تشکیل کمیته‌ای برای بررسی پرونده‌های انضباطی دانشجویی دانشگاه تهران

تهران- ایرنا- رئیس دانشگاه تهران از صدور نامه‌ای به معاون و رئیس سازمان خدمات دانشجویی این دانشگاه برای تشکیل کمیته‌ای به منظور بررسی مجدد تمام پرونده‌های دانشجویی در سه سال اخیر و احکام انضباطی صادر شده خبر داد و گفت هیچ دانشجوی اخراجی در دانشگاه تهران نداریم.

به گزارش خبرنگار گروه علمی ایرنا سید محمد مقیمی امروز (دوشنبه) در هفتادوپنجمین نشست معاونان دانشجویی دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی سراسر کشور به موضوع حاکمیت قانون اشاره کرد و گفت: در دانشگاه تهران ‌و در بحث حاکمیت قانون موضوع اصلی این بود که تجسس ‌و پیگیری در مسائل شخصی ممنوع است و هیچکس حق ندارد فراتر از قانون حرکت کند، هر چه قانون تکلیف کرده اعمال و اگر قصوری بوده نسبت به آن پاسخگو هستیم.
وی در این نشست که به میزبانی دانشگاه تهران برگزار شد، به موضوع حوزه دانشجویان انضباطی در دانشگاه تهران پرداخت و گفت: روز گذشته در نامه ای به معاون دانشگاه و رئیس سازمان خدمات دانشجویی این دانشگاه پیرو دستور اخیر رئیس جمهور اعلام شد تا طی یک هفته کمیته ای برای بررسی مجدد تمام پرونده های دانشجویی در سه سال اخیر و احکام انضباطی صادر شده تشکیل شود.

مقیمی تاکید کرد: هیچ دانشجوی اخراجی در دانشگاه تهران نداریم و نگاه ما در دانشگاه همیشه پدرانه بوده و در مقطعی هم نگاه ویژه تر داشتیم تا دانشجو به کمیته انضباطی فراخوانده نشود. همچنین تلاش کردیم امور قبل از تشکیل پرونده با وساطت رتق و فتق شود.

تشکیل کمیته‌ای برای بررسی پرونده‌های انضباطی دانشجویی دانشگاه تهران

وی اضافه کرد: در این نامه به وجهی تاکید کرده‌ایم که کمیته تجدیدنظر همه پرونده ها را با رعایت اصل رافت اسلامی وپدرانه بررسی کننده تا سال تحصیلی جدید را با شرایط و فضای بهتری شروع کنیم.

مقیمی افزود: از آنجا که برای تنظیم روابط اجتماعی در حوزه دانشجویی، شیوه‌نامه اجرایی آیین‌نامه انضباطی دانشجویان، ابلاغی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ملاک عمل قرار گرفته و همواره سیاست مدیریت دانشگاه در سه سال اخیر، رسیدگی به تخلفات و دعاوی جمعیت حدود ۵۰ هزار نفری دانشجویی با اتکا به سازوکار درون دانشگاهی و به دور از دخالت نهادهای برون دانشگاهی همچنین تاکید بر موازین شرعی، اخلاقی، قانونی و حقوقی با رعایت اصل برائت و تفسیر به نفع متهم تخلف و رأفت اسلامی بوده، تاکید شده است تا در بررسی مجدد پرونده‌ها همین رویه مورد توجه قرار گیرد و تا جایی که امکان جلب رضایت شاکیان خصوصی وجود دارد و یا می‌توان با اخذ تعهد برای عدم تکرار تخلفات موضوعات مواد ۲۴ تا ۵۷ شیوه‌نامه اجرایی آئین‌نامه انضباطی دانشجویان، تخفیفاتی در احکام صادرشده قائل شد، اقدام لازم اعلام‌ شود.

مقیمی در بخش دیگری از این نشست درباره الگوی حکمرانی حکیمانه در حوزه دانشجویی گفت: نگاهی که امروز به عنوان نگاه متعالی در نظام مدیریت سازمان های پیشرو و بخصوص نمادهای حرفه ای مانند نهادهای علمی مطرح شده موضوع حکمرانی است که متاسفانه نگاه ما در بخش های مختلف جامعه مبتنی بر مفروضاتی سنتی است.
وی ادامه داد: در حالی که باید تلاش کنیم مولفه های حکمرانی در بخش های مختلف کشور به ویژه آموزش عالی و به طور خاص محیط دانشجویی توجه شود تا به مدل مطلوب متناسب با شرایط بومی خودمان دست یابیم
رییس دانشگاه به ۷ عنصر مشارکت، حاکمیت قانون، شفافیت، کارایی و اثربخشی، پاسخگویی و مسوولیتی پذیری و وفاق عمومی و اجماع به عنوان عناصر کلیدی برشمرد که نظام حکمرانی در حوزه دانشجویی باید بر آن مستقر شود

مقیمی گفت: امروز در حوزه معاونت دانشجویی آگاهی، دانش و معرفت باید جایگزین فرمان و دستور شود و مبنای حرکت مدیریتی بر پایه آگاهی و دانش باشد. بنابراین باید این زمینه را در مخاطب ارتقا بخشیم و واژه فرمان بردار را از دایره لغات معاونت دانشجویی حذف کنیم. همچنین واژه اقناع شونده را به کار بریم؛ زیرا رابطه اقناع کننده و اقناع شونده در حوزه دانشجویی باید مبتنی بر آگاهی و معرفت باشد.


رئیس دانشگاه تهران اصل در حکمرانی دانشجویی را مبتنی بر مشارکت دانشجو و حفظ کرامت و پررنگ تر شدن عنصر اعتماد به دانشجویان و برگزاری نشست های مستمر خانه گفت و گو و راه اندازی شبکه تلویزیون اینترنتی را از مصادیق حرکت دانشگاه تهران به سمت اجماع و وفاق عمومی دانست و گفت: در حکمرانی دانشگاهی نباید دسته بندی های مرسوم سیاسی وجود داشته باشد، همچنین در دوره مدیریتی جاری دانشگاه تهران رابطه معناداری بین گرایش سیاسی افراد و انتصاب در پست های سازمانی وجود ندارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha