به گزارش خبرنگار ایرنا، «علی صفری» روز پنجشنبه در تور رسانهای بازدید از مزارع خورشیدی اراک، افزود: در سالهای اخیر خسارتهای زیادی به بخش کشاورزی استان ناشی از ناترازی برق و خاموشی چاههای کشاورزی وارد شده است.
وی ادامه داد: با توجه به خسارتهای وارده به بخش کشاورزی ناشی از ناترازی برق و خاموشی چاههای کشاورزی، پیگیریهای متعددی از سوی جهاد کشاورزی برای ایجاد نیروگاههای خورشیدی و بادی انجام شده که موفقیتهایی نیز حاصل شده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی اظهار کرد: دولت در زمینه رفع مشکل ناترازی انرژی مشوقهایی را در نظر گرفته و قانونگذار نیز زمینه افزایش تولید انرژیهای تجدید پذیر را فراهم کرده است چرا که سهلالوصولترین مسیر برای رفع مسئله ناترازی، تولید انرژی پاک در پیک مصرف است.
صفری اضافه کرد: ۸۰ درصد برق در بخشهای صنعت و کشاورزی استان مصرف میشود و راهکار ناترازی انرژی در استان ایجاد مزارع خورشیدی است.
وی افزود: اعتبارات جهاد کشاورزی برای ایجاد نیروگاه خورشیدی محدود است، بنابراین بانکها باید در این خصوص جهاد کشاورزی را پشتیبانی کنند.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: مزارع خورشیدی اکنون در شهرهای اراک، کمیجان و خنداب راهاندازی شده و گسترش آن در دیگر نقاط استان در دستور کار قرار دارد.
مدیرعامل شرکت توزیع برق استان مرکزی نیز گفت: پنج هزار و ۸۴۷ حلقه چاه کشاورزی برقدار در استان مرکزی وجود دارد.
«محمود محمودی» افزود: اگر بخواهیم کمبود و ناترازی انرژی را جبران کنیم باید هشت نیروگاه مانند شازند به چرخه تولید برق کشور اضافه شود تا ناترازی جبران شود.
وی با بیان اینکه دنیا به سمت استفاده از انرژی خورشیدی رفته است، اظهار کرد: کشور ما با میانگین ۳۰۰ روز آفتابی بهترین ظرفیت را برای احداث نیروگاههای خورشیدی دارد.
استان مرکزی ۱۶۲ هزار هکتار اراضی آبی، ۲۲۱ هزار هکتار اراضی دیم و در مجموع ۲۸۳ هزار هکتار اراضی دارد.
طبق آخرین آمار تولیدات زراعی استان مرکزی یک میلیون و ۹۲۵ هزار تن، ۵۵۷ هزار تن محصولات باغی، ۵۶۲ هزار تن دامی و هفت هزار تن محصولات آبزیان است.
نظر شما