به گزارش پنجشنبه شب ایرنا از "آناتولی", این شورا در بیانیه ای اعلام کرد که به دلیل پیگیری سریع پروندهها از طریق سیستم کیفری، ده ها نفر هم اکنون محکوم شدهاند و بسیاری از مظنونان پس از تفهیم اتهام به دادگاه ارجاع داده شدهاند.
در این بیانیه آمده است که هزاران افسر پلیس اواخر روز چهارشنبه در سراسر سراسر انگلیس در حالت آماده باش هستند و ۳۶ مورد تجمع با "حداقل بی نظمی و تعداد انگشت شماری از بازداشت ها" گزارش شده است.
در این بیانیه آمده است: « در جریان این اعتراضات, تقریباً ۱۰۴ افسرپلیس مجروح که بسیاری از آنها به دلیل شدت جراحات در بیمارستان بستری شدهاند.»
گاوین استفنز، رئیس شورای رؤسای پلیس ملی انگلیس گفت که اقدامات پلیس "با سرعت تمام ادامه دارد" زیرا صدها نفر در رابطه با این اختلال بازداشت شده و متهم شده اند.
او افزود: "این یک زمان نگران کننده برای جوامع و بسیار چالش برانگیز برای همه افراد درگیر در انگلیس است. وحدت باورنکردنی در سراسر کشور به نمایش گذاشته شده است و به این شکل ما با تفرقه مقابله می کنیم. پلیس تمام تلاش خود را برای تامین امنیت مردم انجام خواهد داد."
استفن پارکینسون، دادستان عمومی انگلیس گفت: هر ساعت، اتهامات بیشتری در ارتباط با این اعتراضات تایید می شود و احکام قابل توجهی از زندان صادر می شود و پس از یک دوره بسیار دشوار برای انگلیس, عدالت همچنان اجرا می شود.
به گزارش ایرنا, ناآرامیها در بریتانیا که جرقه آن را چاقوکشی یک نوجوان ۱۷ ساله به نام اکسل روداکوبانا زد؛ پسر بچهای که به گفته پلیس این کشور در انگلیس و از والدینی رواندایی متولد شده و اکنون اعتراضهای خیابانی را در این کشور به هفتمین روز کشانده است.
ماجرا از هفته گذشته و روز هشتم مرداد آغاز شد؛ زمانی که «اکسل» به یک کلاس یوگا و باله در شهر «ساوت پورت» حمله کرد و سه دختربچه خردسال را با ضربات چاقو کشت و تعدادی دیگر از جمله ۸ کودک و دو بزرگسال را زخمی کرد.
در پی این رویداد، معترضان ضد مهاجرت و ضد اسلامی به خیابان ها آمده و خواستار اخراج مهاجران شدند، به گونهای که در چندین مورد و در شهرهای گوناگون انگلیس، معترضان حتی به هتلهای محل اقامات پناهجویان حمله ور و با سردادن شعارهایی خواستار اخراج آنها شدند. از جمله در شهر هال که معترضان شیشههای هتل محل اسکان مهاجران را شکستند و با پلیس درگیر شدند.
روز سه شنبه، کی یر استارمر نخست وزیر انگلیس از حزب کارگر دومین جلسه اضطراری کبرا را برای هماهنگی در واکنش به این تحولات برگزار کرد.
برخی از رسانه های انگلیس گزارش داده اند که نزدیک به ۶ هزار پلیس برای مقابله با ناآرامی ها بسیج شده اند.
بسیاری از افرادی که در معرض خطر شورش راست افراطی هستند می گویند که افزایش نژادپرستی در انگلیس ریشه در رهبران سیاسی دارد که سال ها درباره مقابله با مهاجرت تبلیغ کرده اند.
در اعتراضات اخیر، شورشیان پلاکاردهایی در دست داشتند که بر روی آنها نوشته شده بود «قایق های (مهاجران) را متوقف کنید». دولت محافظه کار سابق انگلیس از این شعار به عنوان بخشی از تعهد خود برای کنترل مهاجرت غیرقانونی استفاده کرده بود.
پیشتر سوئلا براورمن وزیر کشور محافظه کار سابق انگلیس افرادی را از طریق کانال مانش از فرانسه به این کشور وارد می شوند «مهاجم» توصیف کرده بود.
دولت جدید حزب کارگر در انگلیس نیز از همین عبارت استفاده می کند و در وبسایت رسمی این دولت خطاب به خوانندگان وعده طرح مرزی حزب کارگر برای توقف قایق های (مهاجران) را می دهد.
نظر شما