محمدرضا بهروزیان روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این میزان واکسیناسیون سگ های صاحبدار در خراسان رضوی، ۱۰۹ درصد نسبت به پیش بینیها افزایش دارد.
وی بیان کرد: طبق آزمایش های انجام شده در این مدت ۱۶ مورد ابتلا به هاری حیوانات در استان خراسان رضوی ثبت و قطعی شده که نسبت به مدت مشابه پارسال کاهش ۳۱ درصدی داشته است.
رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی ادامه داد: از جمله موارد ابتلا به هاری شناسایی شده در استان می توان به یک قلاده پلنگ اشاره کرد که در ۱۸ اردیبهشت ماه به شکل لاشه در شهرستان فریمان پیدا شد.
به گفته وی، ابتلا به هاری ۹ قلاده سگ، یک گربه وحشی، یک راس گوسفند و یک راس گوساله از دیگر موارد شناسایی شده است.
بهروزیان با بیان اینکه از مشکلات بزرگ امسال در خراسان رضوی افزایش بالای موارد حیوان گزیدگی در انسان است، افزود: بزرگترین مشکل و عامل اصلی در این زمینه جمعیت بالای سگ های بدون صاحب است.
وی تصریح کرد: از مجموع ۱۶ مورد مبتلا به هاری در خراسان رضوی هفت مورد یعنی نزدیک به ۵۰ درصد سگ های بدون صاحب هستند.
رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماریهای دامی اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی با اشاره به اینکه آمار دقیقی از تعداد سگ های بدون صاحب نداریم، گفت: مجموع جمعیت سگهای صاحب دار در این استان بیش از ۸۶ هزار قلاده برآورد میشود.
به گزارش ایرنا، بیماری هاری از طریق بزاق حیوان مبتلا به این بیماری به انسان منتقل می شود، ویروس از محل گازگرفتگی وارد بدن شده و در ماهیچه ها به سمت اعصاب انتهایی رفته و شروع به تکثیر میکند.
انسان هار به طور کلی نسبت به تمام محرک های فیزیکی، شیمیایی، حسی و بویایی عکس العمل شدید نشان میدهد، ولی این عکس العمل ها و رفتارهای تهاجمی یک تا پنج دقیقه بیشتر طول نمیکشد و در فواصل پیدایش آنها بیمار خسته و کوفته، آرام و بی حال میافتد.
بیمار به تدریج با افزایش و تشدید انقباضات عضلانی و نخوردن غذا و نیاشامیدن آب ناتوان و فرسوده شده و سپس وارد مرحله اغما میشود و در اثر انقباضات شدید عضله قلب و بالاخره فلج دستگاه تنفسی جان خود را از دست می دهد.
نظر شما