵۲۲ و  تعداد شعب روستایی ۲۴ هزار و ۱۱۸ و تعداد شعب ثابت ۴۳ هزار ۴۲۵  و تعداد شعب سیار  نیز ۱۵ هزار و ۲۱۵ است.

انتخابات احتمالی مرحله دوم ۱۵ تیر برگزار می‌شود

وی خاطرنشان کرد: اگر نامزدها در مرحله اول اکثریت مطلق آرا را بدست نیاورند، انتخابات به مرحله دوم می‌رود و دو نفری که بیشترین آرا را بدست آوردند، به مرحله دوم می‌روند. اکثریت آرا شامل همه آرا صحیح و باطله خواهد بود.  

سخنگوی ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه مرحله دوم در روز ۱۵ تیر برگزار می‌شود، یادآور شد: کسانی که متولد ۸ تیر ۸۵ به قبل هستن می‌توانند در انتخابات شرکت کنند. کسانی که در مرحله اول شرکت نکردند، در مرحله دوم می توانند شرکت کنند.

تشریح شرایط انصراف نامزدهای ریاست‌جمهوری

وی خاطرنشان کرد: نامزدها شخصا یا از طریق نماینده خود باید کناره گیری خود را به صورت کتبی به ستاد انتخابات علام کنند؛ ولی در قانون انتخابات ریاست جمهوری برخلاف قانون انتخابات مجلس، برای انصراف سقف زمانی اعلام نشده است.

دولت کانادا مجوز برگزاری انتخابات را صادر نکرد

اسلامی در پایان گفت: در کانادا مجوز انتخابات از سوی دولت این کشور صادر نشده و انتخابات آنجا برگزار نمی‌شود، ولی در آمریکا برگزار می‌شود. رأی‌دهندگان می‌توانند به صورت حضوری به شعب رفته و با گذرنامه رأی دهند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha