به گزارش روز شنبه ایرنا از تلویزیون ملی چین، جانگ شیائوگانگ در رابطه با تقویت فرماندهی نیروهای آمریکایی مستقر در ژاپن و ابزار نگرانی واشنگتن و توکیو نسبت به گسترش سریع زرادخانه هستهای چین، اظهار داشت: آمریکا و ژاپن به بهانه «تهدید نظامی چین» اما در اصل بهدنبال تشدید همکاریهای نظامی و ایجاد تقابل و تنش در منطقه هستند.
وی افزود: این اقدامات، صلح و ثبات منطقهای را تهدید میکند و ما به شدت مخالف این روند هستیم.
لوید آستین وزیر دفاع آمریکا در نشست اخیر ۲+۲ ایالت متحده و ژاپن، مدعی شد که «بازدارندگی گسترده» عامل اصلی اتحاد میان واشنگتن و توکیو است.
جانگ با بیان اینکه همه میدانند که ایالات متحده بزرگترین تهدید هستهای در جهان است، تاکید کرد: واشنگتن دارای بزرگترین زرادخانه هستهای جهان است و سیاست استفاده از اولین سلاح هستهای را دنبال میکند.
وی افزود: آمریکا در سالهای اخیر با سرمایهگذاری کلان در راستای کوچکسازی و عملیاتی کردن سلاحهای هستهای خود، تلاش میکند با استفاده از این سلاحها، همپیمانان و شرکای خود را به خط خود بکشاند و با گسترش خطر هستهای به خارج، جهان را تحت سلطه خود قرار دهد.
این مقام نظامی چین بیان کرد: لازم به ذکر است که ژاپن بهعنوان تنها کشوری که قربانی حمله هستهای شد، به جای درس گرفتن از تاریخ، به دنبال حمایت از اهداف آمریکا در جستجوی به اصطلاح «قدرت بازدارندگی هستهای» است که این تنها باعث تشدید تنشهای منطقهای و افزایش خطر گسترش و درگیریهای هستهای خواهد شد.
وی افزود: چین به طور قاطعانه از راهبرد هستهای دفاعی پیروی و همواره به سیاست عدم استفاده اول از سلاحهای هستهای پایبند بوده و از ورود به مسابقه تسلیحاتی با کشورها خودداری میکند.
جانگ با بیان اینکه پکن نیروی هستهای خود را در پایینترین سطح لازم برای امنیت ملی نگه میدارد و تا زمانی که کشوری که از سلاحهای هستهای علیه چین استفاده یا تهدید نکند، از سوی پکن تهدید نخواهد شد، تصریح کرد: ما به آمریکا و ژاپن توصیه میکنیم که از تفکر جنگ سرد دست برداشته و به درستی تشخیص دهند که جنگ هستهای نه قابل برد است و نه باید آغاز شود.
سخنگوی وزارت دفاع چین تاکید داشت: آنها باید به طور واقعی به کاهش نقش سلاحهای هستهای در سیاستهای امنیت ملی و جمعی خود دست بزنند و با اقدامات عملی به تقویت ثبات راهبردی جهانی کمک کنند.
چین: خرید تسلیحات تایوان از آمریکا، تهدیدی برای صلح منطقهای است
جانگ در مورد خرید احتمالی هواپیماهای هشدار زودهنگام E-۲D آمریکایی از سوی تایوان، اظهار داشت: تایپه، مالیات مردم جزیره را برای خرید تسلیحات آمریکایی هدر می دهند و این اقدامات در راستای جلب رضایت واشنگتن صورت میگیرد.
وی با بیان اینکه ما به شدت مخالف هرگونه تعامل رسمی و ارتباط نظامی بین ایالات متحده و منطقه تایوان چین هستیم، تصریح کرد: از واشنگتن میخواهیم که به اصول «چین واحد» و سه بیانیه مشترک چین-آمریکا پایبند باشد و به تعهدات خود مبنی بر حمایت نکردن از «استقلال تایوان» و ارسال تسلیحات به تایپه جلوگیری و با پکن برای حفظ صلح و ثبات در این منطقه همکاری کند.
پکن: دریای جنوبی چین خانه مشترک کشورهای منطقه است
جانگ همچنین در رابطه با مانورهای مشترک آمریکا، فیلیپین، استرالیا و کانادا در دریای جنوبی چین، اظهار داشت: این دریا خانه مشترک کشورهای منطقه است و نباید به «شکارگاه» قدرتهای خارجی تبدیل شود.
وی افزود: همکاری فیلیپین با کشورهای خارجی برای انجام گشتهای مشترک در دریای جنوبی چین، نقض روحیه اعلامیه رفتار طرفهای دریای جنوبی چین است و صلح و ثبات منطقه را به خطر میاندازد.
جانگ با بیان اینکه مهم نیست که چطور این اقدامات نادرست را توجیه کنند، گفت: این اقدامات غیرقابل قبول است و کشورهای خارجی مانند آمریکا همیشه از معیارهای دوگانه پیروی و قوانین بینالمللی را به صورت انتخابی اجرا میکنند.
وی تاکید کرد: اقدامات تحریکآمیز آنها باعث ایجاد ناآرامی در دریای جنوبی چین میشود و پکن به اتخاذ تدابیر لازم برای مقابله با هرگونه اقدام تحریکآمیز که حقوق حاکمیت خود و ثبات منطقه را تهدید کند، ادامه خواهد داد.
نظر شما