به گزارش ایرنا، روز گذشته -یکشنبه- یک گروه ویژه بازرسی از وزارت جهاد کشاورزی، سازمان منابع طبیعی و مسئولان قضایی و امنیتی استان مازندران، به منظور پیگیری و بررسی قطع دهها اصله درخت جنگلی وارد منطقه «غرب هراز» شدند.
در این رابطه موسی مقیمیمهر سرپرست ادارهکل منابع طبیعی مازندران – ساری در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: ۲۸ قطعه انواع درختان جنگلی اعم از توسکا و ممرز در منطقه جنگلی غرب هراز شهرستان نور توسط پنج متخلف بومی قطع شد و همکاران ما پس از شناسایی و دستگیری متهمان آنها را به مرجع قضایی تحویل دادند.
وی ادامه داد: چوبهای قاچاق در این منطقه احتمالا به برخی کارگاههای چوببری آمل و سایر کارگاههای چوببری منطقه ارسال میشود.
مقیمیمهر همچنین با اشاره به مشکلات معادن در منطقه مذکور گفت: در ۲ ماهی که از مسئولیتم میگذرد سه بار از معادن آمل بازدید داشتیم و دستور دادیم با متخلفان برخورد و تخلف تنظیم کنند.
سرپرست ادارهکل منابع طبیعی مازندران – ساری افزود: در این منطقه، هم مساله دپوی نخالههای محصولات معدنی، هم مشکل خشکشدن درختان در اثر بهرهبرداری بیرویه و هم قطع و ریشهکن شدن درختان وجود دارد.
مقیمی مهر در ارتباط با پرونده قطع چهار هزار اصله درخت در الیمالات، گفت: برخی پروندهها پیچیدگیهای خاص خود را دارد و برای رسیدن به نتیجه و رأی درست، نیاز به بررسی و زمان بیشتری دارد.
سرپرست ادارهکل منابع طبیعی مازندران – ساری در پاسخ به اینکه آیا با کمبود نیروی انسانی در حفاظت از مناطق زیرمجموعه این ادارهکل مواجه هستید، تصریح کرد: برابر نُرم جهانی نیاز است که برای هر یکهزار هکتار، یک قرقبان داشته باشیم، اما ما این تعداد را نداریم و علاوه بر آن پراکنش نیروهای ما نابسامان است و در برخی شهرستانها کمبود نیروی انسانی وجود دارد و باید ساماندهی کنیم و پراکنش آنها را نیز سامان بدهیم تا همه شهرستانها به یک اندازه بر اساس حساسیت و مشکلات، از نیروی حفاظتی برخوردار باشند.
وی ادامه داد: در مازندران یک میلیون و ۱۸۰ هزار هکتار جنگل و مرتع داریم و از طریق ۱۴ شرکت حفاظتی، حدود یک هزار و ۴۰۰ نیرو با ما قرارداد دارند.
مقیمی مهر با بیان اینکه همکاران ما بهطور شبانهروزی فعال هستند، گفت: برای وظیفه سنگین حفظ و حراست اراضی ملی و منابع طبیعی که میراث ما از گذشتگان و میراثی برای آیندگان ماست، به کمک آحاد مردم و مشارکت رسانهها نیاز داریم.
به گزارش ایرنا، سه ماه پیش، ۲۸ اصله انواع درختان جنگلی در منطقه غرب هراز حوزه شهرستان نور توسط متخلفان بومی قطع شد و در این رابطه تعدادی دستگیر و پس از تشکیل پرونده تحویل مراجع قانونی شدند.
استان مازندران حدود ۲ میلیون و چهار هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار آن عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است.
برای حفاظت و مدیریت عرصه های طبیعی مازندران ۲ اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در ساری و نوشهر فعالیت دارند که منطقه ساری حدود ۷۱ درصد و نوشهر حدود ۲۹ درصد این عرصه ها را مدیریت می کند. در مجموع حدود ۵۴ درصد از عرصه های جنگلی شمال کشور را در اختیار دارد و همچنین نیمی از جنگل های هیرکانی ثبت شده در سازمان جهانی یونسکو در جغرافیای مازندران واقع است.
مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هفت میلیون تن محصول تولید می شود. این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد، ظرفیت این شرایط در حالی است که تغییر غیرمجاز کاربری اراضی کشاورزی و باغی در مازندران همچنان از چالشهای مهم این استان محسوب میشود.
نظر شما