به گزارش ایرنا، طرح احیای بافت فرسوده شهر دوگنبدان که سال ۱۳۸۷ تصویب شده بود و قرار بود در این طرح بیش از پنج هزار واحد مسکونی در محلات سادات، لبنان،رادک، کیامرثی و سایر مناطق مرکز شهر دوگنبدان نوسازی شود.
هر چند اقدامات شایانی در زمینه زیر ساخت های مختلف از جمله ساخت فرهنگسرا، کتابخانه، پارک، ایجاد فضای سبز، جدولگذاری، مرکز بهداشت، سیمای محله سادات و مجتمع های رفاهی در این مناطق کم برخوردار انجام و این امر موجب متحول شدن زندگی مردم محلات فقیر نشین شهر دوگنبدان شد اما راکد شدن این طرح در چند سال گذشته موجب نگرانی های مردم این مناطق شده است.
هم اکنون بیش از ۲۵ هزار نفر در واحدهای مسکونی بافت فرسوده شهر دوگنبدان ساکن هستند و در روزگار نه چندان دور تنگ بودن معابر،تاریک و پلکانی بودن خانه ها با دیوارهای کوتاه مخروبه موجب بروز مشکلاتی متعددی برای آنها شده بود که به همت دولت بخش عمده ای از بافت فرسوده احیا و بازآفرینی شده و ادامه روند اجرایی این طرح به دلیل نبود اعتبار هم اکنون راکد است.
رها شدن این طرح از سوی متولیان امر و نیمه کاره مانده واحد های مسکونی در دولت سیزدهم موجب شده این سیمای نازیبا در برخی مناطق و افزون بر دشواری زندگی ساکنان، باعث جرمخیزی منطقه(پاتوق معتادان ) نیز شود.
ناراضی اهالی بافت فرسوده دوگنبدان از عدم پرداخت تسهیلات بافت فرسوده/ جان ۲۵ هزار گچسارانی در خطر است
عدم پرداخت تسهیلات بافت فرسوده در گچساران سبب نارضایتی و گلایه شهروندان این شهر و درخواست پیگیری از متولیان امر شده است.
یکی ازشهروندان محله سادات در این زمینه می گوید: بافت فرسوده همانطور که از نامش پیداست در گذر زمان آسیبپذیر شده و در هنگام زلزله، آتشسوزی و سیل خسارات مختلف مادی و حتی تلفات انسانی خواهد داشت و در زمان وقوع حوادث جان بیش از ۲۵ هزار نفر از ساکنان این بافت در خطر است.
یکی از مالکان خانه های بافت فرسوده شهر دوگنبدان که واحد مسکونی خود را برای نوسازی تخریب کرده در این زمینه می گوید: چند سالی می شود که هزینه های اجاره خانه زندگی را بر خانواده من تلخ کرده و قطع شدن حمایت های دولت جای سوال دارد.
تعدادی از مالکان بافت فرسوده دوگنبدان در این باره می گویند، با توجه به تبلیغات مسئولان برای مشارکت مردم در احیای بافت فرسوده خانه های خود را تخریب و تاکنون نتوانسته ایم آن را احداث کنیم و هم اکنون امکان ساخت خانه هایمان را نداریم و در صورت حمایت نشدن هرگز قادر به احداث واحدهای مسکونی خود نیستیم.
آنها می گویند: متولیان امر برای رفع این مشکل پیشنهاد استفاده از تسهیلات بانکی طرح نهضت ملی مسکن را مطرح کردند که با توجه به نرخ سود بالای این طرح ( ۱۸ درصد) برای اهالی مناطق کم برخوردار بافت فرسوده دوگنبدان این اقدام مقدور نیست.
ادامه روند اجرایی طرح بافت فرسوده دوگنبدان نیازمند مصوبه جدید دولت است
رئیس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گچساران گفت: از سرگیری پرداخت وام های بانکی ارزان قیمت، تسهیلات بلاعوض و دیگر حمایت های طرح احیای بافت فرسوده شهر دوگنبدان نیازمند مصوبه جدید هیات دولت است و در حال حاضر تنها می توانیم با تسهیلات طرح نهضت ملی مسکن این افراد را حمایت کنیم.
محمدمراد راغ پور با اشاره به اینکه بیش از یکهزار و ۲۰۰ میلیارد ریال تسهیلات بانکی ارزان قیمت (چهار درصد) از سال ۱۳۹۴ تاکنون برای احیای بافت فرسوده شهر دوگنبدان پرداخت شده است عنوان کرد: از سرگیری پرداخت این تسهیلات و تکمیل طرح پیش بینی شده شیرینی این خدمت را در میان اهالی ماندگار خواهد کرد.
راغ پور تصریح کرد: برای ساخت هر واحد مسکونی ۵۰۰ میلیون ریال وام بانکی ارزان قیمت و ۲۱۰ میلیون ریال تسهیلات بلاعوض پرداخت شد.
وی عنوان کرد: تسهیلات بانکی با سه سال دوره آموزشی، پنج درصد کارمزد و ۱۲ سال دوره بازپرداخت شده است.
راغ پور ابراز کرد: براساس طرح احیای بافت فرسوده شهر دوگنبدان که در سال ۱۳۹۴ تصویب شد نوسازی ۲ هزار و ۲۰۰ واحد مسکونی بافت فرسوده این شهر در دستور کار قرار گرفت که تاکنون یکهزار و ۸۰۰ واحد آن نوسازی شده است.
رها شدن ۴۰۰ واحد نیمه کاره در بافت فرسوده دوگنبدان به دلیل نبود اعتبار
وی ادامه داد: همچنین روند ساخت ۴۰۰ واحد دیگر به دلیل کمبود اعتبار نیمه کاره رها شده است. هم اکنون ۸۰۰ واحد مسکونی در بافت فرسوده دوگنبدان در قالب فاز نخست باید مورد استفاده قرار گیرد که به دلیل نبود اعتبار آسیب دیده و بررسی نشده است.
راغ پور تاکید کرد: جمع آوری انشعابهای برق، آب و گاز، تخفیف در پروانههای ساختمانی و ضمانت زنجیرهای از دیگر مشوق های ارائه شده برای احیای بافت فرسوده شهر دوگنبدان بوده است..
تاجگردون، رفع مشکلات بافت فرسوده دوگنبدان در دستور کار قرار خواهد گرفت
نماینده مردم شهرستان های گچساران و باشت در مجلش شورای اسلامی ابراز کرد: عملیات اجرایی ساماندهی بافت فرسوده دوگنبدان از سال ۱۳۸۷ آغاز شده و در چند سال گذشته نیمه تمام مانده و تمام تلاش خود را برای فعال شدن مجدد این طرح انجام خواهم داد.
غلام رضا تاجگردون ابراز کرد: بافت فرسوده دوگنبدان در زمینی به میزان ۱۶۴ هکتار در هشت محله این شهر واقع شده و در این محلات بیش از ۲۵هزار خانوار سکونت دارند.
وی زیباسازی، ایمن سازی و رونق اشتغال بخش مسکن در پروژه ملی نوسازی بافت فرسوده را از پیامدهای احیای بافت فرسوده شهر دوگنبدان ذکر می کند.
طرح احیای بافت فرسوده شهر دوگنبدان که سال ۱۳۸۷. تصویب شده بود چند سال به دلیل نبود اعتبار راکد بود.
تکمیل طرح بافت فرسوده نیازمند اعتبارات ملی است
شهردار دوگنبدان با بیان اینکه اعتبارات استانی برای تکمیل بافت فرسوده دوگنبدان جوابگو نیست بیان کرد: باید از تمام ظرفیت ها برای تکمیل این طرح استفاده شود و این امر نیازمند اعتبارات ملی است.
قشقایی تصریح کرد: پنج هزار واحد مسکونی در بافت فرسوده دوگنبدان وجود دارد گفت: در فاز نخست باید سه هزار واحد مسکونی نوسازی شود که تاکنون عملیات اجرایی ۲ هزار و ۲۵۰واحد انجام شده است.
وی اظهار کرد: ارائه بسته های مشوقی و تسهیلات متناسب با تورم تاثیر مهمی در اجرا و تکمیل ساختمان بافت فرسوده دوگنبدان از سوی متقاضیان در این بافت دارد.
نظر شما