به گزارش ایرنا از روابط عمومی شرکت آب منطقهای مازندران، فرهاد خلردی روز سه شنبه با بیان اینکه آورد رودخانههای مازندران طی ساعات گذشته افزایش یافت، اظهار کرد: بارندگی روز گذشته در مناطق مختلف مازندران با توجه به بارش در ارتفاعات منجر به افزایش آورد رودخانهها از مناطق بالادست شد که پیشبینی میشود این روند تا پایان امروز ادامه داشته باشد.
وی افزود: طبق پیشبینیها تمرکز بارشها از عصر یکشنبه تا صبح امروز در محدوده ساری و نکا بود که منجر به رشد آورد رودخانهها در این محدوده شد.
مدیر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقهای مازندران خاطرنشان کرد: دِبی آب ورودی به مخزن سد شهید رجایی از سه متر مکعب در روزهای عادی و پیش از بارندگی، صبح امروز -سهشنبه ۹ مرداد- به ۸.۵ متر مکعب بر ثانیه رسید که افزایش پنج مترمکعبی ورودی به سد را نشان میدهد و ناشی از بارشهای اخیر است.
این مقام مسوول گفت: میزان آب ورودی به دشت تجن نیز به دلیل بارشها بیشتر شده و از هشت مترمکعب پیش از بارندگی به ۱۵ متر مکعب رسیده است. پنج متر مکعب از این میزان آب ورودی به دشت تجن از سد شهید رجایی رهاسازی میشود و مابقی مربوط به رودخانههای زارمرود و چهاردانگه است که افزایش دِبی داشتند.
خلردی اظهار کرد: البته این افزایش آورد رودخانهها از بعدازظهر امروز فروکش میکند و طی روزهای آتی به شرایط عادی برمیگردد. اما حجم قابل توجهی آب وارد دشت تجن کرد و در بهبود وضعیت منابع آبهای زیرزمینی هم اثرگذار است.
وی درباره آمارهای بارندگی از عصر روز یکشنبه ۷ مرداد تا بامداد امروز –سهشنبه- نیز گفت: میانگین بارندگی مازندران در بازه زمانی ۳۶ ساعته فعالیت این سامانه بارشی ۸.۵ میلیمتر بود که بیشترین میزان بارشها به ترتیب در استخرپشت ساری با ۵۵ میلیمتر، لاریم جویبار با ۵۴ میلیمتر، کردخیل ساری با ۴۸ میلیمتر و عربخیل بابلسر با ۳۷ میلیمتر ثبت شد.
مدیر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقهای مازندران خاطرنشان کرد: از ابتدای سال آبی –یکم مهر ۱۴۰۲- تا کنون در مازندران ۶۳۶.۶ میلیمتر بارندگی داشتیم که نسبت به دوره دراز مدت ۱۱ درصد و نسبت به مدت مشابه پارسال ۳۹ درصد افزایش را نشان میدهد.
خلردی افزود: آورد رودخانهها نیز از ابتدای سال آبی تا کنون ۲ میلیارد و ۹۰ میلیون متر مکعب بود که ۲۳ درصد کمتر از رقم ۲ میلیارد و ۷۱۰ میلیون مترمکعبی دوره درازمدت رودخانههای مازندران است، اما نسبت به مدت مشابه پارسال که یک میلیارد و ۴۶۵ میلیون متر مکعب بود ۴۲ درصد بیشتر شده است.
نظر شما