حجت الاسلام محمد جواد باقری ارومی روز پنجشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت پنجم مردادماه سالروز اقامه نخستین نماز جمعه ایران اسلامی در سال ۵۸ برگزار شد، اظهارکرد: یکی از برکات جمهوری اسلامی ایران برگزاری نماز جمعه است که بعد از حج بزرگترین کنگره اسلامی است و در آن مباحث سیاسی، اعتقادی، اجتماعی و تحولات جهان بررسی می شود.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۹۰۰ پایگاه اقامه نماز جمعه در سطح کشور وجود دارد، افزود : اصل نماز جمعه، یک فرمان الهی است که خداوند در قرآن کریم هم به آن سفارش کرده است.
وی عنوان کرد: در شهرستان آستارا نخستین نماز جمعه در سال ۱۳۶۰ وقتی که هنوز مصلی شهر آماده نشده بود در ورزشگاه وحدت آستارا به امامت حجت الاسلام اجاق لو برگزار شد.
امام جمعه شهرستان آستارا تصریح کرد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی اقامه این فرمان الهی انجام شد و در حقیقت میتوان یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی را همین امر دانست.
حجت الاسلام باقری ارومی با بیان اینکه امروز نماز جمعه به عنوان قرارگاه فرهنگی کار خود را دنبال میکند، گفت: این قرارگاه یک پایگاه اجتماعی مردمی است که به صورت هفتگی و مستمر در طول سال فعالیت دارد؛ حتی اگر بخواهیم به عنوان یک سمن هم به آن نگاه کنیم، پایدارترین، منسجمترین، منظمترین و ماندگارترین پایگاه اجتماعی میتواند نماز جمعه باشد.
وی یادآور شد: جمعیت حاضر در نماز جمعه در مناسبتها و فصول مختلف متفاوت است اما در شهرستان آستارا با توجه به جمعیت بیش از ۸۰ هزار نفری آن، انتظار میرود حضوری گسترده تری را در ادای این فریضه شاهد باشیم.
امام جمعه شهرستان آستارا با تأکید بر اینکه باید حضور اقشار مختلف شرکتکننده در نماز جمعه تقویت شود، خاطرنشان کرد: به مناسبت فرا رسیدن سالگرد نخستین نماز جمعه، برنامههای متنوعی اجرا میشود که اکثر این برنامهها در طول سال نیز در حال اجراست از آن جمله دیدار خانواده شهدا و همچنین دیدار پیشکسوتان نماز جمعه است.
حجت الاسلام باقری ارومی از فعالیت تیمی ۱۰۰ نفره در بخشهای مختلف فرهنگی، روابط عمومی، اجتماعی، امنیت، پشتیبانی و غیره در طول هفته در ستاد نماز جمعه خبر داد و بیان کرد: بنا بر آن است در ستاد نماز جمعه شهرستان نگرشهای جدید و برنامههای متنوعتری با محوریت اقشار، صنوف و سطوح مختلف متکی بر پایگاه مردمی برگزار کنیم زیرا اصل نماز جمعه بر مبنای مردمی بودن است.
وی با بیان اینکه تلاش بر آن است با تقویت و برنامهریزی برای این پایگاه زمینه حضور بیشتری از جوان و نوجوان را در نماز جمعه فراهم شود، گفت: برای تحقق جهاد تبیین و اجرایی شدن بیانیه گام دوم انقلاب باید به مقوله نماز جمعه توجه کنیم، زیرا رسالتی که در نماز جمعه دنبال میشود و گفتمانی که ائمه جمعه ارائه میدهند در همین راستاست.
امام جمعه شهرستان آستارا اعلام کرد: در راستای جذب حداکثری نیاز است بنیادها و نهادها ورود کرده و به همین جهت هیاتهای مذهبی با شاخص های معرفتی و آموزشی به نام مبارک امام علی (ع) تاسیس کردیم که همه اقشار مردم بتوانند در آن حضور یابند.
وی ادامه داد: همچنین کتاب هایی با مضامین کودک و نوجوان را به رشته تحریر درآمده تا با زبان این نسل در راستای ترویج اسلام و نماز گام برداریم و موسسه های فرهنگی، هنری و نهادهای اقماری را پای کار آورده ایم تا بتوانیم گام موثری در جذب قشرهای مختلف مردم برداریم.
حجت الاسلام باقری ارومی اظهار کرد: در حاشیه اقامه نماز جمعه، فرصتهایی ایجاد میشود که مدیران دستگاههای اجرایی بتوانند گزارشی از فعالیتهای سازمان خود به مردم ارائه دهند و میزهای خدمت هم برپا میشود تا مردم بتوانند مطالبات خود را در میان بگذارند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص اهمیت جذب نسل جدید به برنامههای ارزشی و مذهبی نظیر نماز جمعه، افزود: در جهاد تبیین در حوزه تولید محتوا اگر مطالب ارائه شده به ذائقه جوانان خوش بیاید، به طور طبیعی شاهد حضور آنان در این برنامهها خواهیم بود.
امام جمعه شهرستان آستارا تاکید کرد: باید حضور اجتماعی جوانان به صورت داوطلبانه و دلی باشد اما امروز فاصلهای میان نسل جوان و این برنامهها ایجاد شده است که برای رفع آن باید آسیبشناسی شود.
وی، نقش مهم آموزش و پرورش، خانواده و مسجد را در جذب جوانان به این برنامهها یادآور شد و گفت: اگر این سه ضلع به هم اعتماد کرده و برنامهریزی منسجم و هماهنگ کنند و انعطافپذیری به معنای واقعی کلمه داشته باشند، به طور قطع جوانان هم در این نوع برنامهها مشارکت و همراهی لازم را خواهند داشت.
حجت الاسلام باقری ارومی تصریح کرد: گاهی در برخی گفتمانها و برخوردها دچار افراط و تفریط میشویم، اما اگر عملکرد و رفتار و گفتار خوب داشته و تضادها را برطرف کنیم، میتوانیم جوانان را جذب کنیم.
نظر شما