کشاورزان سرپل ذهابی بدون عقد قرارداد از کشت چغندرقند خودداری کنند

قصرشیرین- ایرنا- جهاد کشاورزی سرپل ذهاب با صدور اطلاعیه ای از کشاورزان این شهرستان خواست تا بدون عقد قرارداد با کارخانه های قند از کشت چغندرقند خودداری کنند زیرا این قراردادها بدون حواله مراکز جهاد کشاورزی اعتباری ندارد.

به گزارش روز جمعه ایرنا، روابط عمومی جهاد کشاورزی سرپل ذهاب طی اطلاعیه شماره ۲ در خصوص کشت چغندرقند در این شهرستان در سال زراعی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ اعلام کرد؛ به دلیل محدویت ظرفیت کارخانه های قند، امکان عقد قرارداد به میزان درخواست کشاورزان وجود ندارد و از این بابت از کشاورزان زحمتکش شهرستان سرپل ذهاب عذر خواهی می کنیم.

در این اطلاعیه آمده که؛ به اطلاع کشاورزان می رساند که به ناچار درخواست های کشت چغندر قند را به نسبت سطح اعلام شده کارخانه های قند کاهش یافته و برای تمام متقاضیان بر این اساس حواله صادر شده است.
این اطلاعیه می افزاید که تنها به میزان سهمیه اعلامی کارخانجات حواله صادر شده و حواله های صادره پس از تحویل به نمایندگان کارخانجات تبدیل به قرارداد خواهد شد.
در ادامه این اطلاعیه عنوان شده که؛ سهمیه کارخانجات قند بیستون و اسلام آباد به پایان رسیده از این رو کشاورزان به نمایندگان سایر کارخانجات مراجعه کنند که در این رابطه نمایندگان ۲ کارخانه دیگر جهت عقد قرارداد به زودی وارد شهرستان می شوند و مراکز جهاد کشاورزی آماده پاسخگویی به سوالات کشاورزان هستند.

همچنین در اطلاعیه روابط عمومی جهاد کشاورزی سرپل ذهاب آمده که امسال کشاورزان منطقه تمایل زیادی به کشت چغندرقند پاییزه نشان داده اند زیرا علاوه بر صرفه اقتصادی، تاثیر زیادی در اشتغال پایدار، تناوب زراعی و بهره وری آب به همراه خواهد داشت از این رو حمایت همه جانبه از چغندرکاران یک انتظار به حقی است که کشاورزان منطقه دارند چون این کشاورزان همان مردمان غیوری مرزنشینی هستند که تا دیروز در جبهه جنگ از میهن دفاع کرده و امروز در جبهه امنیت غذایی فعالیت می‌کنند.

به گزارش ایرنا، چغندرقند یک محصول تضمینی است که از کاشت تا برداشت این محصول به صورت مکانیزه بوده و خرید آن نیز با اخذ قرارداد در ابتدای کشت توسط کارخانه های قند به صورت تضمینی انجام می شود که امسال اخذ قرارداد محدود با چغندرکاران شهرستان های قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب به یک معضلی تبدیل شده که گریبان این قشر را گرفته است.

سال زراعی گذشته سهم شهرستان سرپل‌ذهاب در غرب کرمانشاه از مجموع ۳۰ هزار هکتار زمین زیر کشت محصول چغندر پاییزه کشور، سه هزار و ۶۰۰ هکتار معادل ۱۲ درصد بود.

سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه، ۵۵ هزار هکتار زمین کشاورزی و باغی دارد که از ۵۲ هزار و ۷۰۰ هکتار مزارع کشاورزی سالانه ۱۵۰ تا ۱۷۰ هزار تن محصولات زراعی و از ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار باغ نیز حدود ۱۴ هزار تن انوع محصولات هر سال برداشت می‌شود.

چغندر قند در استان کرمانشاه به ۲ صورت بهاره و پاییزه کشت می شود که در کشت پاییزه این محصول نیز در سال زراعی جاری نیز حدود چهار هزار هکتار به زیر کشت رفته بود که در مجموع بیش از ۲۸۰ هزار تن چغندر برداشت شد.

استان کرمانشاه هم اکنون در تولید چغندر قند رتبه سوم ایران را در اختیار دارد.

باوجود اینکه چغندر قند نیاز به آب زیادی دارد اما به دلایل مختلف از جمله اهمیت آن در بازار مصرف داخلی هنوز محصولی به عنوان کشت جایگزین برای آن معرفی نشده است اما روش کاشت و داشت آن به سمت اصلاح مصرف منابع آبی تغییراتی داشته است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha