غلامرضا شفیق روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: رسوب گذاری سیلاب در تعدادی از نقاط جاده ای در روستاهای استان ۱.۵ متر بالاتر از سطح جاده بود که توسط لودر انجام شد و تردد در این مسیرها انجام می شود.
وی اضافه کرد: ماشین آلات راهداری جهت پاکسازی مسیرهای ارتباطی امروز به مناطق سیل زده اعزام خواهند شد و پاکسازی به طور کامل انجام می شود.
آبگرفتگی منازل سیلزده روستاهای سرداب و سرانی
مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان شمالی ادامه داد: آبگرفتگی ۱۰ منزل روستاهای سرداب و سرانی از توابع بخش قوشخانه شهرستان شیروان امروز تخلیه خواهد شد.
وی بیان کرد: بارندگی های شدید و جاری شدن سیلاب به باغ، راه و ابنیه بخش قوشخانه شیروان خسارت های بسیاری وارد کرد که بیشترین آن مربوط به باغ ها است.
وی تاکید کرد: بیشترین بارندگی استان با ۵۶ میلی متر در بخش قوشخانه شیروان خراسان شمالی ثبت شده است.
به گزارش ایرنا، مردم خراسان شمالی با بحران های طبیعی نظیر زلزله، سیل، توفان، تگرگ، رعد و برق، تغییر شدید درجه حرارت و خشکسالی بیگانه نیستند و سالانه این حوادث را از بیخ گوش می گذرانند و ثبت ۱۹۲ مورد زمین لرزه سال گذشته در استان به خوبی آستانه بحران زا بودن این خطه را نشان می دهد.
بر پایه آمارها؛ خراسان شمالی جزو ۱۰ استان حادثه خیز کشور محسوب می شود و وقوع هر کدام از این حوادث همواره خسارات مالی و جانی فراوانی را به دوش مردم و دولت ها انداخته و علاوه بر داغدار کردن شمار زیادی از خانوادهها، زیرساختها کشور را هم دچار آسیب کرده است.
آمار و ارقام حاکی از این است که این خطه در کانون بحران های طبیعی قرار دارد و مدیریت بحران در این استان جایگاه ویژه ای دارد و بدون برنامه ریزی و فعالیت کارشناسی و کاربردی نمی توان بحران های این منطقه را مدیریت کرد.
بر اساس نظر دست اندکاران این حوزه؛ مهمترین راههای کاهش اثرات حوادث در خراسان شمالی، منوط به توسعه توان دستگاههای امدادی در پیشگیری از حوادث است و بخش دیگری هم مربوط به آگاهی و اطلاع مردم نسبت به انواع حوادث و راههای مقابله با آسیبهای بحران است.
خراسان شمالی در شمال شرق کشور واقع است و ۴۴ درصد از جمعیت این استان در روستاها سکونت دارند.
نظر شما