۲۶ شهریور ۱۴۰۳، ۸:۳۲
کد خبرنگار: 3153
کد خبر: 85593773
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

۹۴ درصد تسهیلات تبصره ۱۸ در گیلان جذب شد

رشت - ایرنا - مدیرکل امور اقتصادی و دارایی گیلان از جذب ۹۴ درصدی تسهیلات تخصیصی تبصره ۱۶ تا نیمه نخست شهریور ماه خبر داد و گفت: بیشترین سهم دستگاه‌های اجرایی مربوط به ۲ اداره کل صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی است.

علیرضا نوروزی بهمبری روز دوشنبه به خبرنگار ایرنا گفت: از مجموع ۹ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال تسهیلاتی که از محل قانون بودجه سال ۱۴۰۱ به استان تخصیص داده شد، هشت هزار و ۸۳۰ میلیارد ریال تسهیلات به ۴۱۷ طرح در بخش‌های مختلف کشاورزی، میراث فرهنگی و گردشگری، صنعت، معدن و تجارت، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، راه و شهرسازی، کمیته امداد امام خمینی(ره)، بهزیستی، ارتباطات و فناوری اطلاعات و نهضت احیاء داده شد.

وی تصریح کرد: ۴۳۵ طرح هم به ارزش ۱۳ هزار و ۴۱۰ میلیارد ریال در کمیته استانی بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ بررسی و تصویب شد که با جذب تسهیلات برای ۴۱۷ طرح، درصد جذب اعتبارات بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲ درصد رشد داشت.

به گفته وی، بیش از ۶۶ درصد تسهیلات پرداخت شده در قالب سرمایه ثابت و بقیه در قالب سرمایه در گردش بوده است.

نوروزی تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲ از محل جزء (۱ تا ۹) بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۰ تعداد ۶۴۵ طرح به ارزش ۱۱ هزار و ۶۸۰ میلیارد ریال در حوزه های مختلف تامین مالی شد.

وی در زمینه سهم هر شهرستان از تسهیلات پرداختی گفت: در سال ۱۴۰۰ بیشترین سهم مربوط به شهرستان های رشت (۳۹ درصد)، لنگرود (۲۱ درصد) و شفت (۱۲درصد) بود و در سال ۱۴۰۱ بالاترین رقم از این تسهیلات به شهرستان های رشت ( ۴۱ درصد) لاهیجان (۱۲درصد) و تالش (۸ درصد) اختصاص یافته بود.

مدیرکل اقتصاد و دارایی گیلان اظهار کرد: کمیته امداد امام خمینی (ره) با ۹۱ درصد، سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و بنیاد برکت با ۸۹ درصد، تعاون، کار و رفاه اجتماعی با ۸۰ درصد، راه و شهرسازی با ۷۰ درصد تخصیص بیشترین و ادارات کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای ۶۲ درصد و بهزیستی با ۴۴ درصد کمترین میزان تسهیلات بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ را به خود اختصاص داده اند.

وی در خصوص عملکرد بانک ها و موسسات عامل در پرداخت تسهیلات بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۱ گفت: بانک صنعت و معدن ۱۰۴ درصد، ملی ۱۰۰ درصد، کشاورزی ۹۹ درصد، رفاه کارگران ۹۷ درصد، توسعه تعاون ۹۶ درصد، موسسه قرض الحسنه مهر ایران ۹۶ درصد، صندوق کار آفرینی امید ۸۶ درصد، مسکن ۷۰ درصد تسهیلات اختصاص یافته را پرداخت کرده اند.

نوروزی ادامه داد: طرح‌هایی که تسهیلات تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۱۴۰۲ را دریافت کرده‌اند، توسط کارشناسان اقتصادی این اداره کل مورد بازرسی قرار می‌گیرند تا صحت انجام تعهدات وام گیرنده در خصوص محل پروژه، تعداد اشتغال‌زایی، خرید تجهیزات و ماشین آلات و غیره را بررسی کنند و انحرافی درخصوص این تعهدات صورت نگرفته باشد.

مدیرکل امور اقتصادی و دارایی گیلان افزود: پرداخت تسهیلات از محل تبصره ۱۸ قانون بودجه به منظور حمایت از تولید و اشتغال پایدار و رشد تولید ملی از طرق مختلف از جمله افزایش سرمایه‌گذاری، ارتقاء بهره‌وری، تکمیل طرح‌های تولیدی نیمه‌تمام، احیای واحدهای تولیدی راکد، بازسازی و نوسازی واحدهای تولیدی موجود، استفاده از ظرفیت‌های خالی بنگاه‌های تولیدی و تکمیل زنجیره ارزش تولید در راستای رشد و پیشرفت استان‌های کشور با اولویت طرح‌های تولیدی دانش بنیان و پیشران صورت می گیرد و تسهیلاتی اختصاص می‌دهد تا بازسازی و نوسازی واحدهای تولیدی موجود و تکمیل زنجیره ارزش تولید در دستور کار قرار گیرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha