محمد محمودی روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: براساس وعده داده شده از سوی سازمان امور عشایر کشور انتظار میرود امسال اعتبار مناسبی برای تکمیل ایلراه عشایری کمچه خدا به پنبهکال در شهرستان کوهرنگ تخصیص یابد.
وی اظهار داشت: با احداث ایلراه کمچه خدا به پنبهکال در کوهرنگ مسیر ارتباطی استان چهارمحال و بختیاری به خورستان حدود ۱۲۰ کیلومتر نزدیکتر میشود.
مدیرکل امور عشایر چهارمحال و بختیاری گفت: ایلراه کمچه خدا به پنبه کال ۲۷ کیلومتر طول دارد که تاکنون ۲۰ درصد این پروژه اجرا شده است.
وی یادآورشد: کمیته فنی سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری مجوز احداث ایلراه کمچهخدا به پنبه کال با عرض چهارمتر را با توجه به ضرورت و اهمیت آن در سال ۹۷ صادر کرده است.
محمودی ادامه داد: سال ۹۷ حدود سه کیلومتر ایلراه کمچه خدا به پنبهکال از طرف غار یخی شیخ علیخان کوهرنگ آغاز شد که پس از یک پروسه پنج ساله که به دلیل نبود اعتبار متوقف شده بود سال گذشته و امسال برای ادامه عملیات اجرایی این پروژه ۱۴۰ میلیارد ریال اعتبار اختصاص یافت و پیمانکار مشغول به کار است.
وی یادآور شد: تلاش میشود اعتبارات تکمیلی پروژه ایلراه کمچه خدا و به پنبهکال جذب و هر چه زودتر این راه ارتباطی مورد نیاز عشایر بهرهبرداری شود.
به گفته محمودی، قدمت تاریخی، وجود مراتع مناسب در مسیر و سختگذر بودن مسیر کنونی برای قشلاق به سمت خوزستان از جمله دلایلی به شمار میرود که احداث ایلراه عشایری کمچه خدا به پنبهکال در شهرستان کوهرنگ را به عنوان یکی از مطالبههای به حق عشایر چهارمحال و بختیاری تبدیل کرده است.
به گزارش ایرنا، ایلراه عشایری پنبهکال حد فاصل بخش بازفت چهارمحال و بختیاری و استان خوزستان قرار دارد که با عبور از زردکوه راه کوچ عشایر و تردد آن ها را تسهیل کند.
شهرستان کوهرنگ سرچشمه رودخانه های کارون، دز و زاینده رود است که بیشترین جمعیت عشایری چهارمحال و بختیاری را در زمان ییلاق در خود جای می دهد.
جمعیت عشایری چهارمحال و بختیاری ۲۵ هزار و ۱۱۰ خانوار با بیش از ۱۲۴ هزار و ۱۷۳ نفر است که از این تعداد ۵۰۰ خانوار با سه هزار نفر جمعیت در شهرستان خانمیرزا استقرار دارد.
عشایر چهارمحال و بختیاری با بیش از یک میلیون و ۷۰۰ هزار راس دام سبک دارند و سالانه افزونبر یکهزار تُن پشم، ۲۲ هزار تن گوشت قرمز و ۳۵ هزار تُن شیر در مناطق عشایری تولید میشود.
نظر شما