۹۰ واحد پرواربندی راکد در خراسان جنوبی فعال شد

بیرجند - ایرنا - مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی گفت: فعال سازی واحدهای پرواربندی استان در دستور کار قرارگاه امنیت غذایی قرار گرفت و در مرحله اول ۲۶۶ واحدهای غیر فعال شناسایی که امسال پس از بررسی و پیگیری تعداد ۹۰ واحد فعال شد.

محمدعلی مهرجو روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به پرورش ۲ میلیون و ۲۳۶ هزار دام سبک و سنگین در استان خراسان جنوبی افزود: از این تعداد ۲ میلیون و ۱۴۰ هزار دام سبک، ۵۹ هزار راس گاو و گوساله، ۳۶ هزار و ۷۰۰ نفر شتر است.

وی بیان کرد: رتبه دوم کشور در پرورش شتر متعلق به استان خراسان جنوبی است و ۸۲۲ واحد دارای پروانه‌ بهره‌برداری دام در استان وجود دارد که اغلب آنها فعال هستند.

مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به ۲۳ مجتمع فعال دامپروری در سطح استان گفت: از این تعداد ۱۳ مجتمع گاو شیری، هفت مجتمع بره‌ پرواری، ۲ مجتمع شترداری و یک واحد بز داشتی است.

وی با بیان اینکه ۱۲ کارخانه و صنایع وابسته به دام در خراسان جنوبی فعال است که ماهانه بین چهار تا پنج هزار تن تولید کنسانتره دارند افزود: همچنین ۹ کارخانه تولید شیر وجود دارد که اکنون ۲ واحد فعال است.

مهرجو اظهار کرد: ۳۲ مرکز جمع آوری شیر در خراسان جنوبی فعال است که روزانه ۱۲۰ تا ۱۳۰ تن شیر در این مراکز جمع آوری و به کارخانه‌های فرآوری ارسال می‌شود.

وی گفت: غیرفعال بودن هفت کارخانه فرآوری شیر از جمله مشکلات استان است که باعث شده شیر تولیدی به سایر استان‌ها برای فرآوری ارسال شود از طرفی کارخانه‌های خارج از استان مطالبات تولیدکنندگان شیر را دیر پرداخت می‌کنند.

این مسئول در سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به تولید سالانه ۱۶ هزار تن گوشت قرمز، ۱۲۳ هزار لیتر شیر، ۲۰۴ تن کرک و مو، هزار و ۵۷۰ تن پشم در استان گفت: از ابتدای سال زراعی جاری (اول مهر ۱۴۰۲) تاکنون ۲۰۳ هزار راس دام تحت پوشش بیمه کشاورزی قرار گرفته‌ و خراسان جنوبی در زمینه بیمه دام سبک جزو استان‌های پیش‌رو است.

وی عنوان کرد: در زمینه تامین اعتبار به بخش دام استان نیز ۲۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال اعتبارات استانی در سال جاری به این بخش اختصاص یافته همچنین از محل اعتبار ملی ۶ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال برای اصلاح نژاد دام روستایی تخصیص یافته است.

مهرجو گفت: درخصوص نظارت بر کارخانه‌های تولید خوارک دام، بر روند تولید ۱۳ هزار تن تولید کنسانتره در سه ماه نخست سال جاری نظارت شده‌ و ۱۹۲ مورد نمونه برداری خوراک دام در موضوع نظارت کیفی انجام شده‌ است.

وی افزود: در مورد توزیع نهاده‌های دامی از طریق ثبت نام در سامانه ۵۰۰ تن سبوس بین واحدهای تولیدی و تشکل‌های بخش دام توزیع شده همچنین از طریق ثبت نام در سامانه بازارگاه ۱۳ هزار تن جو و چهار هزار و ۵۰۰ تن ذرت توزیع شده است و برای دریافت ۱۰ هزار تن جو مدت‌دار در حال پیگیری هستیم.

مدیر امور دام سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی یکی از طرح‌های مناسب را طرح اصلاح نژاد دام روستایی ذکر کرد و گفت: طرح ساربان یار به عنوان یکی از استان‌های اولیه در یک گله شتر در شهرستان بشرویه اجرا شد و در این طرح ردیاب روی شتر نصب و ساربان از طریق نرم‌افزار محدوده حرکت شتر را دریافت می‌کند که این اقدام از بسیاری خسارات جلوگیری می‌کند.

وی با اشاره به اجرای ترکیب ژنتیکی بز پر تولید در خراسان جنوبی ادامه داد: این طرح برای ۳۰۰ راس بز در سه شهرستان طبس، فردوس و بشرویه انجام شد و پیگیری اجرای طرح گاو دومنظوره یعنی گوشتی و شیری نیز در دستور کار قرار دارد.

مهرجو گفت: در سه ماه نخست سال جاری هفت آبشخور دامی در سطح استان احداث شده‌ و آجر معدنی از جمله نیاز ضروری دام توزیع شده است.

وی بیان کرد: آجر نمک دام برای تغذیه و پرورش فیزیولوژیکی دام بسیار ضروری است به‌ گونه‌ای که اگر دام بعضی از عناصر ضروری را نداشته باشد و این کمبود مواد معدنی تشخیص داده شود، میل شدیدی به خوردن آنچه حاوی این عناصر است پیدا می‌کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha