بارش‌های پاییزی مازندران ۵۴ درصد افزایش یافت

ساری- ایرنا- مدیر دفتر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه‌ای مازندران گفت: بارش‌های اخیر میانگین بارندگی استان در سال آبی جاری یکم مهر امسال تا کنون- را به ۱۲۵.۷ میلی‌متر رساند که ۵۴ درصد بیشتر از میانگین دوره بلندمدت و ۱۵ درصد بیشتر از مدت مشابه سال گذشته است.

به گزارش ایرنا از روابط عمومی شرکت آب منطقه‌ای مازندران، فرهاد خلردی امروز (شنبه) با بیان این‌که میانگین بارندگی روزهای ابتدایی آبان در مازندران ۴۶.۷ میلی‌متر ثبت شده است، اظهار کرد: بیشترین میزان بارش‌ها در «کورکورسر» نوشهر با ۱۹۳ میلی‌متر ثبت شده است.

وی افزود: این بارش‌ها در مناطق مختلف استان منجر به بالا آمدن سطح آب رودخانه‌ها شد که بیشترین میزان افزایش آب در رودخانه تجن و از بعدازظهر تا شامگاه جمعه (۴ آبان) ثبت شد.

مدیر دفتر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه‌ای مازندران از افزایش قابل توجه دِبی مقطعی آب رودخانه‌های مازندران پس از بارندگی‌های روزهای ابتدایی آبان خبر داد و گفت: بیشترین اثرگذاری این بارش‌ها از نظر افزایش حجم آب رودخانه‌ها در رودخانه تجن ثبت شد که دِبی مقطعی این رودخانه را در پیک سیلاب به ۲۶۰ متر مکعب بر ثانیه رساند که بیش از ۲ برابر آورد آب این رودخانه در شرایط عادی است.

خلردی گفت: طغیان رودخانه تجن سبب شد در برخی مناطق پایین‌دست به دلیل عرض کم‌ آبگذر، باغ‌های حاشیه‌ این رودخانه دچار آبگرفتگی شود. اما خوشبختانه آب وارد بافت روستاها نشد و واحدهای مسکونی این مناطق درگیر سیل نشدند.

به گفته وی، بارندگی‌های چند روز اخیر سبب شد که دِبی آب رودخانه تِلار به ۱۰۴ متر مکعب و نکارود به ۹۰ متر مکعب برسد.

به گزارش ایرنا، سال آبی از اول مهر هر سال آغاز می‌شود و تا ۳۱ شهریور سال بعد ادامه دارد. مازندران استانی با محور تولیدی کشاورزی است که تقریبا کشت تمامی محصولات آن به بارندگی و ذخیره‌سازی آب بستگی دارد. طبق آمارهای رسمی تعداد بهره‌برداران بخش کشاورزی مازندران حدود ۵۰۰ هزار نفر است و هرگونه تغییر در بارندگی به صورت مستقیم بر زندگی و معیشت آنان و در نهایت بر امنیت غذایی کشور که مازندران نقش حدود ۱۲ درصدی در تولید ارزش افزوده آن دارد، تاثیرگذار است.

وضعیت آبی مناطق مختلف کشور برای برنامه‌ریزی کشاورزی بر اساس میزان بارندگی در سال آبی ارزیابی می‌شود و به همین دلیل هم میزان کاهش یا افزایش بارندگی برای کشاورزان و متولیان این بخش حائز اهمیت است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha