آسوشیتدپرس: مسئولان دانشگاه‌های آمریکا برای موج جدید اعتراض‌های ضداسرائیلی آماده می‌شوند

تهران- ایرنا- خبرگزاری آسوشیتدپرس در گزارشی نوشت: همزمان با بازگشت دانشجویان به دانشگاه‌های آمریکا، مسئولان دانشگاه‌های سراسر ایالات متحده برای مقابله با موج جدید اعتراض‌های دانشجویی علیه (رژیم) اسرائیل آماده می‌شوند.

به گزارش بامداد جمعه ایرنا، در گزارش آسوشیتدپرس آمده است: در حالی که تعطیلات تابستانی دانشگاه‌های آمریکا، تظاهرات دانشجویان این کشور علیه جنگ اسرائیل و حماس را با وقفه مواجه کرد، از سوی دیگر این تعطیلات هم به دانشجویان معترض و هم به مقام‌های آموزش عالی ایالات متحده و روسا و مسئولان دانشگاه‌های این کشور فرصت داد تا برای اقدام‌های خود در ترم پاییز برنامه‌ریزی کنند.

گزارش آسوشیتدپرس می‌افزاید: با بازگشت دانشجویان به دانشگاه‌های سراسر ایالات متحده، مسئولان این دانشگاه‌ها در حال آماده شدن برای مقابله با احیای فعالیت‌ها و اعتراض‌های دانشجویی علیه جنگ غزه هستند و برخی از این دانشگاه‌ها در نظر دارند تا قوانین جدیدی را برای محدود کردن نوع و دامنه اعتراض‌هایی که بهار گذشته دانشگاه‌های آمریکا را فرا گرفت، به اجرا بگذارند.

بر اساس گزارش آسوشیتدپرس، برخی از قوانین جدید اتخاذ شده از سوی دانشگاه‌ها شامل ممنوعیت برپایی چادرهای اعتراضی، محدود کردن مدت زمان اعتراض‌ها، اجازه برگزاری اعتراض‌ها صرفاً در مکان‌های تعیین شده و جلوگیری از برپایی اعتراض‌ها در محوطه‌هایی که محل استقرار ساختمان‌های آموزشی یا اداری دانشگاه‌هاست، است.

در گزارش آسوشیتدپرس آمده است: بسیاری از سیاست‌های جدید اتخاذ شده از سوی دانشگاه‌ها، دانشجویان معترض را ملزم می‌کند که از قبل برای برپایی تجمع‌های اعتراضی ثبت‌نام کرده و مجوز بگیرند، مکان‌های برگزاری این تجمع‌های اعتراضی را محدود می‌کند و همچنین محدودیت‌های جدیدی را برای استفاده از بلندگو، بنر و پوستر تعیین می‌کند.

گزارش آسوشیتدپرس می‌افزاید: در همین حال برخی از منتقدان سیاست‌های جدید دانشگاه‌های آمریکا برای مقابله با برپایی اعتراض‌های دانشجویی از جمله انجمن اساتید دانشگاه‌های ایالات متحده با صدور بیانیه‌ای این سیاست‌های بیش از حد محدود کننده را که می‌تواند آزادی بیان را منع کند، محکوم کردند.

بر اساس گزارش آسوشیتدپرس، در بیانیه انجمن اساتید دانشگاه‌های ایالات متحده تاکید شده است که کالج‌ها و دانشگاه‌های آمریکایی نباید گفت وگوها و بحث‌های آزاد را حتی در مورد عمیق‌ترین باورهای جامعه آمریکا سرکوب کنند بلکه باید مشوق برگزاری این گفت وگوها و بحث‌های آزاد باشند.

در گزارش آسوشیتدپرس آمده است: دانشگاه پنسیلوانیا دستورالعمل‌های موقت جدیدی را برای اعتراض‌های دانشجویی صادر کرده که از جمله شامل ممنوعیت برپایی چادرها، اعتراض‌های شبانه و ممنوعیت استفاده از بوق و بلندگو تا ساعت ۵ بعدازظهر در روزهای برگزاری کلاس‌های دانشگاهی است.

گزارش آسوشیتدپرس افزاید: در دانشگاه ایندیانا نیز برپایی هر نوع سرپناهی از جمله چادرهای اعتراضی در محوطه دانشگاه و برگزاری اعتراض‌ها از ساعت ۱۱ شب به بعد ممنوع شده و تابلوها و بنرها را نمی‌توان بدون تائید قبلی دانشگاه در این اعتراض‌ها به نمایش گذاشت.

بر اساس گزارش آسوشیتدپرس، پیش‌نویس سندی که یک روزنامه دانشجویی متعلق به دانشجویان دانشگاه هاروارد در تابستان منتشر کرد نشان داد که این دانشگاه نیز در حال بررسی ممنوعیت برگزاری اعتراض‌های شبانه، شعارنویسی و استفاده از تابلوها و بنرهای غیرمجاز است.

در گزارش آسوشیتدپرس آمده است: با وجود همه این محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های در نظر گرفته شده از سوی دانشگاه‌ها، محمود خلیل که از او به عنوان مذاکره‌کننده اصلی دانشجویان معترض در دانشگاه کلمبیا یاد شده، گفت که کاملاً انتظار دارد که اعتراض‌های دانشجویی از جمله برپایی چادرهای اعتراضی در پاییز بار دیگر در این دانشگاه از سر گرفته شود.

گزارش آسوشیتدپرس می‌افزاید: این فعال دانشجویی تاکید کرد که با وجود اینکه هنوز حدود ۵۰ دانشجوی دانشگاه کلمبیا به خاطر اعتراض‌های برگزار شده در بهار همچنان با تنبیه‌های انضباطی مواجه هستند، تا زمانی که دانشگاه کلمبیا به روابط خود با شرکت‌های وابسته به (رژیم) اسرائیل ادامه دهد، دانشجویان این دانشگاه هم به روش‌های مختلف اعتراض‌های خود را ادامه خواهند داد.

به گزارش ایرنا، استفاده از خشونت و ابزارهای پلیسی برای مقابله و سرکوب تجمعات و اعتراضات آرام و روز افزون دانشجویان و جوانان آمریکایی و ورود پلیس به محیط دانشگاهی، مخالف ادعاهای آن کشور در باره اصل آزادی بیان و آزادی تجمعات بوده و محیط و مراکز علمی را امنیتی می‌سازد.

اینگونه سرکوب‌های خشونت آمیز در امتداد سیاست حمایت علنی از کشتارها و جنایات جنگی اسرائیل به شمار می‌رود و موجب تشویق آن رژیم به ادامه تنش آفرینی، جنگ افروزی و نسل کشی خواهد شد.

این تجمعات اعتراضی همچنین نشانه خشم و نگرانی فزاینده وجدان‌های بیدار در آمریکا از جمله جامعه مسلمانان آن کشور و نیز نگرانی‌های روزافزون جامعه جهانی نسبت به استمرار و تقویت حمایت مالی، سیاسی و تسلیحاتی و گسترده دولت و کنگره آمریکا از جنایات جنگی و نسل کشی در فلسطین و نادیده گرفتن حقوق بشر و بین الملل است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha