دیدار کنعانی با همتای برزیلی در حاشیه اجلاس سخنگویان بریکس

مسکو- ایرنا- ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که برای شرکت در نشست روسای دپارتمان‌های اطلاع رسانی (سخنگویان) کشورهای عضو بریکس در روسیه به سر می‌برد، صبح جمعه ۲۲ تیرماه ۱۴۰۳ در حاشیه این نشست با ژوئل سامپایو، همتای برزیلی خود دیدار و گفتگو کرد.

به گزارش ایرنا، در این دیدار طرفین ضمن مرور ظرفیت‌ همکاری‌های دو کشور در زمینه‌های فرهنگی، رسانه ای و دیپلماسی عمومی، بر استفاده از فرصت‌های توسعه روابط در قالب دو جانبه و بریکس تاکید کردند.

ملاقات کنعانی با همتای برزیلی در حاشیه اجلاس سخنگویان بریکس

ژوئل سامپایو سخنگوی وزارت امور خارجه برزیل در این دیدار فقدان جناب آقای رئیسی و دکتر امیرعبداللهیان را به همتای ایرانی خود تسلیت گفت و آمادگی وزارت خارجه کشورش برای تلاش بمنظور تقویت همکاری‌ها با جمهوری اسلامی ایران را در دوره جدید اعلام داشت.

سخنگوی وزارت امور خارجه با هدف شرکت در نشست سخنگویان وزارتخانه‌های امور خارجه کشورهای عضو گروه بریکس روز پنجشنبه وارد روسیه شد.
در این نشست یکروزه که روز جمعه در مسکو برگزار خواهد شد، سخنگویان دستگاه دیپلماسی کشورهای بریکس درباره نقش رسانه‌ها در راستای تقویت جایگاه بین‌المللی بریکس، ایجاد بستر اطلاع‌رسانی مشترک، سازوکار پوشش رسانه‌ای اجلاس سران گروه بریکس در اکتبر ۲۰۲۴ (اول تا سوم آبان ۱۴۰۳) و دیگر مسائل مورد علاقه گفت و گو خواهند کرد.

کنعانی عصر پنجشنبه ضمن بازدید از مرکز زبان و فرهنگ ایران در دانشگاه دولتی زبان‌شناسی مسکو با الکساندر پالیشوک مدیر این مرکز و ایران‌شناس روس درباره گسترش همکاری‌های فرهنگی و تقویت کرسی آموزش زبان فارسی در دانشگاه‌های روسیه گفت‌وگو کرد. جزئیات بیشتر را اینجا بخوانید.


روسیه به عنوان رئیس دوره‌ای گروه بریکس حدود ۲۵۰ رویداد را در سال ۲۰۲۴ میلادی میزبانی می‌کند. اجلاس آتی سران بریکس به عنوان مهمترین رویداد این گروه در کازان در ۲۲ تا ۲۴ اکتبر (اول تا سوم آبان ۱۴۰۳) برگزار خواهد شد.
مسکو موضوعاتی در سه بخش شامل سیاست و امنیت، اقتصاد و مسائل مالی و روابط فرهنگی و بشردوستانه را در اولویت برنامه‌های این گروه در سال ۲۰۲۴ قرار داده است.

گروه اقتصادهای نوظهور سال ۲۰۰۶ با مشارکت برزیل، روسیه، هند و چین تأسیس شد. آفریقای جنوبی در سال ۲۰۱۰ به این گروه پیوست و به دنبال آن، نام گروه از بریک به بریکس تغییر یافت.
در دی ماه سال ۱۴۰۲ همزمان با ژانویه ۲۰۲۴ میلادی و به دنبال پیگیری‌های دستگاه دیپلماسی در دولت سیزدهم، جمهوری اسلامی ایران همراه با مصر، اتیوپی، عربستان سعودی و امارات متحده عربی به صورت رسمی به این اتحاد پیوستند که در این میان مشارکت عربستان سعودی در نشست‌ها کمرنگ بوده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha