مالکیت بیش از هفت هزار موقوفه در استان اردبیل تثبیت شد

اردبیل - ایرنا - مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل از ثبت مالکیت بیش از هفت هزار موقوفه و رقبه و تمدید اجاره‌نامه موقوفات مهلت منقضی شده در این استان خبر داد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، حجت‌الاسلام مهدی ستوده روز سه شنبه همزمان با هفته وقف در نشست خبری، با اشاره به وجود هفت هزار و ۴۰۰ موقوفه و رقبه در نقاط مختلف استان اردبیل، گفت: با اخذ سند تک برگی مالکیت بیش از هفت هزار موقوفه و رقبه در این استان ثبت شده است.

وی با اشاره به وجود ۲۵۰ موقوفه غیرسند دار در استان اردبیل، افزود: بیشتر موقوفات غیرسند دار استان مربوط به مساجد است به طوری که ۹۰ درصد موقوفات غیر سند دار مساجد هستند.

وی با بیان اینکه یکی از مهمترین رویکردهای اداره کل اوقاف و امور خیریه استان، اخذ سند مالکیت موقوفات و رقبات و تمدید اجاره‌نامه‌های منقضی شده موقوفات است، اظهار کرد: بیشتر موقوفات جدید در استان اردبیل دارای سند هستند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل بیان کرد: به لحاظ فراوانی بیشترین موقوفات و رقبات در این استان به ترتیب مربوط به کشاورزی، مذهبی (اماکن مذهبی و مساجد)، تجاری و مسکونی و کمترین موقوفات و رقبات در استان اردبیل مربوط به حوزه های فرهنگی، صنعتی و بهداشتی است.

وی خاطرنشان کرد: موقوفه در واقع حقیقت و بخش غیر ملموس وقف بوده که قابل رویت نیست اما رقبه قسمت قابل رویت و عینی وقف است و هر موقوفه می‌تواند چندین رقبه و یا حداقل یک رقبه داشته باشد.

وی با بیان اینکه سه هزار و ۱۱۰ موقوفه و بیش از هفت هزار و ۴۰۰ رقبه در استان اردبیل وجود دارد، گفت: تمامی مساجد و اماکن مذهبی موقوفه محسوب می شود و بیش از ۲ هزار و ۳۰۰ موقوفه در استان اردبیل مسجد است.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل افزود: از سه هزار و ۱۱۰ موقوفه موجود در این استان سه هزار و ۸۰ موقوفه متصرفی و یا به عبارتی تولیت و مدیریت آن با اداره کل اوقاف و امور خیریه بوده و مابقی غیرمتصرفی و یا به عبارتی توسط کسانی که واقف اعلام کرده مدیریت می‌شود.

ستوده با بیان اینکه زمین رها شده موقوفه به آن صورت در استان اردبیل وجود ندارد، اظهار کرد: اگر هم موردی وجود دارد به علت تداخل و تعارض با افراد یا دستگاه اجرایی است.

مالکیت بیش از هفت هزار موقوفه در استان اردبیل تثبیت شد

وجود ۱۷۸ بقعه متبرکه و امامزاده در استان اردبیل

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل با اشاره به وجود ۱۷۸ بقعه و امامزاده در این استان، گفت: ساختمان ۵۰ بقعه و امامزاده واقع در مسیر به‌ صورت مناسب مرمت و بازسازی و بهسازی شده و در اختیار فعالان فرهنگی مذهبی و اجتماعی شهری و روستایی قرار گرفته است تا مسافران و گردشگران از آن استفاده کنند.

حجت‌الاسلام ستوده افزود: از این تعداد بقعه متبرکه و امامزاده ۲۵ مورد در شهرستان اردبیل، ۱۶ مورد در شهر اردبیل، سه مورد در شهرستان نیر، پنج مورد در شهرستان سرعین، ۲ مورد در بخش هیر، ۸۵ مورد در شهرستان خلخال، ۲۳ مورد در شهرستان کوثر، ۱۶ مورد در شهرستان مشگین شهر، ۱۲ مورد در شهرستان نمین، ۶ مورد در شهرستان گرمی، یک مورد در شهرستان بیله سوار، یک مورد در شهرستان اصلاندوز و یک مورد نیز در شهرستان انگوت قرار دارد.

وی با بیان بیشترین امامزاده و بقعه متبرکه در جنوب استان و در شهرستان‌های خلخال و کوثر قرار دارد، اظهار کرد: از شهرستان‌های استان فقط پارس آباد امامزاده و بقعه متبرکه ندارد.

وی با اشاره به تشابه اسمی امامزاده‌ها، بیان کرد: برای تمامی امامزاده‌های استان سند معتبر وجود دارد و این موضوع تشابه اسمی بوده به طوری که در چند جای دیگر کشور نیز امامزاده‌ای به نام بی بی حکیمه(س) وجود دارد.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل اجرای نیات واقفان، حفظ و نگهداری موقات، احیای موقوفات و معرفی امامزاده‌ها به عنوان قطب فرهنگی را از دیگر اولویت‌های اداره کل اوقاف و امور خیریه استان برشمرد و اضافه کرد: باید لذت وقف به مذاق مردم خوش آمده و اثرات آن در جامعه مشهود باشد.

حجت‌الاسلام ستوده ادامه داد: در همین راستا طرح جامع توسعه امامزاده سیدصدرالدین اردبیل تهیه شده و با تصویب آن عملیات اجرایی این طرح جامع در بیش از پنج هکتار زمین آغاز خواهد شد.

وی تصریح کرد: امامزاده سیدصدرالدین اردبیل از سه منبع نذورات مردم، خیرین و کمک های دولتی حمایت می شود.

مالکیت بیش از هفت هزار موقوفه در استان اردبیل تثبیت شد

۵۱ مدرسه در استان اردبیل وقفی است

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل با بیان اینکه عرصه ۵۱ مدرسه در نقاط مختلف این استان وقفی است، گفت: عرصه وقف به هیچ وجه قابل واگذاری نیست و واقفان باید در صورت وقف به هر دستگاهی به اداره اوقاف اطلاع دهند تا موقوفات آنها ثبت گردد تا با گذشت زمان در اجرای نیات آنها انحرافی صورت نگیرد.

وی اظهار کرد: وقف، بالاترین انفاق و مدیریت مال پس از مرگ است و اداره کل اوقاف و امور خیریه تلاش می‌کند با انفال و مدیریت اموال بسیاری از افراد جامعه از خیرات و مبرات آن بهره‌مند شوند.

مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل بیان کرد: وقف، شخصیت حقیقی داشته و متفاوت از نذر، صلح، هبه و بیت‌المال است و نظارت بر نحوه اجرای صحیح و امینانه نیات واقفان از مهم‌ترین رسالت‌های سازمان اوقاف و امور خیریه است.

حجت‌الاسلام ستوده با اشاره به نقش رسانه‌ها در ترویج فرهنگ وقف در جامعه اضافه کرد: تمامی آحاد مختلف مردم به ویژه اهالی رسانه باید برای ترویج و نهادینه کردن فرهنگ وقف در جامعه تلاش کنند.

هفته وقف امسال از روز جمعه ۳۰ شهریور ماه مصادف با ۱۶ ربیع‌الاول آغاز و تا روز پنجشنبه پنجم مهرماه مصادف با ۲۲ ربیع‌الاول ادامه خواهد داشت.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha