باران های مونسون در کهگیلویه و بویراحمد ادامه دارد

یاسوج - ایرنا -رییس مرکز پیش بینی اداره کل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد گفت:بررسی نقشه های هواشناسی نشان می دهد باران های موسوم به مونسون در استان ادامه دارد و در این خصوص هشدار زرد صادر شده است.

ولی بهره مند عصر جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سامانه بارشی یاد شده در ساعت های بعد از ظهر روزهای شنبه و یکشنبه سوم و چهارم شهریور ماه در مناطق مختلف کهگیلویه وبویراحمد فعالیت می کند.

وی تصریح کرد: احتمال آبگرفتگی معابر و جاری شدن روان آب ،امکان خسارت به سازه های موقت،محصولات کشاورزی، تگرگ، وزش شدید باد و کاهش شعاع دید افقی از اثرات پیش بینی شده در پی ورود این سامانه به استان است.

رییس مرکز پیش بینی اداره کل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: خودداری از پارک خودروها در کنار ساختمان های نیمه کاره، پرهیز از محلول پاشی باغستان ها و انتقال محصولات برداشت شده به مکان های دارای سقف از توصیه ها برای کاهش خسارت های احتمالی سامانه یاد شده است.

بهره مند از شهروندان کهگیلویه و بویراحمد و همچنین گردشگران خواست تا در مدت زمان فعالیت سامانه یاد شده از توقف در بستر و حاشیه رودخانه ها خودداری کرده و درباره عبور از رودخانه ها و همچنین انجام فعالیت های کوهنوردی احتیاط کنند.

وی عنوان کرد: خودداری از چرای دام در بستر رودخانه ها،اطمینان از استحکام سازه های موقت و انتقال محصولات برداشت شده به محل های دارای سقف از دیگر توصیه ها برای کاهش میزان خسارت های احتمالی پدیده های جوی چند روز آینده است.

رییس مرکز پیش‌بینی اداره کل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد گفت:بیشترین بارندگی مونسون عصر روز گذشته ( اول شهریور ماه)در منطقه برم سبز از توابع بخش سوق شهرستان کهگیلویه به میزان ۶۳ میلی‌ متر ثبت شد.

بهره‌مند افزود: این سامانه همچنین در ماهور باشت ۳۶. تنگ پیرزال ۳۰،چرام ۲۷،امیرآباد ۲۵،ستنگان۲۴،سوق ۱۹،وزک ۱۶،جاورده ۱۶، دیل ۱۶،لنده ۱۵،باشت پنج، دهدشت ۴ و قلعه دختر ۱،۵میلی متر باران داشته است.

رییس مرکز پیش‌بینی اداره کل هواشناسی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: روز سی و یکم شهریور ماه نیز بخش هایی از شهر یاسوج مانند ارم ها، محمودآباد ،میدان کوهنورد و برخی از نقاط شهرستان های باشت و چرام شاهد باران های رگباری بود.

وی بیان کرد: به علت نبودن ایستگاه های باران سنجی میزان باران های روز گذشته در نقاط یاد شده مشخص نیست.

مونسون (Monsoon) برگرفته از واژه موسم از زبان عربی به معنای فصل است (نامی برای بادهای فصلی)؛ تعریف سنتی مونسون تابستانه هند به بارش ماه های خردا، تیر، مرداد و شهریور گفته می شود.

علت اصلی شکل گیری مونسون، تغییر سالانه بسیار زیاد دما در مناطق بزرگ خشکی در مقایسه با سطوح اقیانوس‌های همسایه است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha