به گزارش خبرنگار ایرنا، علیرضا شربتدار روز یکشنبه در نشست با اصحاب رسانه در سالن همایش شهرداری مهدیشهر افزود: ۱۲ سیاه چادر در محل جشنواره ملی حاصل برپا شد و در هر یک از سیاه چادرهای عشایری، مراحل پخت یکی از محصولات لبنی ایل سنگسر به نمایش گذاشته میشود.
به گفته وی، رژه اسب، نمایشگاه فرش خودرنگ، مسابقههای مختلف، بازی بومی محلهای، پرواز بادبادکها، تجلیل از ورزشکاران برتر و حضور گروههای مختلف فرهنگی از نقاط مختلف کشور از جمله برنامههای جشنواره حاصل مهدیشهر است.
برپایی ۸۰ غرفه صنایع دستی
شهردار مهدیشهر اظهار کرد: ۸۰ غرفه صنایعدستی در دومین جشنواره ملی حاصل شامل ۴۰ غرفه مربوط به استانهای مختلف کشور و ۴۰ غرفه مربوط به مهدیشهر برپا میشود.
وی با اشاره به تلاش برای دعوت از مسوولان کشوری و اعضای دولت به دومین جشنواره ملی حاصل، بیان کرد: برای حضور وزیر جهاد کشاورزی، وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، وزیر ورزش و جوانان، رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری و رییس سازمان عشایری دعوتنامه برای دومین جشنواره ملی حاصل ارسال شد و حضور این مسوولان در دست پیگیری است.
پیشبینی ۲ برابرشدن بازدیدکنندگان و حاضران در جشنواره
شربتدار ادامه داد: آمفیتئاتر پنجهزار نفری در آیین افتتاحیه جشنواره ملی حاصل افتتاح میشود.
وی اضافه کرد: مهدیشهر به عنوان دومین شهر ملی سوزندوزی ایران انتخاب شد و با ایرانشهر استان سیستان و بلوچستان، به عنوان شهر نخست سوزندوزی، پیمان خواهرخواندگی دارد و جشنواره حاصل نیز از سال گذشته ثبت ملی شد.
شهردار مهدیشهر گفت: سال گذشته بیش از ۲۵ هزار نفر در جشنواره ملی حضور یافتند و از مراحل مختلف آن بازدید کردند و امسال پیشبینی حضور ۲ برابر این تعداد است.
جشنواره ملی حاصل فرصتی برای معرفی فرهنگ غنی ایل سنگسری
عضو شورای اسلامی شهر مهدیشهر نیز در این نشست گفت: جشنواره ملی حاصل فرصتی ارزشمند برای معرفی ایل سنگسر و نشاطافزایی است.
علیاکبر معصومیان افزود: معرفی ظرفیتها و فرهنگ غنی ایل سنگسر در قالب جشنواره ملی حاصل زمینهساز تبدیل شدن مهدیشهر به قطب ملی دامپروری است.
وی ادامه داد: ایل سنگسری نیمه کوچنده است و در طول مسیر کوچ از ۱۱ استان کشور میگذرد و بیش از یکهزار کیلومتر راه میپیماید. همین موضوع وجه تمایز ایل عشایر سنگسری با دیگر عشایر کشور است.
عضو شورای اسلامی شهر مهدیشهر با دعوت از آحاد مردم در نقاط مختلف کشور برای حضور در جشنواره ملی حاصل، گفت: از رسانهها انتظار میرود در انعکاس خبرها و معرفی این جشنواره بیش از پیش همراهی کنند.
شهر مهدیشهر یا سنگسر مرکز شهرستان مهدیشهر واقع شمال در استان سمنان، خاستگاه ایل عشایر سنگسری از شاخصترین کوچنشینان دامنههای البرز است که برای جابهجایی از ییلاق به قشلاق مسافت بیش از یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر را طی میکنند. طی چنین مسافت طولانی توسط عشایر بی مانند است، «برنارد هوکارد» محقق مشهور اروپایی نیز معتقد بود عشایر ایل سنگسری طولانیترین مسیر کوچرو را در جهان دارند.
نام جشنواره «حاصَل» برگرفته از یک اصطلاح معروف گویش سنگسری است که در فصل پاییز همزمان با بازگشت عشایر از ییلاق به مجموعه تولیدات لبنی خود در زبان محلی میگویند.
فاصله مهدیشهر تا تهران حدود ۲۳۰ کیلومتر است و گردشگران تهرانی می توانند با سرعت حداقل ۷۰ کیلومتر بر ساعت بعد از سه ساعت طی مسیر به شهر گردشگری مهدیشهر برسند و از جشنواره ملی ایل سنگسر دیدن کنند.
عشایر استان سمنان متشکل از سه هزار و ۱۸۱ خانوار و بیش از ۱۴ هزار و ۴۰۰ نفر جمعیت، شامل ۷۴ طایفه، ۱.۰۷ درصد از جمعیت عشایری کشور را شامل می شوند که مهمترین و بزرگترین طایفه را ایل سنگسری تشکیل می دهد، به روایتی این عشایر طولانی ترین مسیر کوچ عشایر کشور را دارند و تولید ۸۰ نوع مشتقات لبنی و ۴٠ نوع نان از جمله قابلیت های عشایر سنگسر در بخش گردشگری است.
عشایر ایل سنگسری ۳۲ نوع فرآورده لبنی با شیر تولید می کنند که آروشه و چیکو از جمله این فرآوردهای لبنی است که با هدف معرفی تولیدات عشایری به منظور رونق گردشگری استان سمنان، گواهی انطباق استاندارد نیز دریافت کرده است.
برگزاری جشنواره ایل سنگسر به عنوان یکی از جشنوارههای مدنظر وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از آبان ۹۸ کلید خورد.
نظر شما