به گزارش ایرنا جشن وصال ۴۵ زوج از کارکنان شرکت آب و فاضلاب خوزستان روز چهارشنبه در تالار بهارستان دزفول برگزار شد.
حجت الاسلام و المسلمین مسعود بهرامپور امام جمعه دزفول در این ایین ضمن تبریک به مزدوجین روند کاهش موالید در کشور را نگران کننده دانست و بیان کرد: اجرای قانونی جوانی جمعیت طی ۲ سال گذشته توسط دولت شهید رییسی موجب توقف روند کاهش جمعیت و افزایش ۲ دهم درصدی، نرخ رشد جمعیت از ۱.۶ به ۱.۸ شد.
وی با بیان اینکه متاسفانه طی چند دهه اخیر موضوع جمعیت مورد غفلت دستگاههای سیاستگذار و اجرایی کشور قرار گرفت افزود: رهبر انقلاب طی ۲ دهه اخیر همواره بر چاره اندیشی برای کاهش جمعیت کشور تاکید داشتند که به جز دولت سیزدهم هیچ دولتی به این مهم توجه نکرد.
امام جمعه دزفول با توصیه به زوجهای جوان برای جلوگیری از تاخیر در فرزندآوری ادامه داد: کاهش آمار ازدواج، افزایش طلاق، بالارفتن سن فرزندآوری و کاهش تمایل جوانان به فرزندآوری از جمله چالشهای جدی جمعیتی در کشور است که حل انها نیازمند کار فرهنگی دارد.
به گزارش ایرنا، هشدارها و زنگ خطرهای مرتبط با کاهش نرخ رشد جمعیت کشور بارها از سوی کارشناسان مرتبط عنوان شدهاند؛ زنگ خطر نرخ «رشد جمعیت ایران» به صدا درآمده و به گفته جمعیتشناسان تا سال ۱۴۲۰ این نرخ به «صفر» میرسد.
قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مشتمل بر ۷۳ ماده و ۸۱ تبصره در جلسه مورخ بیست و چهارم مهرماه ۱۴۰۰ در کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده مجلس شورای اسلامی طبق اصل هشتاد و پنجم (۸۵) قانون اساسی تصویب شد و پس از موافقت مجلس با اجرای آزمایشی آن به مدت هفت سال در تاریخ ۱۰ آبان ۱۴۰۰ به تایید شورای نگهبان رسید.
در این قانون وظایف دستگاههای مرتبط اعلام و به مشوقهای جمعیتی نیز پرداخته شد؛ اهمیت فرزندآوری و نگرانیها از گسترش جمعیت سالمندی موجب شد تا رییس جمهور در نخستین نشست ستاد ملی جمعیت تاکید کند که همه رسانهها باید همت کنند تا قانون جمعیت به خوبی در جامعه انعکاس پیدا کند و مشوقها برای افزایش و جوانسازی جمعیت به روشنی برای مردم تبیین شوند.
با توجه به تاکید مقام معظم رهبری و ابلاغ قانون فرزندآوری ضرورت دارد کلیه دستگاهها و نهادهای فرهنگی پای کار بیایند و برای جلوگیری از مشکلات پیری جمعیت چاره اندیشی کنند چراکه وزارت بهداشت به طور قطع به تنهایی نمیتواند موفق به اجرای این قانون شود.
نظر شما