۲۵ شهریور ۱۴۰۳، ۱۳:۵۳
کد خبرنگار: 3049
کد خبر: 85597122
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

کارگاه‌های فلزکاری ۲۷۰۰ ساله در «سیلک» کاشان کشف شد

اصفهان- ایرنا- مدیر پایگاه میراث‌ فرهنگی «سیلک» کاشان گفت: ۲ کارگاه‌ فلزکاری مربوط به دوران ششم سیلک کاشان با قدمت ۲ هزار و ۷۰۰ سال در فصل سوم کاوش‌های باستان‌شناسی در این محوطه تاریخی کشف شد.

جواد حسین زاده روز یکشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: قدمت این کارگاه‌ها به دوران مادها بازمی‌گردد و یک کارگاه‌ با همین کاربری نیز سال گذشته در فصل دوم از مرحله سوم کاوش‌های باستان‌شناسی این محوطه کشف شد.

وی اضافه کرد: همچنین بقایای تنور ساج و ظروف سالم نیز در فصل سوم کاوش‌ها در محوطه سیلک بدست آمده است.

حسین‌زاده گفت: فصل سوم از مرحله سوم کاوش‌های باستان‌شناسی سیلک از ۲۵ اَمرداد سالجاری با همکاری دانشگاه کاشان، موزه ملی ایران و وزارت میراث‌ فرهنگی، گردشگری و صنایع‌ دستی آغاز شد و به مدت یک ماه ادامه داشت.

وی یادآور شد: مرحله نخست کاوش‌ها توسط صادق ملک شهمیرزادی از سال ۱۳۸۰ تا ۱۳۸۴ انجام شد و مرحله دوم آن به سرپرستی حسن فاضلی نشلی در سال‌های ۱۳۸۷ و ۱۳۸۸ ادامه داشت.

مدیر پایگاه میراث‌ فرهنگی سیلک کاشان افزود: مرحله سوم کاوش‌ها از سال ۱۴۰۱ به سرپرستی جبرئیل نوکنده و بنده آغاز شد و اکنون فصل سوم این مرحله از کاوش‌ها پایان یافته است.

وی گفت: سیلک کاشان نزدیک به هشت هزار سال پیش از دوران روستانشینی تا دوران ماد، شواهد و مدارک تحولات زندگی بشر را در دل خود نگاه داشته است.

به گزارش ایرنا، سیلک محدوده ۲۴ شهریور ۱۳۱۰ با شماره ۳۸ در فهرست آثار تاریخی ایران ثبت شده است.

این محوطه از دو تپه شمالی و جنوبی و چندین محوطه گورستانی تشکیل شده است که تاکنون آثاری از هزاره هفتم پیش از میلاد تا آغاز دوره هخامنشی، جز دوره مفرغ، در آن کشف شده است.

باستان‌شناسان همچنان در پی آن هستند تا شواهدی از وضعیت سیلک در دوره‌های پنجم و ششم(آخرین مراحل استقراری این تپه) و علل متروک شدن آن را را پیدا کنند.

کاشان در ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان قرار دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha