به گزارش بامداد دوشنبه ایرنا، در گزارش روزنامه تایمز آمده است: به گفته یکی از مقامهای ناتو که خواست نامش فاش نشود، تصمیم در مورد صدور مجوز استفاده اوکراین از سلاحهای دوربرد غربی برای حمله به خاک روسیه قرار است بین واشنگتن و لندن گرفته شود اما با توجه به هشدارهای روسیه در مورد عبور از خطوط قرمز این کشور از سوی شرکای اوکراین، مشکل اصلی کشورهای غربی در شرایط کنونی این است که آنها واقعاً نمیدانند که حد و حدود خطوط قرمز روسیه چگونه ترسیم شده است و آنها چه زمانی و با انجام چه اقدامی از این خطوط قرمز عبور خواهند کرد.
بر اساس گزارش روزنامه تایمز، این مقام ناتو تاکید کرد که این سردرگمی کشورهای غربی درباره خطوط قرمز روسیه در حالی است که سطح تهدید مسکو نیز پیش از این هیچ وقت به این اندازه بالا نبوده است.
گزارش روزنامه تایمز میافزاید: از سوی دیگر حتی موافقت احتمالی واشنگتن و لندن با استفاده اوکراین از سلاحهای دوربرد غربی برای حمله به خاک روسیه نیز بعید است تغییری در روند درگیری ایجاد کند چرا که روسیه پیش از این، هواپیماها و سامانههای موشکی خود را از بُرد و محدوده دسترسی تسلیحاتی غربی که در درگیری اوکراین استفاده میشود، خارج کرده است.
در گزارش روزنامه تایمز آمده است: در شرایط کنونی با توجه به تردید شرکای اوکراین در صدور مجوز نهایی برای استفاده این کشور از سلاحهای دوربرد غربی برای حمله به عمق خاک روسیه، کییف مجبور است برای اجرای این نوع حملات بیش از هر چیز بر استفاده گسترده از پهپادهای دوربرد ساخت خود و افزایش تولیدات صنایع تسلیحاتی داخلیاش متکی باشد.
بر اساس گزارش روزنامه تایمز، این در حالی است که به عقیده کارشناسان نظامی که با این روزنامه درباره وضعیت کنونی جنگ در اوکراین گفت وگو کردهاند، اوکراین در حال حاضر هیچ شانسی برای تحت فشار قراردادن روسیه از نظر نظامی در چشمانداز میان مدت ندارد و به همین دلیل در حال حاضر انجام هرگونه مذاکره صلح میان کییف و مسکو برای اوکراین بسیار دشوار و دردناک خواهد بود.
به گزارش ایرنا، ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین پیش تر در اظهاراتی از تردید غرب در ارائه مجوز استفاده از تسلیحات دوربرد برای حمله به عمق خاک روسیه به کییف انتقاد کرد.
رئیس جمهور اوکراین در جریان یک نشست خبری با بیان اینکه هرگونه محدودیتی در استفاده از تسلیحات دوربرد غربی برای حمله به عمق خاک روسیه باید برداشته شود، گفت: حتی اگر این محدودیتها در مورد سامانههای موشکی که اوکراین موشکی برای پرتاب توسط آنها ندارد، برداشته شود باز این به معنای رفع محدودیت نیست.
زلنسکی در ادامه با اشاره به اینکه مسکو از تردید متحدان غربی کییف در ارائه اجازه به اوکراین برای حمله به عمق خاک روسیه استفاده میکند، تاکید کرد: تأخیر آنها در صدور این مجوز منجر به این خواهد شد که روسیه این اهداف نظامی را از دسترس موشکهای دوربردی که اوکراین در حال حاضر آنها را در اختیار دارد، دور کند.
ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در اظهاراتی با بیان اینکه ارائه مجوز به اوکراین برای استفاده از موشکهای دوربرد برای حمله به اهدافی در خاک ما به منزله مشارکت مستقیم کشورهای عضو ناتو در جنگ علیه روسیه است، تاکید کرد: این موضوع ماهیت درگیری را به گونه قابل توجهی تغییر خواهد داد.
رئیس جمهور روسیه در مصاحبه با تلویزیون دولتی روسیه با اشاره به اینکه ارتش اوکراین قادر به استفاده مستقل از سامانههای موشکی غربی برای چنین حملاتی بدون مداخله نظامیان ناتو نیست، گفت: اگر کییف با استفاده از موشکهای دوربرد اهدایی کشورهای غربی به عمق خاک روسیه حمله کند، پس با در نظر گرفتن تغییر ماهیت درگیری، تصمیمات مناسب را بر اساس تهدیداتی که با آن مواجه خواهیم شد، اتخاذ خواهیم کرد.
روزنامه گاردین چهارشنبه شب گزارش داد که دولت انگلیس به اوکراین اجازه داده است تا از موشکهای دوربرد «سایه طوفان» علیه اهدافی در خاک روسیه استفاده کند.
گاردین خبر خود را به نقل از منابع دولتی انگلیس منتشر کرد و نوشت که به نظر نمیرسد کییر استارمر نخست وزیر انگلیس در دیدار روز جمعه خود با جو بایدن رئیس جمهور آمریکا این خبر را به طور علنی اعلام کند.
گاردین در حالی این خبر را منتشر کرده است که روزنامه تایمز لندن چندی پیش گزارش داد، بر اساس سیاست دولت انگلیس، نیروهای اوکراین میتوانند از تسلیحات بریتانیا در خاک روسیه استفاده کنند و فقط از موشکهای دوربرد «سایه طوفان» نمیتوانند در حمله به اهدافی در درون مرزهای روسیه استفاده کند.
«بن والاس» وزیر دفاع پیشین انگلیس فاش کرد که در دوره وزارتش به اوکراین اجازه داده است تا «با هر سلاحی که در اختیار این کشور قرار گرفته است» به اهدافی در خاک روسیه حمله کند و در این مورد، فقط استفاده از موشکهای دوربرد سایه طوفان منع شده است.
ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهور اوکراین بارها خواستار لغو محدودیت استفاده از سلاح های دوربرد غربی برای حمله به فرودگاه ها، پرتابگرهای موشکی و مخازن مهمات، انبار سوخت و مراکز فرماندهی و کنترل مهم روسیه شده است.
همچنین آندری سیبیها وزیر خارجه اوکراین روز چهارشنبه در کنفرانس خبری مشترکی با حضور آنتونی بلینکن و دیوید لمی وزرای خارجه آمریکا و انگلیس در کییف، گفت: این مساله مهمی است که هر گونه محدودیت بر استفاده از تسلیحات آمریکایی و انگلیسی علیه اهداف مشروع نظامی روسیه برداشته شود.
تاکنون حمله غافلگیرانه به استان کورسک روسیه که به گفته ولودیمیر زلنسکی ارتش اوکراین در جریان آن توانسته حدود یک هزار و ۳۰۰ کیلومتر مربع از خاک روسیه را تصرف کرده و حدود ۶ هزار سرباز روس را کشته یا زخمی کند، مانع از تمرکز رئیس جمهور روسیه بر تصرف شهر پوکروفسک اوکراین نشده است. از دست دادن پوکروفسک که راه آهن و خطوط تدارکات آن برای ارتش اوکراین حیاتی است، میتواند شهرهای دیگر این کشور را نیز در معرض خطر قرار دهد.
رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کییف ارسال کردهاند.
نظر شما