به گزارش شنبه شب خبرنگار ایرنا، گردهمایی صمیمانه غذا و آشپزی با هنرنمایی بانوان ایرانی و همچنین دست اندرکاران انجمن حمایت از مصرف کنندگان پاکستان در محل سرکنسولگری کشورمان در شهر کراچی منعقد گردید.
حسن نوریان سرکنسول ایران در کراچی در این برنامه میزبان مهمانان از جمله برخی از وزیران دولت ایالتی، دیپلماتهای خارجی، تجار پاکستانی و جمعی از ایرانیان مقیم شهر کراچی بود.
جام اکرام اله، وزیر صنایع و بازرگانی دولت ایالتی، سید ریاض شیرازی وزیر امور مذهبی، سعید غنی وزیر امور شهرداری ها، سید ناصر حسین شاه وزیر انرژی و جمعی از بانوان سیاستمدار پاکستان از جمله خانم شازیه مری وزیر سابق دولت فدرال و نماینده فعلی مجلس از مهمانان برجسته این رویداد فرهنگی و هنری بودند.
همسر سرکنسول ایران و جمعی از بانوان ایرانی در این جشنواره به تهیه و تزیین انواع غذاهای ایرانی و سالاد پرداختند. دست اندرکاران انجمن مصرف کنندگان پاکستان نیز همزمان اقدام به پخت و پز انواع غذاهای محلی و محبوب پاکستانی کردند.
سفره بانوان ایرانی با انواع غذاهای لذیذ مانند چلو کباب کوبیده، کوفته تبریزی، آش، سالاد فصل، اولویه شیرازی، سالاد میوه ها، خورشت فسنجان و خورشت قیمه، کلم پلو شیرازی و همچنین دسرهای میوهای و پخت شیرینی رنگین از جمله شله زرد و حلوای یزدی بود.
در این جشنواره بیش از ۵۰ نوع غذای حاضر و آماده و دسر که توسط بانوان ایرانی و فعالان پاکستانی طبخ و تزیین شده بود؛ مورد ارزیابی و داوری کارشناسان قرار گرفت.
سرکنسول ایران طی سخنرانی خود ضمن تبریک میلاد باسعادت پیامبر اکرم (ص) و امام صادق (ع) با اشاره به مشترکات تاریخی، مذهبی، فرهنگی و جغرافیایی دو کشور همسایه، گفت: رسم و رسومات خوراکی و ارتباطات صنعت آشپزی یکی از عناصر مهم در مراودات فرهنگی دو کشور ایران و پاکستان به حساب میآیند.
وی افزود: غذاهای ایرانی و پاکستانی در استفاده از ادویه، غذاهای برنجی مانند بریانی، پلو و کباب و غذاهای سنتی که اغلب در جشنها و گردهماییهای خانوادگی مانند جشنواره امشب دارای وجه اشتراک هستند
نوریان اظهار داشت: ایران و پاکستان همچنین دارای سنتهای غنی صنایع دستی از جمله فرش، منسوجات و سفال بوده و صنایع دستی منعکس کننده میراث هنری مشترک آنهاست. سبکهای موسیقی سنتی نیز از جمله قوالی و رقصهای محلی، در هر دو فرهنگ مهم شمرده می شود و روایت های هنری پر جنب و جوش جامعه دو کشور را به نمایش میگذارد.
سرکنسول ایران در کراچی با اهمیت بر ترویج دیپلماسی غذا در معرفی آداب و رسوم کشورها و تبادل فرهنگ و علائق میان آنان افزود: در جهان امروز که تبادل فرهنگی و روابط بینالملل بیش از هر زمان دیگری اهمیت دارد، غذا به عنوان یک ابزار قدرتمند برای تقویت تفاهم، صلح و همکاری بین ملتها عمل میکند.
وی گفت: دیپلماسی غذا از هنر استفاده از سنت های آشپزی و وعده های غذایی مشترک برای پر کردن شکاف ها و ایجاد ارتباطات حکایت دارد. در طول تاریخ، تقسیم وعده های غذایی یک ژست جهانی در بیان حسن نیت بوده است. از ضیافت های دولتی گرفته تا مهمانی های اجتماعی، غذا از موانع زبانی و فرهنگی فراتر رفته و به ما امکان می دهد در سطحی اساسی با هم ارتباط برقرار کنیم.
وی در پایان گفت: وقتی در یک رویداد فرهنگی بر سر یک سفره می نشینیم تا از غذا و از فرهنگ دیگری لذت ببریم، قلب و ذهن خود را به روی دیدگاه ها و تجربیات جدید باز می کنیم.
در این برنامه شرجیل میمن، وزیر اطلاع رسانی و حمل و نقل دولت ایالت سِند به عنوان مهمان ویژه حاضر شد و از هنرنمایی آشپزان ایرانی و پاکستانی در پخت انواع غذاهای محبوب و لذیذ دو کشور بازدید کرد. حاضران در پایان بر سر سفره مشترک و رنگین نشسته و از غذاهایی که در کنار هم آماده کرده بودند، میل کردند.
سرکنسول های ژاپن، عمان، روسیه، بنگلادش، ترکیه، افغانستان، اندونزی و فرانسه نیز با حضور در جشنواره غذا و هنر آشپزی در سرکنسولگری ایران از تنوع غذاهای ایرانی لذت بردند.
نظر شما