دکتر خسرو کریمی روز چهارشنبه در گفت و با ایرنا افزود: زائران باید از کولهپشتیهایی استفاده کنند که دارای کمربند کمری هستند تا وزن بر روی ستون فقرات بهدرستی توزیع شود و از قرار دادن وسایل سنگین در کولهپشتی خود اجتناب کنند تا فشار مضاعفی بر بدنشان وارد نشود.
وی تأکید کرد: استفاده از کلاههای رنگ روشن و عینک آفتابی برای محافظت از سر و صورت در برابر نور خورشید ضروری است. همچنین، همراه داشتن سایبان یا چتر نیز میتواند تا حد زیادی از گرمای بیشازحد جلوگیری کند و زائران را از اثرات شدید گرما محافظت کند.
دکتر کریمی گفت: بهتر است زائران پیادهروی خود را در ساعات خنک روز انجام دهند و از ساعات ۱۰ صبح تا ۴ بعدازظهر که دمای هوا بالاست، تا حد امکان از پیادهروی پرهیز کنند.
وی افزود: زائران باید بهازای هر ۲۰ دقیقه پیادهروی، حداقل ۱۰ تا ۱۵ دقیقه استراحت کنند تا بدنشان فرصت بازیابی انرژی داشته باشد.
دکتر کریمی تأکید کرد: مصرف آب سالم و مایعات کافی در طول سفر ضروری است و لباسهایی که زائران بر تن دارند باید گشاد و سبک باشد تا جریان هوا بهخوبی در بدن جریان یابد و از گرمازدگی جلوگیری شود.
این متخصص در خصوص انتخاب کفش، گفت: زائران باید از کفشهای نخی با زیره طبی استفاده کنند، زیرا این نوع کفشها از ایجاد زخم و آسیبهای دیگر جلوگیری میکند.
وی افزود: افراد دیابتی باید توجه ویژهای به انتخاب کفش خود داشته باشند تا از خطر زخم دیابتی و عوارض آن جلوگیری کنند.
وی در پایان تأکید کرد که رعایت این نکات ساده میتواند تا حد زیادی از بروز مشکلات ناشی از گرمازدگی و آسیبهای جسمی در طول پیادهروی جلوگیری کند و به زائران کمک کند تا سفری امن و سالم داشته باشند.
تردد زائران اربعین در استان کرمانشاه از طریق مرز خسروی در شهرستان قصرشیرین انجام می شود.
به گفته مسوولان ستاد اربعین تاکنون بیش از ۴۵۰ هزار نفر از طریق این مرز تردد کرده اند.
نظر شما