به گزارش ایرنا، دکتر لقمان بارانی روز شنبه با اعلام این خبر به خبرنگاران اظهار کرد: بیمار خانم ۵۷ ساله سنندجی که به علت ناهنجاری مادرزادی نخاع دو شاخه شده" دیاستوماتومیلیا"، دچار ضعف اندام تحتانی و انحراف ستون فقرات شده بود به بیمارستان کوثر سنندج مراجعه کرد و مورد عمل جراحی قرار گرفت.
وی افزود: این عمل ۶ ساعت طول کشید که طی آن، دیواره استخوانی بین دو شاخه نخاع، تحت هدایت مستمر نورو مانیتورینگ برداشته و در نهایت دو شاخه نخاع به صورت یک شاخه ترمیم شد.
جراح و متخصص مغز و اعصاب بیمارستان کوثر سنندج، این عمل را یکی از سخت ترین و پیچیده ترین اعمال جراحی اعلام کرد که برای نخستین بار در کردستان به انجام رسید.
به گفته دکتر بارانی، تشخیص دیاستوماتومیلیا توسط یک جراح ارتوپدی انجام می شود و ابتدا وی پس از مصاحبه با بیمار در مورد علائم و تاریخچه پزشکی، شکایات جسمی را بر اساس معاینه دیداری و تکنیک های مختلف بررسی می کند.
وی اضافه کرد: این بیماری با ترکیبی معمول از سه علامت اسکولیوز" انحراف ستون فقرات"، تغییرات پوستی در ناحیه بالای ستون فقرات و ناهنجاری در اندام تحتانی قابل تشخیص است.
دیاستوماتوملیا یا نخاع دوشاخه نوعی اختلال مادرزادی است که در آن نخاع در ناحیه توراسیک یا لومبار به ۲ قسمت تقسیم شده و بوسیله تیغه استخوانی در وسط آن تحت فشار قرار می گیرد که می تواند منجر به اختلالات حسی و حرکتی و اسفنگتری پیشرونده شود.
نظر شما