به گزارش ایرنا، رییس اداره حفاظت محیط زیست سبزوار روز پنجشنبه در نشست امضای این تفاهمنامه گفت: بیماریها، بهویژه بیماریهای مشترک بین انسان و حیوان در کنار سایر عوامل تهدیدکننده محیط زیست طبیعی، از عوامل مهم تهدیدکننده تنوع زیستی به شمار میآید.
محمدرضا بسملی افزود: به منظور کنترل و پیشگیری از بیماریها، استفاده از توان علمی و تجربی و ایجاد هماهنگی و گسترش همکاریهای آموزشی- پژوهشی و فعالیت های مرتبط با حوزه محیط زیست و حیات وحش، این تفاهمنامه بین این اداره و انجمن مردمنهاد مرکز همیاری تحقیقاتی و بازپروری حیات وحش حکیم امضا شد.
وی خاطرنشان کرد: با امضای این تفاهمنامه، طرفین نهایت تلاش خود را برای گسترش توان در حل مشکلات و معضلات محیط زیست و حیات وحش با تاکید بر موضوع درمان جانوران آسیبدیده، تیمار و رهاسازی انواع گونه های جانوری مصدوم، به کار خواهند گرفت.
بسملی؛ اجرای طرحهای تحقیقاتی محیط زیستی با اولویت حفاظت از حیات وحش و مشارکت های مردمی با همکاری دانشگاه حکیم سبزواری، آموزش همگانی محیط زیست با هدف شناسایی افراد علاقهمند در حوزه مشارکت عمومی در حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی، مدیریت منابع انسانی و ایجاد رابطه تنگاتنگ و مؤثر با آنها، آموزش مواجهه با حیات وحش و بازتوانی حیوانات حیات وحش در قالب دورههای آموزشی و تورهای آشنایی با حیات وحش را از مفاد این تفاهمنامه برشمرد.
رییس اداره حفاظت محیط زیست سبزوار، ایجاد بستر ارتباطی مستمر بین دانشگاه حکیم سبزواری و اداره محیط زیست این شهرستان به منظور استفاده عملیاتی از نقطه نظرات کارشناسان و اساتید مدرس شاخه محیط زیست را از دیگر سرفصل های تفاهمنامه مزبور عنوان کرد.
۲ منطقه حفاظت شده شیراحمد و "پروند" با مجموع مساحت ۳۹ هزار هکتار و همچنین مناطق شکارممنوع "ریوند و کمرقلعه" با مساحت ۱۰۸ هزار هکتار در محدوده شهرستانهای سبزوار، داورزن و ششتمد در غرب خراسان رضوی قرار دارند.
قوچ و میش، کل و بز، آهو، روباه، کاراکال، گربه وحشی، شغال، مار شاخدار، مار جعفری، بزمچه و پرندگانی نظیر بالابان، عقاب طلایی، کبک، باقرقره شکم سیاه و زاغ بور از گونه های شاخص جانوری در مناطق حفاظتشده پروند و شیراحمد شهرستان سبزوار هستند.
سبزوار در ۲۳۰ کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.
نظر شما