حمایت از شرکت‌های بزرگ دانش‌بنیان با رشد سریع/رونمایی از ۱۰ هزارتایی‌شدن دانش‌بنیان‌ها

تهران- ایرنا- معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور از برنامه این معاونت در بهره‌برداری از ظرفیت‌های قانون جهش تولید دانش‌بنیان؛ به‌ویژه اعتبار مالیاتی برای استفاده از توان دانش‌بنیان‌ها در رفع چالش های کشور در غالب «اولین رویداد برنامه ملی توسعه و حمایت از غزال‌های دانش‌بنیان» خبرداد.

به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، روح الله دهقانی فیروزآبادی صبح امروز (یکشنبه) در نشست خبری «اولین رویداد برنامه ملی توسعه و حمایت از غزال‌های دانش‌بنیان» با اشاره به رشد مطلوب و اثرگذار دانش بنیان ها در سال‌های اخیر، گفت: معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری تلاش کرده است با بهره گیری از مزایای قانون جهش تولید دانش بنیان به خصوص ارائه معافیت و اعتبارمالیاتی سهم دانش بنیان را در بخش های مختلف اقتصادی پررنگ کند.


وی با اشاره به برگزاری «اولین رویداد برنامه ملی توسعه و حمایت از غزال‌های دانش‌بنیان» (شرکت های دانش بنیان با رشد سریع) ارائه برنامه غزال‌های دانش بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان، ارائه شاخص‌های شرکت‌های دانش‌بنیان غزال، مسیر رشد و جهش شرکت‌های دانش‌بنیان و حمایت از غزال‌های دانش‌بنیان و تبیین توسعه اقتصاد دانش‌بنیان در شاخص‌های اقتصاد ملی را از مهمترین محورهای این رویداد نام برد.

حمایت از شرکت‌های بزرگ دانش‌بنیان با رشد سریع/رونمایی از ۱۰ هزارتایی‌شدن دانش‌بنیان‌ها


دهقانی فیروزآبادی ارزیابی و معرفی شرکت‌های دانش بنیان دارای پتانسیل رشد سریع با غزال‌های دانش بنیان، بهره برداری حداکثری از همه ظرفیت‌های پیش‌بینی شده در قانون جهش تولید دانش بنیان به خصوص اعتبار مالیاتی برای حمایت از شرکت‌های عضو برنامه و توسعه همکاری‌های فناورانه و اقتصاد محور با دستگاه‌های دولتی نهادها با هدف بهره برداری حداکثری از توان شرکت های بزرگ دانش بنیان را از مهمترین اهداف «اولین رویداد برنامه ملی توسعه و حمایت از غزال‌های دانش‌بنیان» عنوان کرد.


وی هماهنگی و همکاری فعالانه با زیر مجموعه‌های معاونت همچنین با اجزای مختلف زیست بوم از جمله ستادهای توسعه فناوری و توسعه اقتصاد بخشی، برگزاری سالانه مجمع شرکت‌های بزرگ دانش بنیان و اعطای نشان غزال دانش بنیان، پیگیری و کمک برای به وجود آمدن شرکت‌های دانش بنیان اثرگذار در شاخص‌های کلان اقتصاد ملی، تدوین برنامه حمایتی اختصاصی ویژه برای رشد هر یک از شرکت‌های بزرگ عضو برنامه و پیگیری و رفع موانع رشد آنها، تعریف برنامه رشد منظم برای ارتقای شرکت‌های کوچک و متوسط دانش بنیان و اثربخشی و رشد سریع در جهت بهبود شاخص‌های اقتصاد دانش بنیان را از دیگر اهداف برنامه ملی و توسعه و رشد غزال‌های دانش‌بنیان نام برد.

دهقانی همچنین با بیان اینکه، شرکت‌های غزال شرکت‌های کوچک و متوسطی هستند که نرخ رشد بالایی نسبت به سایر مجموعه‌ها دارند، از ایجاد خط اعتباری ویژه برای شرکت‌های غزال‌ خبر داد و گفت: این خط ویژه شامل پیگیری مسائل شرکت‌ها، تسهیلات، اعتبار مالیاتی، استفاده از فرصت‌های تبادلات بین‌المللی و امتیازات سربازی می‌شود.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور ادامه داد: به طورحتم این حمایت موجب می‌شود که شرکت های خوش آتیه با رشد بهتری را در آینده شاهد باشیم.

وی با بیان اینکه، غزال‌های فناوری یک مفهوم جهانی است و در کشورهای بسیاری استفاده می‌شود تصریح کرد: در طول هشت ماه مطالعه و بررسی تاکنون ۲۰۰ شرکت غزال را شناسایی شده اند.

دهقانی همچنین با بیان اینکه، شرکت‌های در مسیر غزال شدن نیز مد نظر ما هستند، یادآور شد: شرکت‌های در مسیر غزال شدن شرکت‌هایی هستند که ظرفیت و قابلیت تبدیل شدن به غزال‌ها را دارند و با حمایت ما، می‌توانند به باشگاه غزال‌های دانش‌بنیان بپیوندند.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رئیس جمهور همچنین افزود: این شرکت‌های خوش آتیه با رشد فروش متوسط بالای ۶۰ درصد در مدت پنج سال همچنین به بازار سهام معرفی می شوند.

دهقانی در خصوص نوع حمایت ها از شرکت های غزال دانش بنیان نیز اظهارکرد: حمایت ها از این شرکت‌ها بر اساس مسائل و چالش‌های هر شرکت و به شکل ویژه خواهد بود. در جشن غزال‌ها که در روز سه‌شنبه دوم مرداد ماه سال جاری و به عنوان رویداد برنامه ملی توسعه و حمایت از غزال‌های دانش‌بنیان برگزار می شود، ۱۲ شرکت دانش بنیان به عنوان غزال ها با حضور معاونان پیشین معاونت علمی ریاست‌جمهوری معرفی خواهند شد.

۱۲ شرکت حائز شرایط غزال های دانش بنیانی

معاون توسعه شرکت‌های دانش‌بنیان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری نیز در این نشست گفت: ۴ شاخص را برای شرکت های غزال در نطر گرفته ایم؛ از جمله برخورداری از ۲۰۰ نفر نیروی انسانی و فروش حداقل ۵۰ میلیارد تومان.

رضا اسدی فرد تصریح کرد: با پیمایش انجام شده در حال حاضر ۱۲ شرکت همه این شاخص ها را داشته اند. اولین رویداد برنامه ملی توسعه و حمایت از غزال‌های دانش‌بنیان عصر سه شنبه دوم مردادماه با حضور معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان رئیس‌جمهور و جمعی از مدیران و مسئولان حوزه علم و فناوری کشور و فعالان شرکت‌های بزرگ دانش‌بنیان در تالار خواجه‌نصیرالدین طوسی مرکز همایش‌های بین‌المللی صداوسیما، برگزار می‌شود.


اسدی فر تصریح کرد: علاقه‌مندان جهت حضور در اولین رویداد برنامه ملی توسعه و حمایت از غزال‌های دانش‌بنیان می‌توانند تا تاریخ ۳۱ تیرماه جاری به سایت دانش‌بنیان به نشانی https://daneshbonyan.isti.ir/ مراجعه کنند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha