" قاسم برجوئی فرد " روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا اظهار کرد: پس از برگزاری باشکوه جشنواره دانش آموزی ایران جوان بمان طی ۲ سال متوالی با موضوع جوانی جمعیت در استان بوشهر ، با موافقت وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی در سال ۱۴۰۳ بخش جشنواره دانش آموزی آن بصورت کشوری و با دبیری معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر برگزار خواهد شد.
وی افزود: در راستای افزایش آگاهی مردم در خصوص خطرات کاهش موالید و سالخوردگی جمعیت ، این جشنواره با هدف مشارکت دانش آموزان به عنوان سفیران جمعیت در خانواده خود برگزار خواهد شد.
معاون امور بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر یادآور شد: دانش آموزان با بیان ساده ، مفهوم پیری جمیعت را با خلق آثار هنری با همراهی و مشارکت والدین به تصویر خواهند کشید.
برجوئی فرد تصریح کرد: ۳۰هزار اثر فاخر و تاثیر گذار به دومین جشنواره دانش آموزی " ایران جوان بمان" این استان که از پاییز پارسال فراخوان آن صادر و تا ۱۵ فروردین ماه امسال ادامه داشت ارسال شد.
وی ادامه داد: دانش آموزان بوشهری آثار خود را در قالبهای سرود، تئاتر ، فیلم کوتاه، موشن گرافیک ، پادکست ، کمدی، سخنرانی کوتاه، نقاشی و حتی شعارهای بهداشتی به دبیرخانه این جشنواره ارسال کردهاند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر افزود: پارسال در نخستین جشنواره دانش آموزی " ایران جوان بمان" تعداد هفت هزارو ۵۰۰ اثر به دبیرخانه جشنواره ارسال شد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر تصریح کرد: باتوجه به پیری جمعیت کشور و کاهش نرخ باروری زنگ خطر زمستان جمعیتی ایران در حال به صدا درآمدن است .
برجویی یادآور شد: درحالی که کشورهای اروپایی با فاصله زمانی ۱۵۰ ساله مسیر کاهش زاد و ولد را دنبال کردند اما در ایران به فاصله زمانی ۳۰ ساله این واقعیت تلخ درحال رخدادن است.
وی ادامه داد: در صورت ادامه وضعیت فعلی در سال ۱۴۲۵ شمسی نرخ جمعیت کشور صفر میشود و ۲۵ درصد جمعیت افراد سالمند بالای ۶۴ سال خواهند بود.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر بیان کرد: در راستای تبیین تبعات کاهش نرخ جمعیت باتوجه به بازخورد مثبت طرح همیار پلیس در کاهش تصادفات در قالب طرحی ابتکاری، با هدف استفاده از ظرفیت تاثیرگذاری درخواستهای فرزندان بر تصمیمهای والدین خود که ما برادر و خواهر می خواهیم این جشنواره برگزار شده است.
برجویی گفت: براساس آخرین آمارها جمیعت استان بوشهر یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر است و میزان خام ولادت بر حسب هزار نفر جمعیت ۱۱.۲ است که شاخص کشوری این رقم ۱۲.۹ است.
وی افزود: میزان باروری بر حسب هزار زن ۱۵ تا۴۵ سال نیز شاخص کشوری ۶۰.۹ است که در استان بوشهر ۵۰.۹ ثبت شده است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی بوشهر اظهار داشت: میزان خام مرگ بر حسب هزار نفر جمعیت شاخص ملی ۵.۱ است که برای استان بوشهر ۴.۱ است.
برجویی افزود: سهم فرزند آوری مادران ۳۰سال به بالا از ۳۱/۱ درصد در سال ۱۳۹۰ به ۵۲/۸درصد در سال ۱۴۰۱ در استان بوشهر رسیده است.
وی تصریح کرد: الگوهای سنی باروری نیز در استان بوشهر در سال های اخیر از الگوی زودرس فرزند آوری به سمت الگوی دیررسی فرزندآوری در حال تغییر است که اثر جمعیتی این تحول بر رشد جمعیت مستقیم است چرا که با افزایش سن ، با کاهش باروری و کاهش رشد جمعیت روبرو خواهیم شد.
نظر شما