کوروش خلیلی روز چهارشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: تعهد سازمانی شیلات گیلان در بازسازی ذخایر آبزیان دریایی تولید ۱۵۰ میلیون قطعه انواع بچه ماهیان بود که تاکنون یک سوم این تعهدات محقق شده و شیلات استان ۵۰ میلیون قطعه بچه ماهی استخوانی و خاویاری را در بسترهای آبی استان رهاسازی کرده است.
وی یکی از اهداف رهاسازی بچه ماهیان را استمرار شغل صید و صیادی عنوان کرد و افزود: ۹۰ درصد بچه ماهیان رها سازی شده را بچه ماهی سفید (گونه تجاری غالب) و مابقی را بچه ماهیان خاویاری، کپور تالابی، کولمه، کولی، سوف و سایر گونهها تشکیل میدهد.
مدیرکل شیلات گیلان با بیان اینکه مراکز بازسازی ذخایر آبزیان برای تولید بچه ماهی به مولد نیاز دارند از جامعه بهره بردار و صیادان خواست تعامل و همکاری بیشتری با شیلات استان داشته باشند ث.
وی اضافه کرد: باتوجه به کاهش صید صیادان شرکتهای تعاونی پره صیادی در غرب استان رهاسازی بچه ماهیان در رودخانه شفارود انجام شد و در روزهای اخیر یک میلیون و ۷۰۰ هزار قطعه بچه ماهی سفید در این رودخانه رهاسازی شد.
وی تصریح کرد: با اضافه شدن رودخانههای دیناچال، چوبر و شفارود به رودهای مستعد آزادسازی بچه ماهیان، زمینه برای بازسازی ذخایر در حوزه غرب استان بیش از پیش فراهم شد و ۱۰ درصد از بچه ماهیان در این حوزه رهاسازی شدند.
خلیلی گفت: در سال ۱۴۰۱ وضعیت رودخانه خشکرود در شرق گیلان برای رهاسازی بچه ماهیان مناسب شناخته شده و رهاسازی در این رودخانه از سر گرفته شد. امسال نیز چهار رودخانه به رودخانه های مستعد رهاسازی بچه ماهیان استان اضافه میشود.
وی اظهار کرد: استان گیلان ۵۰ شرکت تعاونی پره صیادی دارد که چهار هزار صیاد به مدت ۶ ماه بصورت فصلی در آن به فعالیت مشغولاند.
از اینرو حفظ اشتغال این افراد از وظایف حاکمیتی بوده و شیلات گیلان با جذب اعتبارات ملی سعی در کمک به معیشت این افراد دارد.
نظر شما