دانشجویان نمونه کشوری تجلیل شدند/ ۱۰ درصد از دانشگاه تهران

تهران- ایرنا- رئیس سازمان امور دانشجویان و دبیر سی‌ویکمین جشنواره دانشجویان نمونه گفت: ۱۹ دانشجوی برتر این دوره از جشنواره از میان یک هزار ۱۷۱ دانشجوی شرکت‌کننده در جشنواره انتخاب شده‌اند و بیش از ۱۰ درصد آنان از دانشجویان دانشگاه تهران هستند.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، هاشم داداش‌پور امروز (یکشنبه) در سی‌و یکمین آیین تجلیل از دانشجویان نمونه کشوری در دانشگاه صنعتی شریف با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در توصیف دانشجوی نمونه گفت: دانشجوی نمونه دانشجویی است که در تمام ابعاد رشد یابد. ما آیین نامه دانشجویان نمونه را با رویکرد تحولی تغییر دادیم تا بتوانیم مطابق تغییر نسل‌های دانشجو، افراد برگزیده را انتخاب کنیم.

وی گفت: شاخص سن، معدل و زبان از جمله شاخص‌های سنجش نمونه را حذف کردیم و در نتیجه تعداد افراد از دوره قبل که ۴۰۰ نفر بود به یک هزار و ۱۷۱ نفر رسید. دوبار فرایند داوری همچنین برای صحت سنجی مصاحبه انجام شد که از ۲۹ نفر دعوت شده به مصاحبه در نهایت ۱۹ نفر انتخاب شدند. بیش از ۱۰ درصد دانشجویان نمونه از دانشگاه تهران هستند و حتی از دانشجویان دانشگاه‌هایی همچون ایلام نیز دانشجویانی حضور داشتند.

سیدعباس موسوی رییس دانشگاه صنعتی شریف نیز در این مراسم آرزوی توفیق برای دانشجویان برتر کشور کرد.

دانشجویان برتر در این مراسم با اشاره به افزایش تعداد مهاجرت نخبگان خواستار توجه به معیشت نخبگان و استفاده از تخصص نخبگان در بخش‌های مختلف شدند. همچنین این دانشجویان خواستند شرایطی ایجاد شود تا امکان ورود آنها به هیات علمی فراهم شود. یکی دیگر از دانشجویان در این مراسم از مسئولان خواست تا دستگاه‌های مختلف از حضور نخبگان در دستگاه‌های خود بهره‌مند شوند.

دانشجویان نمونه کشوری تجلیل شدند/ ۱۰ درصد از دانشگاه تهران

دانشجویان نمونه وزارت علوم

میلاد پیران حمل‌آبادی از دانشگاه محقق اردبیلی، محمدحسن سعیدی مطلق از دانشگاه بین‌المللی امام خمینی، زینب رحمتی از دانشگاه ایلام، مریم داورزنی و امیرحسین یزدان‌بخش هر دو از دانشگاه تهران، ساسان آزاد از دانشگاه شهید بهشتی، سیدکریم تهامی تولون از دانشگاه محقق اردبیلی، ایلقار اردبیل‌چی از دانشگاه تهران، محمدحسین جلالیان از دانشگاه صنعتی اصفهان، زهرا خاکباز از دانشگاه تربیت مدرس و شاهین فقیری از دانشگاه صنعتی شریف ۱۱ دانشجوی نمونه دوره دکتری دانشگاه‌های وزارت علوم معرفی شدند.

در دوره کارشناسی ارشد نیز سه دانشجو به عنوان دانشجوی نمونه کشوری معرفی شدند؛ نگین خاتونی از دانشگاه فردوسی مشهد، محمد حاتمی‌نژاد از دانشگاه لرستان و پری فهندژ سعدی از دانشگاه شیراز اسامی.

در دوره کارشناسی نیز پنج دانشجو از دانشجویان کشور به عنوان دانشجوی نمونه سال ۱۴۰۲ تجلیل شدند؛ علی تابع از دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید باهنر اراک، مریم اکبری از دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید باهنر شیراز، علی جوکار از دانشگاه فرهنگیان پردیس شهید مطهری شیراز، محمد حسن‌آقایی از دانشگاه علامه طباطبایی و مهدی نقی‌زاده باقی از دانشگاه محقق اردبیلی.

اسامی کامل دانشجویان برتر دو وزارتخانه را در این پوشه پی‌دی‌اف بخوانید.

به گزارش ایرنا، جشنواره ملی انتخاب دانشجوی نمونه هر ساله با همکاری دو وزارتخانه علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در سطح کشوری با هدف ایجاد انگیزه بین دانشجویان دانشگاه‌های سراسر کشور برای رقابت در ابعاد مختلف آموزشی، پژوهشی، فرهنگی-اجتماعی، فناورانه و بین‌المللی برگزار می‌شود.

دانشجوی نمونه به فرد گفته می‌شود که از نظر آموزشی، پژوهشی، فرهنگی-اجتماعی و فعالیت‌های بین‌المللی و فناورانه جایگاه برتری نسبت به سایر دانشجویان داشته باشد. برای انتخاب دانشجوی نمونه نخست دانشجویان در سطح دانشگاهی با یکدیگر رقابت می‌کنند و آن دسته از دانشجویانی که برترین امتیازات را بر اساس آیین‌نامه انتخاب دانشجوی نمونه کسب کنند، به عنوان برگزیدگان دانشگاهی به مرحله‌ کشوری راه می‌یابند و به دبیرخانه مرکزی معرفی می‌شوند.
دانشجویان نمونه کشوری علاوه بر دریافت هدایا و جوایز نقدی، از مزایایی همچون معرفی به بنیاد ملی نخبگان و تحصیل در یک مقطع بالاتر بدون شرکت در آزمون ورودی آن مقطع برخوردار می‌شوند. احراز شرط اولیه سرآمدی در سال‌های آینده برای ورود به رقابت انتخاب جشنواره دانشجوی نمونه کشوری الزامی است. بر اساس آیین‌نامه ابلاغی انتخاب دانشجوی سرآمد و اصلاحی آئین‌نامه و شیوه‌نامه انتخاب دانشجوی نمونه در سال ۱۴۰۲، در سی و دومین دوره انتخاب دانشجوی نمونه تنها دانشجویانی می‌توانند در رقابت شرکت کنند که در مقطع مورد تقاضا حداقل یک بار به عنوان دانشجوی سرآمد انتخاب شده باشند.

دانشجویان در مقطع کارشناسی پس از طی چهار نیمسال، مقطع کارشناسی ارشد پس از دو نیمسال و مقطع دکتری تخصصی پس از کسب نمره آزمون جامع، مجاز هستند در این رقابت ملی شرکت کنند.

در سی و یکمین دوره انتخاب دانشجوی نمونه، در سطح دانشگاه‌های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری تعداد هزار و ۱۷۶ درخواست اولیه در سامانه مربوطه ثبت و در نهایت ۹۵۳ درخواست ثبت نام قطعی شد که از این تعداد ۶۶ نفر به مرحله کشوری راه یافتند. در مرحله کشوری و پس از داوری مجدد ۱۹ نفر به عنوان دانشجوی نمونه کشوری انتخاب و معرفی شدند.

منتخبان سی و یکمین دوره انتخاب دانشجوی نمونه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هم ۱۱ نفر هستند، این افراد از میان ۸۸۳ شرکت‌کننده اولیه به عنوان برگزیدگان نهایی جشنواره دانشجوی نمونه کشوری در سال ۱۴۰۲ انتخاب شده‌اند.

همچنین در طول سی دوره انتخاب دانشجوی نمونه در سطح وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قریب هزار دانشجوی نمونه کشوری انتخاب شده‌اند و در حال حاضر بیشتر این منتخبان در مراکز علمی و تحقیقاتی کشور مشغول فعالیت هستند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha