به گزارش ایرنا سید میعاد صالحی روز شنبه در آیین بهرهبرداری از مرحله پایانی خط دوم راه آهن اهواز - اندیمشک در اهواز اظهار کرد: تخصیص اعتبار به راه آهن در سال ۱۴۰۰ بیش از ۱۳۰ درصد، در سال ۱۴۰۱ بیش از ۱۸۰ درصد، در سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۵۰ درصد و در سه ماهه سال ۱۴۰۳ حدود ۱۷۳ درصد بوده است.
وی افزود: با وجود عمق عقبماندگیها و انباشت تعمیرات و عدم نوسازی، جذب تخصیص ۱۰۰ درصد در سالهای گذشته رخ داد.
به گفته صالحی با اقدامات انجام شده در حوزه راهآهن در دولت سیزدهم، از روند نزولی و رو به زوال حوزه ریلی جلوگیری به عمل آمده است و همه تلاشها و پیگیریها در این حوزه در راستای جبران عقبماندگیها بوده است.
مدیر عامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران با اشاره به وضعیت شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران در دولت گذشته بیان کرد: در زمان تحویل راه آهن از دولت قبل، با انباشت بدهی و عدم تعویض لوکوموتیو مواجه بودیم.
وی ادامه داد:در این شرایط که تورم و نرخ دلار رو به افزایش بوده، راه آهن با وجود کاهش بودجه، زیرساخت ها را توسعه داده و هزینههای آن ۱۰ برابر شده است.
وی بیان کرد: در زمان تحویل دولت، فقط در حوزه لوکوموتیو ۳۰ هزار میلیارد ریال بدهی وجود داشت و از ۱۵۰ لوکوموتیو زیمنس مسافری با زیر ۱۰ سال عمر، ۴۸ دستگاه توقف دائمی داشتند و فقط ۸۲ لوکوموتیو حرکت میکردند.
مدیر عامل راه آهن تصریح کرد: همچنین انباشت تعمیرات و عدم بهسازی و نوسازی در خط، بیش از ۷۰۰ هزار میلیارد ریال هزینه برجای گذاشته است که این انباشت تعمیرات و بدهیها و نبود نقدینگی کار را بسیار سخت کرده بود.
مدیرعامل راهآهن با بیان اینکه در تولید واگن باری بیش از ۱۰۵ درصد رشد داشته است توضیح داد: نوسازی لوکوموتیوهای باری، از ۶۳ لوکوموتیو در ۳۳ ماهه دولت سیزدهم به ۹۳ لوکوموتیو رسید. در احداث خطوط ریلی نیز ۸۸۳ کیلومتر خط ریلی در سطح کشور احداث شد.
وی با اشاره به اینکه در حوزه مسافربری، با وجود کمبودها در جابجایی مسافر ۲ بار رکورد شکسته شد خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۱ با جابجایی بیش از ۲۹ میلیون نفر و در سال ۱۴۰۲، با جابجایی بیش از ۳۱ میلیون مسافر رکورد جابجایی مسافر شکسته شد.
صالحی یادآور شد: در بخش سوانح ریلی در سال ۱۴۰۲، نسبت به ۱۲ سال گذشته شاهد کمترین سوانح بودیم.
وی افزود: در دولت سیزدهم چهار میلیون و ۶۰۰ هزار تن ترانزیت انجام شد که نسبت به دوره گذشته بیش از ۷۰ درصد افزایش یافته است.
وی اقدامات دولت سیزدهم در حوزه ریلی را با وجود تنگناهای مالی افتخارآمیز دانست و گفت: یکی از اقدامات بسیار مهم راهآهن، تهاتر نفت برای نوسازی ناوگان و خطوط ریلی بود که امیدواریم شاهد انقلابی در حوزه ریلی باشیم و با ادامه مسیر شاهد نوسازی ناوگان ریلی باشیم.
براساس این گزارش ۴۰ کیلومتر از خط دوم راهآهن اهواز-اندیمشک حدفاصل ایستگاه بامدژ به اهواز که مرحله پایانی این ظرح به شمار میرفت روز شنبه با حضور مدیرعامل راهآهن کشور و حضور برخط محمد مخبر سرپرست ریاست جمهوری به بهرهبرداری رسید.
طول کل محور خط دوم راهآهن اهواز - اندیمشک، ۱۴۰ کیلومتر بوده که شامل ۱۰ ایستگاه اندیمشک، سبزآب، شوش، هفتتپه، میان آب، آهودشت، بامدژ، خاور، نظامیه، اهواز، کمربندی شهر اهواز، بلاک نظامیه و میاندشت است.
نظر شما