به گزارش خبرنگار ایرنا، شهرام زارع فارسانی روز سهشنبه در کمیسیون کشاورزی، صنایعتبدیلی، آب، منابعطبیعی و محیطزیست اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری با حضور نایبرییس و دبیرکل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اهواز تاکید کرد: حمایت از بخش خصوصی باعث افزایش تولید، رشد بهرهوری و بهبود فضای کسبوکار میشود.
وی افزود: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری آمادگی دارد برای بهبود فضای کسبوکار، تمام توان خود را بهکار گیرد.
زارع قطعی برق و گاز در برخی از فصلهای سال را باعث بروز مشکلاتی برای صنعتگران اعلام و تصریح کرد: این در حالی است که با وجود مشکلات اما تولید در این استان ادامه دارد.
وی با اشاره به افزایش چشمگیر صادرات از گمرک چهارمحال و بختیاری در یکسال گذشته یادآور شد: درصدد هستیم حملونقل هوایی برای صادرات محصولاتی مانند بادام از استان که صادرات آن در یکسال اخیر ۷۴۰ تن بوده راهاندازی شود.
رییس کمیسیون کشاورزی، منابعطبیعی، محیطزیست و آب اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: یکپنجم تولید ناخالص داخلی استان در بخش کشاورزی است.
خلیل شریفی ۱۵ درصد از زمینهای چهارمحال و بختیاری برابر ۲۵۰ هزار هکتار را مختص حوزه کشاورزی اعلام و تاکید کرد: ۴۱ درصد از زمینهای کشاورزی این استان به کشت گندم اختصاص پیدا کرده و ۸۵ درصد محصولات باغی استان شامل بادام، گردو، سیب و انگور است.
وی با اشاره به رتبه نخست چهارمحال و بختیاری در تولید محصولاتی مانند بادام و ماهیان سردآبی افزود: صادرات محصولات کشاورزی این استان در سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ افزایشی بوده است.
شریفی تصریح کرد:
شریفی تصریح کرد: صادرات محصولات کشاورزی از ۱۱ درصد در سال ۱۴۰۱ به ۳۵ درصد در سال ۱۴۰۲ افزایش پیدا کرد و بیشترین صادرات محصولات کشاورزی از این استان به کشورهای هندوستان و عراق بوده است.
وی با اشاره به پیگیری تکمیل زنجیره ارزش محصولاتی مانند بادام، آبزیان، گیاهان دارویی و عسل در چهارمحال و بختیاری یادآور شد: راهاندازی شهرک تخصصی بادام سامان هم در حال انجام است.
شریفی اظهار داشت: هماکنون ۲ هزار و ۵۰۰ نفر بهصورت مستقیم و پنج هزار نفر بهطور غیرمستقیم در بخش شیلات چهارمحال و بختیاری مشغول به فعالیت هستند.
رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری نیز گفت: این استان سرچشمه رودخانههای دز و کارون و یکی از تامینکنندههای آب استان خوزستان است.
حسین برزگر تاکید کرد: خوزستان دارای گمرکات مرزی و بنادر تجاری است که این مسئله میتواند به اقتصاد این استان در تسهیل صادرات کمک بزرگی کند.
وی افزود: خوزستان و چهارمحال و بختیاری یکی از تولیدکنندگان گوشت قرمز نژاد لریبختیاری هستند اما تاکنون موفق به برندسازی این محصول نشدهاند.
برزگر بیشترین حجم صادرات خوراک آبزیان از چهارمحال و بختیاری را به کشور عراق اعلام و تصریح کرد: تجار خوزستان آشنایی بیشتری با بازارهای کشور عراق دارند و میتوانند مشاورههای لازم را به تولیدکنندگان چهارمحال و بختیاری بهمنظور آشنایی با بازارهای عراق با هدف افزایش صادرات بدهند.
وی یادآور شد: زمینه همکاری مشترک بین استانهای خوزستان و چهارمحال و بختیاری برای سرمایهگذاری در حوزه بستهبندی گوشت، تولید مرغ تخمگذار و گوشتی و مجتمع تولید قارچ دارد.
مدیرکل دفتر جذب و سرمایهگذاری استانداری چهارمحال و بختیاری نیز با اشاره به اشتراکهای بین خوزستان و چهارمحال و بختیاری گفت: سند توسعه استانهای زاگرسنشین از مصوبههای سفر دوم رییسجمهور شهید به این استان است.
ابراهیم رئیسی نافچی تاکید کرد: امیدواریم با ایجاد وفاق بین استانهای زاگرسنشین از جمله خوزستان این سند به مرحله اجرا برسد.
وی افزود: استانهای کمبرخوردار با کمبود سرمایه برای سرمایهگذاری در حوزههای مختلف مواجه هستند به همین منظور بسته پیشنهادی فرصتهای سرمایهگذاری در چهارمحال و بختیاری آماده شده است و آمادگی همکاری در زمینه سرمایهگذاری در این استان وجود دارد.
رئیسی تصریح کرد: زنجیره ارزش برخی محصولات کشاورزی مانند بادام و آبزیان در چهارمحال و بختیاری تکمیل شده است اما برای تکمیل زنجیره فروش و بازاریابی با مشکلاتی مواجه هستیم که استان خوزستان میتواند در این زمینه با چهارمحال و بختیاری همکاری مشترک داشته باشد.
نایبرییس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اهواز نیز گفت: ۷۰ درصد بودجه کشور از طریق نفت، گاز و صنایع پتروشیمی استان خوزستان تامین میشود اما متاسفانه صنایع کوچک خوزستان به خوبی مورد توجه قرار نگرفته است.
صفدر پیرمرادی تولیدات بخش کشاورزی خوزستان را در مجموع ۱۹ میلیون تن اعلام و تاکید کرد ۱۶ درصد گندم کشور در چهارمحال و بختیاری تولید میشود که تا ۳۵ درصد قابل افزایش است.
وی افزود: امکان صادرات گوشت مرغ و تخممرغ تولیدی در استان خوزستان به خارج از کشور وجود دارد اما قیمت و تولید دستوری مانع بزرگی بر سر راه این کار است.
پیرمرادی به تلاش برای فعال بودن گمرکات استان خوزستان بهصورت شبانهروزی اشاره و تصریح کرد: این مسئله صادرات محصولات کشاورزی را تسهیل میکند، برای این کار در حال رایزنی هستیم.
دبیرکل اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اهواز نیز گفت: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری یکی از پویاترین اتاقهای بازرگانی در کشور است.
محمد نجفیان تاکید کرد: با انعقاد تفاهمنامه همکاری بین اتاقهای بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی چهارمحال و بختیاری و خوزستان در زمینههای مختلف آموزشی، پژوهشی، روابطعمومی، امور بینالملل و داوری میتوان همکاری مشترک داشت.
وی با اشاره به توانمندیهای استان خوزستان در زمینه تولید محصولات کشاورزی افزود: این استان رتبه نخست تولید کنجد، مقام نخست تولید نیشکر، جایگاه دوم تولید کلزا و رده چهارم در تولید خرمای کشور را به خود اختصاص داده است.
نجفیان به ورود هیاتهای تجاری به خوزستان اشاره و تصریح کرد: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اهواز آمادگی دارد تا هیاتهای تجاری ورودی از سایر کشورها به خوزستان را به چهارمحال و بختیاری بیاورد.
وی یادآور شد: استان خوزستان دارای گمرکات مرزی است و میتواند چهارمحال و بختیاری را در حوزه رفع موانع و تسهیل صادرات یاری کند.
به گزارش ایرنا، از مجموع زمینهای چهارمحال و بختیاری ۲۵۰ هزار هکتار برابر ۱۵ درصد سطح زیرکشت زمینهای کشاورزی استان است.
هماکنون ۷۹ هزار بهرهبردار با تولید سالانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار تُن انواع محصولات کشاورزی در چهارمحال و بختیاری فعال هستند.
نظر شما