به گزارش خبرنگار ایرنا، مردم سمنان از سنین مختلف از نونهال، نوجوان و جوان گرفته تا پیشکسوتان و بزرگان و از اقشار مختلف، از رییس جمهور منتخب درخواست تامین آب پایدار برای این دیار از طریق انتقال آب بینحوضهای دارند.
رایدهندگان سمنانی همه با هم یک صدا یک نظر دارند و میگویند «اگر رییس جمهور بودیم برای تقویت سرمایههای اجتماعی به وعدههای خود عمل میکردیم و گرهگشایی از مشکلات و در خواستهای مردمی را در اولویت قرار میدادیم. اکنون از رییس جمهور منتخب میخواهیم برای رفع مشکل کمآبی سمنان با انتقال آب بین حوضهای اقدامی عاجل انجام دهند تا مردم این دیار یک عمر دعاگویش باشند.»
طبق بررسیها ۸۲۴ میلیون مترمکعب آب مصرفی استان سمنان از محل منابع آب زیرزمینی شامل چاه، چشمه و قنات و ۱۹۲ میلیون متر مکعب از محل منابع آبهای سطحی شامل رودخانه و نهرها تامین میشود. با توجه به اینکه سمنان جزو نخستین استانهای خشک کشور از لحاظ تامین بارندگی طی سالهای گذشته است، دیگر خیلی نمیتوان به تامین آب با حفر چاهها به عنوان راهکار کوتاهمدت تکیه کرد و باید با راهکارهایی میانمدت مانند جمعآوری آبهای سطحی با تسریع در ساخت آببند و انتقال آب بین حوضهای به عنوان راهکار بلندمدت، برای رفع مشکل کمآبی استان سمنان چارهاندیشی کرد.
با توجه به خشکسالیهای اخیر، میزان بارندگیها در سمنان حتی بارشهای رگباری بهاری به قدری نیست که موجب تقویت سطح سفره های آب زیرزمینی شود و فقط در حد رفع عطش است. بر این اساس، انتقال آب بین حوضهای به عنوان راهکار بلندمدت و تنها راهکار رفع مشکل بحران کمآبی در این استان محسوب میشود.
برداشتهای بیرویه از دشتهای سمنان با توجه به خشکسالیهای اخیر، افت سفرههای آب زیرزمینی، کم شدن آبدهی سالانه چاهها و قناتها و چشمه ها، ادامه خشکسالیها و بارندگی کم، تامین آب در شهرها و روستاهای استان سمنان را با چالش جدی مواجه کرده است و با توجه به شرایط موجود، تامین آب پایدار نخستین مطالبه به حق مردم سمنان از رییس جمهور منتخب است.
«مردم استان سمنان تشنه هستند»
با توجه به وضعیت کمآبی در استان سمنان، حجتالاسلام و المسلمین مرتضی مطیعی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان در نشستهای مختلف با بیان اینکه «مردم استان سمنان تشنه هستند» بر ضرورت رفع مشکل کمآبی این دیار تاکید کرد.
تامین آب پایدار برای سمنان اولویت نخست برنامهریزیهاست، اما آنچه که در به سرانجام رسیدن رفع مشکل کمآبی این استان با انتقال آب بین حوضهای کمک میکند، پیگیری ملی، عزم جدی و همراهی، وحدت و یکپارچی مسوولان و مردم در نقاط مختلف این دیار است.
ضرورت نگاه ملی برای رفع مشکل کم آبی سمنان
پیگیری نقش مهمی در تخصیص اعتبارات از ردیفهای ملی برای رفع مشکل آب سمنان دارد و دستگاههای اجرایی میتوانند با پیگیری و تلاش بیش از پیش خود در افزایش سهم این استان از اعتبارات ملی نقشآفرینی کنند.
به گزارش خبرنگار ایرنا، استان سمنان که به دارالمرحمه معروف است با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استانهای کشور ایران است و با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب میشود و بر پایه سرشماری نفوس و مسکن سال ۱۳۹۵ کشور، استان سمنان با هشت شهرستان در مجموع افزون بر ۷۰۲ هزار نفر جمعیت دارد که از این شمار، ۲۰۰ هزار نفر ساکن مرکز استان هستند.
سمنان با کسری سالانه ۱۳۳ میلیون متر مکعب آبهای زیرزمینی و سه و ۲ دهم میلیارد مترمکعب کسری مخزن انباشته، به اقدام اساسی و عاجل در زمینه رفع بحران کمآبی نیاز دارد؛ موضوعی که از دهه ۸۰ خورشیدی به عنوان مهمترین مساله استان و مطالبه اساسی مردم این خطه بر زمین مانده است.
استان سمنان با میزان بارش کمتر از میانگین و تبخیر بالاتر از متوسط کشور، ظرفیت محدود آبهای زیرزمینی و با وجود ظرفیتهای متنوع برای توسعه، همچنان با چالش کمبود آب مواجه است و مردم چشمانتظار اقدام جدی برای حل این مساله هستند.
نظر شما