به گزارش خبرنگار ایرنا، جاوید عباسی روز پنجشنبه در این باره به خبرنگاران گفت: این اقدام در ۱۰ سال گذشته بیسابقه بوده و نتیجه آن سلامت محصول و افزایش کیفیت گندم تولیدی و آرد نانواییها به دلیل عملکرد شبکه مراقبت است.
مدیر حفظ نباتات با بیان اینکه هر ساله با شروع کشت گندم عملیات نظارت و پایش مزارع اجرا میشود، گفت: این پایشهای مستمر از زمان کاشت تا برداشت محصول در رابطه با ضدعفونی بذور، کنترل علفهای هرز و مبارزه با آفات و بیماریها از جمله سن غلات از ابتدای مهرماه تا پایان تیر ماه انجام میشود.
عباسی با اشاره به اینکه تعیین زمان مبارزه بستگی به شرایط اقلیمی و آب و هوایی و همچنین نرمجمعیت آفت در هر مترمربع از مزرعه گندم دارد، افزود: مبارزه با آفت سن بر اساس نظارت میدانی شبکه مراقبت با محوریت کارشناسان جهاد کشاورزی و با همکاری تولیدکنندگان با هدف پیشگیری از خسارت به مزارع گندم انجام میشود.
وی اضافه کرد: با توجه به عدم وجود سرمای سخت زمستان در سال زراعی جاری که به پایان آن نزدیک هستیم، ریزش سن ۲۰ روز نسبت به سالهای گذشته زودتر اتفاق افتاد و همچنین تراکم جمعیت آفت نیز در هر مترمربع نسبت به سالهای قبل افزایش داشته که این مهم در افزایش سطوح مبارزه تأثیرگذار بوده است.
مدیر حفظ نباتات فارس مبارزه هر ساله با سن گندم را یک مساله مهم در حوزه گیاهپزشکی گندم معرفی کرد و گفت: این آفت با تغذیه گیاه خصوصا دانهها و تأثیر آن به لحاظ کمی و کیفی علاوه بر کاهش عملکرد تولید باعث میشود کیفیت محصول نهایی به دلیل از دست دادن پروتئین کاهش یابد که کاربرد آن به عنوان آرد مورد استفاده در نانواییها را تحتالشعاع قرار میدهد.
عباسی با اعلام اینکه یکی از شاخصهای خرید گندم مربوط به درصد سنزدگی است، گفت: میزان گندم سنزده بالای چهار درصد قابل قبول نیست و در این شرایط خرید برای مصارف خوراکی انسان نیز انجام نمیشود همچنین بابت گندمهای سنزده ۲ تا چهار درصدی مبالغی نیز از قیمت نهایی گندم کسر میشود.
وی با ارائه آماری از عملکرد مبارزه با آفات مذکور به نتایج بیسابقه مدیریتی این مساله اشاره کرد و افزود: در سال زراعی گذشته ۵۸ تن سنزدگی گندم داشتیم که در سال جاری با توجه به افزایش سطح زیر کشت و تولید گندم و همچنین شرایط خاص بارندگیهای امسال تاکنون از ۸۶۷ هزار تن محصول خریداری شده میزان ۲۲۳ تن گندم سنزده بالای دو درصد داشتهایم که نسبت به میزان حجم خرید محصول، این مقدار نزدیک به صفر است.
عباسی با تأکید بر اینکه ایمنی و سلامت محصول مهمترین شاخص در تولید و خریداری گندم است، ادامه داد: هر چند برای تولید محصولات سالم دوره کارنس رعایت میشود اما با بکارگیری سموم نسل جدید و با استفاده از پهپادها سعی بر کاهش دوز مصرفی این آفتکشها در سمپاشی مزارع داریم.
" دوره کارنس به فاصله بین لحظه پایان سمپاشی تا زمانی که سموم بر روی محصول تا حد قابل اطمینانی از بین رفته و محصول قابل برداشت است گفته می شود".
مدیر حفظ نباتات از بکارگیری سموم نسل جدید و گروه پاراتیروئیدی در راستای افزایش سطح ایمنی و سلامت محصول خبر داد و گفت: سم کاراتهزئون میزان مصرف سم را تا ۷۵ سیسی در هر هکتار کاهش میدهد که پس از رعایت دوره کارنس ۲۸ روزه در تناژ و کیفیت نهایی گندم و حتی حفظ محیطزیست اثرگذار است.
نظر شما