۱۹ تیر ۱۴۰۳، ۲۳:۱۴
کد خبرنگار: 815
کد خبر: 85534851
T T
۴ نفر

برچسب‌ها

پروندهٔ خبری

آمریکا: آتش‌بس در غزه به نفع اسرائیل است

۱۹ تیر ۱۴۰۳، ۲۳:۱۴
کد خبر: 85534851
آمریکا: آتش‌بس در غزه به نفع اسرائیل است

نیویورک – ایرنا- «متیو میلر» سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با بیان اینکه بهترین راه برای جلوگیری از تشدید تنش در شمال اسرائیل، رسیدن به توافق آتش بس در غزه است، گفت که دستیابی به آتش بس در غزه به نفع اسرائیل است.

به گزارش ایرنا، متیو میلر سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز سه شنبه به وقت محلی در جمع خبرنگاران افزود که پاسخ اخیر حماس به توافق، بیانگر پیشرفت این جنبش در مواضع خود است.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تصریح کرد: «دستیابی به توافق آتش‌بس در غزه به نفع اسرائیل است.»

او تاکید کرد: «بهترین راه برای جلوگیری از تشدید تنش در شمال اسرائیل، دستیابی به آتش‌بس در غزه است.»

یک مقام آمریکایی که نامش بیان نشده است، در گفتگو با تارنمای آکسیوس گفته است در مذاکرات قاهره بر سر آتش‌بس در غزه و تبادل اسرا میان اسرائیل و حماس پیشرفت حاصل شده است.

این رسانه آمریکایی به نقل از چهار مقام اسرائیلی و آمریکایی اعلام کرد که ویلیام برنز مشهور به بیل برنز، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا موسوم به سیا و برت مک گورک، مشاور ارشد بایدن در امور خاورمیانه، روز دوشنبه با مقامات ارشد امنیتی اسرائیل و مصر در قاهره دیدار می‌کنند تا درباره توافق آتش‌بس در غزه، آزادی اسرا و ترتیبات تامین امنیت مرز مصر و غزه گفتگو کنند.

تارنمای آکسیوس روز دوشنبه به وقت محلی درباره محور مذاکارت مقامات ارشد اسرائیلی و آمریکایی در قاهره نوشت: ترتیبات امنیتی مرزی مصر و غزه و بازگشایی گذرگاه رفح مسائل کلیدی پیش از توافق احتمالی گروگانگیری و آتش بس بین اسرائیل و حماس است.

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اسرائیل روز یکشنبه مدعی شد یکی از شروط او برای توافق این است که از مرز مصر و غزه برای حماس سلاح قاچاق نشود. مقام‌های اسرائیلی و آمریکایی گفته‌اند که اگرچه در متن پیشنهادی توافق به این موضوع اشاره نشده است، اما می‌خواهند از طریق همکاری‌های سه جانبه آمریکا، مصر و اسرائیل راه‌حلی در این خصوص بدست آورند.

مک گورک، هماهنگ کننده کاخ سفید در امور خاورمیانه و شمال آفریقا به همراه بیل برنز روز دوشنبه وارد قاهره شد. یک هیات بلندپایه اسرائیلی به ریاست مدیر آژانس امنیتی شین بت اسرائیل نیز روز دوشنبه وارد قاهره شد.

برنز و مک گورک مذاکرات سه جانبه با مصری ها و اسرائیلی ها و همچنین دیدارهای جداگانه خواهند داشت. این دو مقام آمریکایی بر روی توافق آزادی گروگان‌ها و آتش بس و مسائل مربوط به گذرگاه رفح و امنیت مرزی غزه تمرکز خواهند کرد.

انتظار می رود مک گورک پس از مذاکرات در قاهره، برای دیدار با نتانیاهو و یوآو گالانت وزیر جنگ رژیم اسرائیل به سرزمین های اشغالی سفر کند. برنز روز چهارشنبه برای دیدار با محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخست وزیر قطر، عباس کامل، رئیس اطلاعات مصر و دیوید بارنیا، رئیس موساد اسرائیل، برای گفتگو در مورد توافق آتش بس به دوحه سفر خواهد کرد.

به گزارش ایرنا، گروه‌های مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکننده‌ای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد. این وقفه یا آتش بس موقت هفت روز طول کشید و سرانجام ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳ به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.

کابینه جنگ رژیم اسرائیل ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ برابر با ۶ می ۲۰۲۴ نیز به رغم مخالفت‌های بین‌المللی، حمله زمینی به شهر رفح واقع در جنوب نوار غزه را تائید کرد و ارتش این رژیم، از ۱۸ اردیبهشت بخش فلسطینی گذرگاه رفح در شرق این شهر را اشغال کرده‌ است و بدین ترتیب، رفح شاهد حملات هوایی و گلوله باران شدید رژیم اسرائیل در تمامی مناطق خود از جمله مناطق مسکونی بوده و این رژیم با حمله به سمت گذرگاه رفح، تنها دروازه فلسطینیان غزه را به روی جهان بسته است.

ارتش اسرائیل ۲۶ می ( ۶ خرداد ماه جاری) همچنین به بهانه نابودی حماس با حمله به اردوگاه آوارگان در شهر رفح در جنوب نوار غزه دست کم ۴۱ فلسطینی از جمله زنان و کودکان را شهید و ده‌ها نفر دیگر را زخمی کرد که این موضوع باعث نگرانی های بین المللی شده چرا که وضعیت نوار غزه را وخیم‌تر می‌کند.

جو بایدن رئیس جمهور آمریکا ۳۱ می ۲۰۲۴ برابر با ۱۱ خرداد ۱۴۰۳ و در آستانه انتخابات ۵ نوامبر سال جاری (۱۵ آبان ماه ۱۴۰۳) اعلام کرد که اسرائیل پیشنهاد جدیدی برای برقراری آتش‌بس و تبادل اسرا ارائه کرد که از طریق قطر به حماس ارائه شده است و از طرفین خواست این فرصت را از دست ندهند و بر سر این پیشنهاد به توافق برسند.

در پی طرح بایدن، قطعنامه پیشنهادی آمریکا برای برقراری آتش بس در غزه و آزادی اسرا با ۱۴ رای مثبت و یک رای ممتنع (روسیه) و بدون هیچ رای مخالفی در نشست ۱۰ ژوئن ۲۰۲۴ برابر با ۲۱ خرداد ۱۴۰۳ شورای امنیت سازمان ملل تصویب شد.

تصویب این قطعنامه در حالی بود که آمریکا با حمایت قاطع از اسرائیل مانع تصویب هرگونه قطعنامه برقراری آتش بس در غزه و محکومیت حماس به دلیل عملیات نظامی طوفان الاقصی در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ و همگام با اسرائیل برای شکست این جنبش بود و تاکنون نیز هیچ گونه آتش بسی در غزه برقرار نشده است.

براساس گزارش وزارت بهداشت فلسطین نوار غزه، تعداد شهدای غزه از هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) و همزمان با آغاز عملیات طوفان الاقصی تاکنون به ۳۸ هزار و ۲۴۳ نفر و تعداد مجروحان به ۸۸ هزار و۳۳ نفر رسیده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha