مازندران عاری از تب دنگی

ساری-ایرنا- اخباری مبنی بر مشاهده پشه «آئدس» ناقل بیماری تب دنگی و ابتلا افراد به این بیماری در یکی از شهرستان های مازندران به موضوع داغ روزهای اخیر مبدل شد و بالتبع دل نگرانی هایی برای مردم این استان ایجاد کرد اما مسوولان بهداشت و درمان مشاهده این پشه و یا ابتلا فردی به این بیماری را تکذیب کردند.

به گزارش ایرنا، ‌ اواخر هفته گذشته مطلبی مبنی بر گزش پشه آئدس و ابتلا به تب دنگی در شهرستان بابلسر در شبکه های اجتماعی و فضای مجازی مازندران دست به دست شد که با توجه به حساسیت موضوع مورد نظر، ‌انتشار این مطلب موجی از نگرانی را در مردم استان ایجاد کرده بود.

تب دنگی یک بیماری ویروسی است که توسط پشه هایی به نام آئدس منتقل می‌شود. این ویروس، چهار نوع ویروس دنگی را شامل می‌شود که هر کدام می‌توانند علت ابتلا به تب دنگی شوند.

افزایش ابتلا به تب دنگی معمولاً در مناطق گرمسیری اتفاق می‌افتد، زیرا پشه های ناقل آن در این مناطق به راحتی می‌توانند رشد و تکثیر کنند. همچنین، باران‌های زیاد و تجمع آب در ظروف و اشیاء مختلف می‌تواند محیط مناسبی برای تکثیر این گونه از پشه ها فراهم کند.

انسان ممکن است از طریق نیش پشه‌های حامل ویروس دنگی به این بیماری مبتلا شود. وقتی یک پشه حامل ویروس دنگی انسانی را نیش می زند، ویروس وارد سیستم خونی او می‌شود و عفونت را آغاز می‌کند.

درمان تب دنگی به تسکین علائم آن، نظیر تب، درد عضلانی، سردرد، و استفاده از آب و الکترولیت‌ها برای جبران از دست دادن مایعات بدن تأکید دارد. در صورت بروز عوارض جدی، مانند خونریزی گوارشی، به مداخله فوری پزشکی نیاز است.

برای پیشگیری از تب دنگی، مهم است که از در معرض نیش پشه‌ها بودن در مناطق خطرناک پرهیز کرده و از روش‌های حفاظت شخصی نظیر استفاده از اسپری ضد پشه، پوشیدن لباس‌های مناسب، و استفاده از پنجره‌ها و درها با توری استفاده کرد. همچنین، برنامه‌های کنترل پشه‌ها و حذف محل‌های آب راکد نقش مؤثری در کاهش ابتلا به تب دنگی دارند.

مازندران عاری از تب دنگی

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران روز یکشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: چند روز اخیر موضوع گزش پشه ناقل بیماری تب دنگی در استان در شبکه های اجتماعی مطرح شد که پیگیری ها و آزمایش های انجام شده نشان داد، این موضوع صحت ندارد.

رضا صفری عربی افزود: با توجه به داغ بودن موضوع تب دنگی در میان مردم و راه انتقال آن از طریق پشه برخی از افراد با مشاهده پشه ها آنها را به مراکز درمانی و بهداشتی می آورند تا مورد آزمایش و بازدید قرار بگیرند.

وی ادامه داد:‌با توجه به این مساله مراکز بهداشتی درمانی مازندران آزمایش ها وتست های لازم از افرادی دارای علائم بیماری تب دنگی و مشکوک به این بیماری را انجام می دهند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران گفت:‌با توجه به اینکه هفته گذشته موردی از ابتلا یک نفر به تب دنگی در گیلان استان همجوار استان گزارش شد اما تاکنون تست های انجام شده در مازندران موردی از مثبت بودن به بیماری گزارش نشده است و استان همچنان عاری از این بیماری است.

وی با تاکید بر جدی گرفتن موارد بهداشتی پیشگیری از بیماری‌های منتقله از گزش نیش پشه آئدس افزود: موارد بهداشتی و رعایت دستورالعمل بهداشتی برای پیشگیری از ابتلا به بیمارهای منتقله از نیش پشه آئدس ضروری است.

به گزارش ایرنا، تب دِنگی (Dengue fever) نام یک بیماری ویروسی است. به آن تب دنگ، تب دانگ و تب استخوان‌شکن هم گفته‌اند. این بیماری از طریق نیش پشه آئدس به انسان منتقل می‌شود و انتقال این بیماری از طریق انسان به انسان امکان پذیر نیست و بروز بیماری بر اثر گزش پشه اتفاق می افتد.

پشه آئدس به «ببر آسیایی» مشهور شده است در مناطق استوایی جهان به‌ویژه آسیای جنوب شرقی از جمله مالزی وجود دارد.

علائم این بیماری شامل سردرد، کمردرد و پشت درد، تب معمولاً شدید و در برخی موارد خارش و جوش در قسمت‌های مختلف بدن است. تب دنگی به عنوان «تب استخوان شکن» نیز شناخته می‌شود، چرا که به دلیل درد شدید حاصل از آن بیمار تصور می‌کند، استخوان‌هایش در حال شکستن است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha