موردی از تب دِنگی در سمنان گزارش نشد/ کادر درمان در آماده‌باش

سمنان - ایرنا - معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان گفت: موردی از پشه عامل انتقال بیماری تب دنگی و یا بیمار مبتلا در مناطق زیر پوشش این دانشگاه تا این لحظه گزارش نشد، اما به دلیل احتمال خطر شیوع از طریق استان‌های همسایه، کادر درمان در آماده‌باش است.

به گزارش خبرنگار ایرنا ،تب دنگ(Dengue fever) یا تب استخوان‌شکن، یک بیماری ویروسی است که توسط پشه‌ای به نام آئدس منتقل می‌شود و بیشتر در مناطق گرمسیر و نیمه گرمسیر جهان بروز پیدا می‌کند. سالانه میلیون‌ها مورد از عفونت دنگ در سراسر جهان رخ می‌دهد که بیشتر در جنوب شرقی آسیا، جزایر غربی اقیانوس آرام، آمریکای لاتین و آفریقا شایع شده، اما این بیماری در مناطق جدیدی از جمله اروپا و جنوب ایالات متحده آمریکا نیز گسترش پیدا کرده است. کشورهای عمان، قطر، یمن، عربستان، پاکستان، افغانستان و کشورهای آسیای جنوب شرقی نیز از ابتلا به این بیماری در امان نبوده‌اند.

از میان طغیان‌های اخیر تب دنگ یا دنگی در جهان، گسترش آن در پاکستان متعاقب سیل در سال‌های اخیر و همچنین در کشور امارات در ماه‌های اخیر را می‌توان اشاره کرد که مسافران به این کشورها باید در صورت داشتن علائم بیماری بعد از ۱۴ روز بازگشت از سفر و داشتن علائمی مانند تب و درد، به نزدیکترین مراکز بهداشتی مراجعه و سابقه سفر خود را گزارش کنند.

تخم پشه آندس بسیار مقاوم است و تا ۴۰۰ روز در شرایط خشک دوام می‌آورد. انتقال بیماری تب دنگ از طریق نیش پشه آئدس است که بر خلاف دیگر پشه‌ها بیشتر در طول روز از انسان خونخواری می‌کند و حداکثر خونخواری آن نیز در ساعات اولیه صبح و هنگام غروب آفتاب است. پس از ۶ روز از گزش پشه، بیماری آغاز شده و تا ۱۰ روز ادامه خواهد داشت.

علائم تب دنگ تب بالا و سردرد شدید، درد پشت چشم، درد عضلات و مفاصل، حالت تهوع و بثورات پوستی و در موارد شدیدتر خونریزی از لثه و سایر قسمت‌های بدن است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان سمنان روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه یکی از وظایف دانشگاه‌های علوم پزشکی بررسی حشره‌شناسی است، افزود: طبق بررسی‌ها، پشه عامل بیماری تب دنگی در مناطق زیر پوشش این دانشگاه تا این لحظه صید نشده است.

موردی از تب دِنگی در سمنان گزارش نشد/ کادر درمان در آماده‌باش

سعید کساییان ادامه داد: علاوه‌بر پشه که راه اصلی انتقال بیماری تب دنگی است، انتقال از طریق مادر آلوده به ویروس به جنین و انتقال از طریق خون هم وجود دارد، با این حال کنترل گزش پشه مهم‌ترین راه پیشگیری از انتقال این بیماری است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی سمنان با بیان اینکه مواردی از زاد و ولد پشه عامل تب دنگی در برخی مناطق کشور گزارش شده است، افزود: سمنان در آماده‌باش کامل برای اقدام به موقع در صورت گزارش بیماری تب دنگی و صید پشه ناقل آن است.

به گفته کساییان، نخوابیدن در فضای باز چه در طول روز چه در ساعات شب، استفاده از توری برای پنجره‌ها، استفاده از پشه‌بند در صورت خوابیدن در فضای باز، استفاده از حشره‌کش‌ها در صورت دیدن پشه در محل سکونت یا اقامت، نصب توری برای محافظت از کودکان بر روی کالسکه و استفاده از لباس‌های پوشاننده و بلند، از نکات پیشگیرانه از ابتلا به تب دنگی است.

موردی از تب دِنگی در سمنان گزارش نشد/ کادر درمان در آماده‌باش

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی سمنان ابراز کرد: تب، سر درد شدید، درد مفاصل، استخوان‌ها و عضلات، درد پشت چشم و بی اشتهایی و استفراغ از جمله علائم اولیه تب دنگی است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، شهرستان‌های سمنان، مهدیشهر، سرخه، دامغان، گرمسار و آرادان زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان است.

عوامل افزایش دهنده احتمال ابتلا به تب دنگی

برای کاهش جمعیت پشه‌ها باید مکان‌هایی که در آن این حشرات تولید مثل می‌کنند مانند آب های راکد یا لاستیک‌های مستعمل از بین برده شود. خودداری از بازنگهداشتن در مخازن نگهداری آب، خشک کردن آب‌های راکد اطراف منزل به دلیل اینکه آب‌های راکد بهترین مکان برای تجمع و تخم گذاری حشرات است، پوشاندن پنجره‌ها با توری‌های ریز برای ممانعت از ورود حشرات به منزل، خالی و تمیزکردن سطل آب زیر کولر و آب ظروف حمام پرندگان و حیوانات خانگی به صورت روزانه از روش‌های پیشگیری عنوان شده‌است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha