به گزارش خبرنگار ایرنا، مهدی میزبان روز سه شنبه در نشست شورای عشایری استان سمنان در سالن غدیر استانداری افزود: عشایر به نظام جمهوری اسلامی لبیک گفتهاند و امروز بر عهد و میثاق خود با امام راحل هستند.
وی تاکید کرد: هر سیاهچادر عشایر امروز به یک پایگاه تولیدی و اجتماعی و همچنین پایگاه انتظامی امنیتی در حاشیه مرزها تبدیل شده است و به حضور اجتماعی و فرهنگی در عرصه های مختلف به ویژه انتخابات برگ زرینی به نام خود ثبت کردند.
وی با اشاره به رسیدگی به امور مربوط به عشایر، یادآور شد: اختصاص اعتبار و پیگیری برای تخصیص سهم مناسب از اعتبارات برای حمایت از عشایر در حوزههای مختلف به ویژه راه و آب در دست پیگیری است.
این مسوول با قدردانی از پیگیری های استاندار سمنان در خصوص امور عشایر استان و ابتکار عمل در این زمینه، ادامه داد: رویکرد دولت سیزدهم در پیگیری، بررسی و رسیدگی به امور عشایر در جای جای کشور سازنده و اثربخش بود.
وی با اشاره به اینکه عشایر کشور با ۲۵۱ هزار خانوار اعلامی مرکز آمار ایران، یک و چهار دهم درصد از جمعیت کشور را تشکیل میدهند و ۲۵ درصد گوشت قرمز و ۳۵ درصد صنایع دستی کشور را تامین می کنند.
به گفته معاون توسعه و امور زیربنایی سازمان امور عشایر ایران، عشایر در ۵۹ درصد از فضای جغرافیای کشور دارای قلمرو هستند که یکی از بزرگترین این قلمرو ها در استان سمنان قرار دارد.
وی با اشاره به اینکه سمنان در بحث تخصیص نهاده های دامی و خرید دام از عشایر جزو استان های شاخص کشور است، افزود: بحث آبرسانی سیار برای عشایر استان به عنوان یک راهکار راهبردی به صورت ویژه در دستور کار باشد.
توجه ویژه به امور عشایر در استان سمنان
استاندار سمنان هم در این نشست گفت: جلسه شورای عشایری استان در راستای بررسی و رسیدگی به موارد، مباحث و همچنین مطالبات عشایر استان به عنوان یک مبحث اولویتدار همواره برگزار میشود.
سیدمحمدرضا هاشمی از همراهی عشایر غیور و بزرگوار استان در عرصه های مختلف و برگزاری یادواره عشایر استان قدردانی و اضافه کرد: عشایر ایل سنگسر قدمتی بسیار طولانی دارند و از عشایر ریشهدار کشور هستند و طولانیترین مسیر ایل عشایر کشور متعلق به ایل سنگسر است.
وی یادآور شد: در دور اول سفر دولت سیزدهم، آیت الله رئیسی در سیاه چادر عشایر استان حضور یافت و اقدامات بسیار خوبی در حوزه عشایری برای استان به نتیجه رسید.
استاندار سمنان با بیان اینکه امنیت عشایر استان در مسیر تردد برای جلوگیری از خطرات احتمالی و همچنین سرقت احشام، به صورت ویژه مورد توجه است، افزود: آبرسانی، بازگشایی مسیر ایلرو، پرداخت تسهیلات، حمایتهای مختلف در حوزههای گوناگون بهویژه آرد و نان، پرداخت اعتبار از محل مالیات بر ارزش افزوده، تمهیدات لازم برای تخصیص نهادههای دامی و همچنین خرید دام زنده عشایر از جمله اقدامات شاخص در حوزه عشایر در استان بوده است.
عشایر استان سمنان متشکل از سه هزار و ۱۸۱ خانوار و بیش از ۱۴ هزار و ۴۰۰ نفر جمعیت، شامل ۷۴ طایفه، یک و هفت صدم درصد از جمعیت عشایری کشور را شامل میشوند، این عشایر که هشت و ۲ دهم درصد جمعیت استان سمنان را تشکیل میدهند، بیش از یک میلیون و ۶۰۰ هزار رأس دام سبک و چهار هزار و ۷۰۰ رأس دام سنگین دارند.
به روایتی، طولانیترین مسیر کوچ عشایر ایران، به طول حدود یکهزار و ۵۰۰ کیلومتر، مربوط به عشایر پرتلاش طوایف سنگسری در استان سمنان است.
نظر شما