گسترش قلمرو پرواز پشه آئدس در مازندران به پنج شهرستان

ساری- ایرنا- پیش‌بینی‌های دانشگاه علوم پزشکی مازندران مبنی بر احتمال افزایش گستره حضور پشه آئدس در این استان با نزدیک شدن به فصل پاییز و افزایش بارش‌ها محقق شده و تعداد شهرستان‌های این استان که پشه آئدس در آن‌ها مشاهده شده با ردیابی این حشره در شهرستان نور به پنج شهرستان رسید.

به گزارش ایرنا،‌ بارندگی، ویژگی فصول سرد سال در مازندران و بهشتی برای آئدس پشه ناقل بیماری تب دنگی است. این روزها که کم‌کم به فصل پاییز نزدیک‌تر می‌شویم افزایش تعداد شهرهای میزبان این پشه طبق پیش‌بینی‌ها محقق شده که هشداری برای مردم این استان به منظور رعایت نکات بهداشتی لازم است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران که پیش‌تر اعلام کرده بود با نزدیک شدن به فصل پاییز و شروع باندگی‌ها نگرانی از افزایش گستره حضور پشه آئدس در مازندران بیشتر می‌شود، امروز -دوشنبه- در گفت‌گو با خبرنگار ایرنا از مشاهده این پشه در شهرستان نور نیز خبر داد.

رضا صفری عربی گفت: پیش‌بینی‌ها از افزایش تعداد شهرستان‌های آلوده به پشه آئدس محقق شده است. در حال حاضر با مشاهده پشه آئدس در نور تعداد شهرستان‌های آلوده به این پشه ناقل بیماری تب دنگی به پنج شهرستان افزایش یافته و رامسر،‌ تنکابن،‌ عباس‌آباد و محمودآباد در فهرست شهرستان‌هایی قرار گرفتند که پشه مورد نظر در آن‌ها ردگیری شده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران اظهار کرد: همانطور که پیش‌بینی می‌شد با رسیدن فصل پاییز و افزایش بارندگی‌ها کانون‌های مناسب تخم‌ریزی این پشه ایجاد شود، این امر موجب افزایش تعداد شهرستان‌های محل حضور پشه آئدس شده است.

گسترش قلمرو پرواز پشه آئدس در مازندران به پنج شهرستان

وی در خصوص پراکندگی مناطقی که پشه آئدس در آن‌ها ردگیری شده است اعلام کرد: ‌در حال حاضر این پشه در شهرستان‌های غرب استان مشاهده شده است. اما با توجه به مشاهده پشه در استان گلستان،‌ احتمال ردگیری و شناسایی آن در نقاط شرقی مازندران هم محتمل است.

به گفته صفری عربی هرچند تعداد شهرستان‌هایی که پشه آئدس در آن‌ها شناسایی شده افزایش یافت، اما تاکنون موردی از ابتلا افراد به این بیماری گزارش نشده است.

این مسئول با اشاره به حساسیت و نگرانی مردم در خصوص پشه‌های موجود در محیط زندگی‌شان گفت:‌ پشه آئدس از نوع پشه خاکی نیست و رنگ آن کاملا سیاه است و نوارهای سفیدی بر بدن دارد.

به گفته صفری عربی شهروندان در صورت مشاهده این نوع پش‌ها می توانند به مراکز بهداشت گزارش دهند تا اقدامات لازم برای امحای پشه‌ها انجام شود.

وی همچنین به شهروندان توصیه کرد در صورت داشتن علائم مختص بیماری تب دنگی می‌توانند به پزشک خانواده خود مراجعه کنند تا اقدامات تشخیصی لازم از جمله نمونه‌گیری برای آن‌ها انجام و مراحل درمان نیز اجرا شود.

گسترش قلمرو پرواز پشه آئدس در مازندران به پنج شهرستان

به گزارش ایرنا، تب دنگی یک بیماری ویروسی است که توسط پشه‌هایی به نام آئدس منتقل می‌شود. این ویروس، چهار نوع ویروس دنگی را شامل می‌شود که هر کدام می‌توانند علت ابتلا به تب دنگی شوند.

افزایش ابتلا به تب دنگی معمولاً در مناطق گرمسیری اتفاق می‌افتد، زیرا پشه‌های ناقل آن در این مناطق به راحتی می‌توانند رشد و تکثیر کنند. همچنین، باران‌های زیاد و تجمع آب در ظروف و اشیاء مختلف می‌تواند محیط مناسبی برای تکثیر این گونه از پشه ها فراهم کند.

انسان ممکن است از طریق نیش پشه‌های حامل ویروس دنگی به این بیماری مبتلا شود. وقتی یک پشه حامل ویروس دنگی انسانی را نیش می زند، ویروس وارد سیستم خونی او می‌شود و عفونت را آغاز می‌کند.

درمان تب دنگی به تسکین علائم آن، نظیر تب، درد عضلانی، سردرد، و استفاده از آب و الکترولیت‌ها برای جبران از دست دادن مایعات بدن تأکید دارد. در صورت بروز عوارض جدی، مانند خونریزی گوارشی، به مداخله فوری پزشکی نیاز است.

برای پیشگیری از تب دنگی، مهم است که از در معرض نیش پشه‌ها بودن در مناطق خطرناک پرهیز کرده و از روش‌های حفاظت شخصی نظیر استفاده از اسپری ضد پشه، پوشیدن لباس‌های مناسب، و استفاده از پنجره‌ها و درها با توری استفاده کرد. همچنین، برنامه‌های کنترل پشه‌ها و حذف محل‌های آب راکد نقش مؤثری در کاهش ابتلا به تب دنگی دارند.‌

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha