به گزارش پنجشنبه شب ایرنا، در گزارش پولیتیکو آمده است: به گفته این مقام دولت بایدن هنوز تصمیم نهایی درباره ارسال موشکهای کروز دوربرد به اوکراین گرفته نشده اما واشنگتن اکنون در حال بررسی جزئیات پیچیده مربوط به ارسال آنها به کییف است.
بر اساس گزارش پولیتیکو، این مقام دولت بایدن در توضیح جزئیات پیچیده ارسال موشکهای کروز دوربرد به اوکراین یادآور شد که مسائلی از قبیل بحث انتقال فناوریهای حساس و پیشرفته نظامی آمریکا که در این موشکها به کار رفته به یک کشور دیگر و همچنین بحث فنی اطمینان از توانایی هواپیماهای بازمانده از دوره شوروی و جنگندههای اف-۱۶ اوکراینی برای شلیک موشکهای کروز دوربرد (که ۲ هزار و ۴۰۰ پوند (هزار و ۸۰ کیلوگرم) وزن دارند و یک کلاهک هزار پوندی (۴۵۰ کیلوگرمی) حمل میکنند)، از جمله مسائل و جزئیات پیچیده ارسال این موشکها به اوکراین هستند.
گزارش پولیتیکو میافزاید: همچنین دو نفر از مقامهای آمریکایی که خواستند نام آنها فاش نشود گفتهاند که وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) در حال حاضر در حال کار بر روی انجام اصلاحاتی بر روی این موشکهای کروز دوربرد است تا امکان شلیک آنها توسط جنگندههای اوکراینی فراهم شود.
در گزارش پولیتیکو با اشاره به خودداری وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) از اظهارنظر درباره چراغ سبز این وزارتخانه برای ارسال موشکهای کروز دوربرد به اوکراین، آمده است: جف یورگنسن سخنگوی پنتاگون تائید کرده که وزارت دفاع آمریکا طیف وسیعی از گزینهها را برای برآورده کردن الزامات کمکهای امنیتی اوکراین در نظر میگیرد اما در حال حاضر هیچ اطلاعات بیشتری درباره این موضوع ارائه نداده است.
گزارش پولیتیکو میافزاید: تمایل کاخ سفید برای دادن موشک کروز دوربرد هوا به سطح به اوکراین در حالی صورت میگیرد که حمله زمینی موفقیتآمیز کییف به اعماق روسیه در دومین هفته خود قرار دارد و برخی از اعضای کنگره آمریکا و مخالفان سیاسی رئیس جمهور ایالات متحده دولت بایدن را متهم کردهاند که برای تحویل تجهیزات مورد نیاز اوکراین برای پیروزی در جنگ علیه روسیه بسیار کُند عمل کرده است.
بر اساس گزارش پولیتیکو، موشکهای کروز دوربرد هوا به سطح به نیروی هوایی اوکراین قابلیتی را میبخشد که پیش از این تنها تعداد کمی از کشورهای دیگر (به جز آمریکا) از آن قابلیت برخوردار بودهاند.
در گزارش پولیتیکو آمده است: در حال حاضر به جز آمریکا، کشورهای لهستان، استرالیا و فنلاند این موشکهای کروز دوربرد را در اختیار دارند، ژاپن و هلند هم قراردادهایی را برای خرید این موشکها در ماه جولای با شرکت لاکهید مارتین امضا کردهاند و آلمان، یونان، رومانی و دانمارک نیز در حال مذاکره برای خرید این موشکها هستند.
به گزارش ایرنا، رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کییف ارسال کردهاند.
نظر شما