به گزارش ایرنا، محمدرضا بسملی، روز دوشنبه به خبرنگاران اظهار کرد: این پرنده شکاری، هنگامی که هنوز جوجه بود از لانه دزدیده شده و دچار مشکلات و عوارضی چون "بامبل فوت گرید ۳"، درگیری مزمن ریوی و عدم آموزش پذیری شده بود.
وی افزود: این پرنده که توسط سازمان مردمنهاد زیست محیطی همیاری، تحقیقاتی و بازپروری حیات وحش حکیم سبزواری تحویل گرفته شده و زیر مراقبت قرار گرفته بود، در مدت پنج ماه با درمان عوارض پاتولوژیک و برنامه آموزشی و طبله کشی، آمادگی لازم برای زیست در طبیعت را به دست آورده بود.
بسملی گفت: معمولا جوجه پرندگان شکاری وقتی از لانه برداشته شوند، تلف شده و به طبیعت برنمی گردند؛ اما درمان و بازگرداندن این بالابان به طبیعت، در نوع خود یک اقدام کم نظیر و بسیار ارزشمند به شمار می رود.
رییس اداره حفاظت محیط زیست سبزوار اضافه کرد: بالابان (saker falcon)، بزرگترین شاهین ایران است که در فهرست قرمز اتحادیه بینالمللی حفاظت از طبیعت(IUCN) و در شمار گونه های در خطر انقراض قرار دارد، توسط قاچاقچیان پرنده و سودجویان زنده گیری و به کشورهای حوزه خلیج فارس قاچاق می شود و تخریب زیستگاه و کاهش طعمه، از دیگر علل کاهش جمعیت این گونه است.
۲ منطقه حفاظت شده "شیراحمد" و "پروند" با گستره ۳۹ هزار هکتار و مناطق شکار ممنوع "ریوند" و "کمرقلعه" با مساحت ۱۰۸ هزار هکتار در محدوده شهرستانهای سبزوار، داورزن و ششتمد در غرب خراسان رضوی قرار دارند.
قوچ و میش، کل و بز، آهو، روباه، کاراکال، گربه وحشی، شغال، مار شاخدار، مار جعفری، بزمچه و پرندگانی نظیر بالابان، عقاب طلایی، کبک، باقرقره شکم سیاه و زاغ بور از گونه های شاخص جانوری در مناطق حفاظتشده پروند و شیراحمد شهرستان سبزوار هستند.
نظر شما