حسین امامی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سال گذشته نیز ۲۰۹ میلیون و ۱۲۸ هزار و ۷۳۹ متر مکعب آب توسط مشترکان در استان مصرف شده که حدود چهار میلیون و ۷۸۰ هزار و ۵۴ متر مکعب آن معادل ۲ درصد مربوط به فضای سبز شهری متعلق به شهرداری هاست.
وی اضافه کرد: این در حالی است که مطابق بند (ب) ماده ۴۰ لایحه برنامه هفتم توسعه، آبیاری فضای سبز با استفاده از آب شرب در صورت وجود آب جایگزین ، در تمامی اماکن عمومی و دولتی ممنوع است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی گفت: این لایحه شهرداریها و سایر متولیان اماکن عمومی و دولتی را مکلف به احداث شبکههای مستقل آبیاری فضای سبز و جداسازی آن از آب شرب و استفاده از پساب و سایر آبهای نامتعارف کرده و برای متخلفان هم مجازات در نظر گرفته است.
امامی افزود: با توجه به اقلیم خشک و نیمه خشک خراسان رضوی و ورود سالانه بیش از ۳۰ میلیون زائر و مسافر به این استان برای سیاحت و زیارت، منابع تامین آب استان تحت فشار شدید قرار دارند.
وی اضافه کرد: فضای سبز نقش مهمی در جلوگیری از آلودگی هوا، زیبایی شهرها و انتقال حس آرامش به شهروندان دارد ولی استفاده از آب شرب که با هزینه زیاد و مسافت های طولانی برای رفع نیاز مشترکان تامین می شود نمی تواند توجیه مناسبی برای آبیاری فضای سبز از طریق هزار و ۹۹۴ انشعاب باشد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی گفت: با وجود تنش آبی در بیش از ۳۵ شهر استان، اجرای طرح جداسازی آب فضای سبز از شرب یک راهکار مناسب در مدیریت بهرهوری از منابع و سازگاری با کم آبی به ویژه در این استان خشک و کم آب است.
امامی افزود: استفاده از پسماند فاضلاب و کاشت گونههای سازگار با کم آبی ضروری است و این سیاست در شهرهای دارای شبکه جمع آوری و دفع بهداشتی فاضلاب توسط این شرکت به کارگیری می شود.
وی ادامه داد: واگذاری پساب به بخش صنعت به جای آب شرب نیز از سیاست های این شرکت است و با جذب سرمایه گذار بخش خصوصی در اجرا و تکمیل طرح های جمع آوری و دفع بهداشتی فاضلاب در شهرهای نیشابور، تربت حیدریه، خواف و تایباد موضوع تولید و واگذاری پساب ناشی از فاضلاب در حال پیگیری است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی گفت: هم اکنون سبزوار، تربت حیدریه و نیشابور به عنوان شهرهای بزرگ و پر جمعیت استان به لحاظ برخورداری از تصفیه خانه فاضلاب و امکان تولید پساب می توانند در صورت تامین زیر ساخت های لازم ، نقش مهمی در تامین آب فضای سبز شهرها ایفا کنند.
امامی افزود: سهم خراسان رضوی در طرح کشوری مسکن ملی ساخت ۴۰۰ هزار واحد مسکونی است و آبفا وظیفه تامین آب ساکنان این واحدها را عهده دار است لذا در صورت استفاده از پساب و آب های خاکستری برای آبیاری فضای سبز ، آب شربی که هم اکنون در این بخش مصرف می شود می تواند در اختیار واحدهای مسکن ملی قرار گیرد.
۳۰ میلیون متر مکعب پساب سالانه در خراسان رضوی تولید می شود.
٩٨ درصد پهنه شهرستان مشهد در وضعیت "خشکسالی شدید" و ۶٠ درصد از این مساحت در وضعیت "خشکسالی بسیار شدید" است.
هم اکنون از مجموع ۳۷ دشت خراسان رضوی، نیمی در شرایط ممنوعه بحرانی قرار دارد و وجود چاههای غیرمجاز و برداشت بیرویه از منابع آبهای زیرزمینی مهمترین علت بحرانی شدن وضعیت دشتهای استان عنوان شده است.
نظر شما