به گزارش شامگاه چهارشنبه ایرنا، علی اکبر احمدیان در سخنانی در این اجلاس به میزبانی سنپترزبورگ در این باره گفت: متأسفانه حدود یک سال است که رژیم جنایتکار و تروریست صهیونیستی با حمایت آمریکا و برخی از دولتهای غربی، ده ها هزار غیرنظامی از کودک و زنان تا پیران و جوانان را به خاک و خون کشیده و بی اعتنا به مطالبات جامعه جهانی، صلح و امنیت بینالمللی را در معرض خطر قرار داده است.
رئیس هیأت ایرانی در اجلاس مقامات عالیرتبه امنیتی بریکس از مقامات این کشورها خواست که به هر نحو ممکن برای پایان دادن به ظلم و جنایت رژیم غاصب صهیوستی کمک کنند.
احمدیان پیشنهاد داد که در بیانیه پایانی این نشست درخواست توقف دائمی جنایات و عقبنشینی کامل نظامیان رژیم غاصب از غزه و کرانهی باختری و تبادل اسرا و زندانیان ذکر شود و کمیتهای از جانب بریکس مسئول پیگیری آن شود.
دبیر شورای عالی امنیت ملی همچنین از اقدامات دولت افریقای جنوبی و برخی دیگر از کشورهای حاضر در این نشست برای اقدام آنها در طرح پرونده رژیم صهیونیستی در محاکم حقوقی بینالمللی قدردانی و مراتب حمایت جمهوری اسلامی ایران را از این حرکت امنیت ساز اعلام کرد.
زنگ خطر برای همه جهان
دبیر شورای عالی امنیت ملی در بخش دیگری از سخنان خود در جمع مقامات عالیرتبه امنیتی کشورهای عضو بریکس از رژیم صهیونیستی به عنوان نماد بارز تروریسم آشکار دولتی یاد کرد و گفت: ترور شهید اسماعیل هنیه درحالیکه در یک مراسم رسمی دیپلماتیک حضور یافته بود، صرفاً یکی از نمونههای آن است که رفتار افسارگسیخته این رژیم، باید زنگ خطر را برای همه ما و همه جهان به صدا درآورد.
احمدیان از رشد و گسترش فزاینده تروریسم به عنوان یکی از مهمترین تهدیدهای امنیتی کشورهای جهان از جمله اعضای بریکس یاد کرد.
وی یادآور شد: بارزترین اقدامات تروریستی از یک سو تحرکات گروه تروریستی تکفیری داعش و شاخههای اقماری آن و از سوی دیگر تروریسم آشکار دولتی باند جنایتکار حاکم بر فلسطین اشغالی است که سالها با بهرهگیری از پیش رفت های فناورانه و هوش مصنوعی در سطح جهان ترور ساختاریافته را یکی از راهبردهای خود قرار داده است.
گروههای تروریستی که مورد حمایت آمریکا و غرب هستند
دبیر شورای عالی امنیت ملی خاطرنشان کرد: اسناد زیادی در دست است که متأسفانه داعش و برخی دیگر از گروههای تروریستی همچون گروهک تروریستی منافقین و همچنین تروریسم آشکار دولتی رژیم صهیونیستی موردحمایت آمریکا و متحدین غربی آن هستند.
وی ادامه داد: در این مورد نیز مانند حقوق بشر، معیارهای دوگانه سیاسی غربی حاکم است. درحالیکه برای یک حادثه کوچک با بهکارگیری دستگاه تبلیغاتی خود گوش جهان را کر میکنند. در برابر ده ها و صدها ترور و نسلکشی و کودک کشی رژیم صهیونیستی سکوت میکنند.
احمدیان تصریح کرد: درهمآمیختگی و پیوند تروریسم با دو معضل مواد مخدر و مهاجرت غیرقانونی موجب نگرانی است و مادامیکه با قاچاق مواد مخدر بهعنوان یکی از مهمترین منابع تأمین مالی تروریستها و با مسئلهی مهاجرت غیرقانونی بهعنوان بستری برای تحرک و جابهجایی تروریسم مقابله ریشهای نشود باید همچنان شاهد رشد گروههای تروریستی باشیم.
دبیر شورای عالی امنیت ملی در نشست نمایندگان عالیرتبه امنیتی کشورهای بریکس همچنین پیشنهاد تأسیس ساختار امنیتی مختص بریکس با عنوان «کمیسیون امنیت بریکس» و تعریف سازوکارهای همکاری مشترک در حوزههای صلح و امنیت بینالملل را برای مقابله با تهدیدات مشترک جهانی ارائه کرد. (جزئیات بیشتر را اینجا بخوانید.)
بنا بر گزارش دیگری، احمدیان در این نشست اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران از هرگونه طرح صلح مورد توافق بین روسیه و اوکراین مانند ابتکار چین و برزیل حمایت می کند. (جزئیات بیشتر را اینجا بخوانید)
نشست مقامات عالی رتبه امنیتی کشورهای عضو بریکس روز چهارشنبه با حضور دکتر علی اکبر احمدیان نماینده مقام معظم رهبری و دبیر شورای عالی امنیت ملی به نمایندگی از جمهوری اسلامی ایران در سنپترزبورگ روسیه برگزار شد.
علاوه بر ایران، مقامات برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی، امارات متحده عربی و اتیوپی به عنوان اعضای گروه بریکس در این نشست سهروزه شرکت کردهاند.
دبیر شورای عالی امنیت ملی روز سهشنبه در نخستین روز سفر خود با دبیر شورای امنیت ملی روسیه، دستیار ویژه پوتین در همکاریهای بینالمللی، معاون نخستوزیر صربستان و وزیر ریاست جمهوری آفریقای جنوبی درباره ارتقای همکاریهای دوجانبه و چندجانبه در سطح بینالمللی گفت و گو کرد.
وی همچنین روز چهارشنبه با دستیار ویژه رئیسجمهور برزیل و همچنین مشاور امنیت ملی هندوستان به صورت دوجانبه دیدار داشت.
این اجلاس روز پنجشنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۳ به کار خود پایان میدهد.
نظر شما